Find bedre elpriser på din adresse – Sammenlign priser på el

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.

Indholdsfortegnelse

Derfor er det en god idé at sammenligne elpriser

I dag kan du frit vælge mellem et hav af elselskaber, og derfor kan det hurtigt blive svært at gennemskue elmarkedet. Hvis du gerne vil have en god elaftale med en lav pris pr. kWh, kan det være en god idé at sammenligne elpriserne.

“Det kan være svært at gennemskue, hvordan man finder den bedste elpris. Vi anbefaler  altid, at man starter med at sammenligne priserne på el. Derved får man et bedre overblik over mulighederne, hvilket gør det nemmere at spotte, hvor man kan få den bedste pris.” – Nicoline Høgh Stoubæk, områdeekspert på FindEnergi.dk. 

Her på siden kan du læse mere om, hvordan du finder de bedste elpriser og hvilke elementer, du skal være særligt opmærksom på.

Hvor kan man sammenligne priser på el?

Det kan hurtigt virke som en stor mundfuld, når man skal sammenligne elpriserne – men bare rolig, vi har gjort det væsentligt nemmere for dig.

På FindEnergi kan du nemlig hurtigt og nemt sammenligne de bedste elpriser. Vi har samlet et overskueligt overblik over nogle af de bedste elpriser øverst på denne side, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder.

For at få det bedste resultat i vores sammenligningsoversigt, anbefaler vi, at du indtaster din adresse i vores beregner, som du også finder øverst på siden. På baggrund af din adresse, beregner vi et årligt estimeret elforbrug, som vi bruger til at finde de bedste elpriser til dig.

sammenlign elpriser

Sammenlign de bedste elpriser og spar penge

Nedenfor har vi samlet en oversigt over de top 10 bedste elpriser på FindEnergi lige nu. 

Her er de bedste elpriser lige nu på FindEnergi:

Ovenstående liste er senest opdateret februar 2024. Elpriserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark.
Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret og at elprisen er forskellig i Øst- og Vestdanmark.

Kan det betale sig at sammenligne priser på el?

Ja, det kan godt betale sig at sammenligne priserne på strøm. I dag er der nemlig stor konkurrence blandt de mange elselskaber, og det betyder også, at der kan være stor forskel i de elpriser, som de tilbyder. 

“Normalt plejer vi at sige, at det er positivt, at forbrugerne har flere produkter at vælge mellem, men i det her tilfælde er den store mængde af produkter med til at gøre elmarkedet uoverskueligt.” – Christian Sand, Forbrugerpolitisk Rådgiver i Forbrugerrådet Tænk.

Ved at sammenligne priserne på el får du nemmere ved at gennemskue dine muligheder, så du kan finde den bedste elpris på markedet.

 

Så meget kan du spare ved prissammenligning på el

Det kan være svært at komme med en nøjagtig besparelse, da besparelsen afhænger af din nuværende elpris. 

For at give dig en fornemmelse af, hvad en potentiel besparelse kan lyde på, har vi beregnet en reel besparelse mellem to elaftaler. Besparelsen tager udgangspunkt i den dyreste og billigste elaftale på FindEnergi.

Den dyreste elaftale har en elpris på 2,32 kr. pr. kWh, hvor den billigste elaftale har en elpris på 2,07 kr. pr. kWh. Beregningen tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 4.000 med en bopæl i Vestdanmark. 

Ved at sammenligne elpriser, kan du i dette tilfælde spare som følgende:

 • Du kan spare 0,25 kr. pr. kWh
 • Dette giver en årlig besparelse på ca. 1.028 kr.

3 gode råd – Sådan finder du de bedste elpriser

Når du skal på udkig efter de bedste elpriser, er der nogle faktorer, som du bør være opmærksom på. Det drejer sig om disse faktorer:

 • Hvor stort er dit elforbrug?
 • Foretrækker du en fast eller variabel elaftale?
 • Har du nogle særlige præferencer?
bedste_elpriser

Hvor stort er dit elforbrug?

Først og fremmest bør du starte med at undersøge, hvad dit elforbrug ligger på. Når du kender til dit elforbrug, får du nemmere ved at finde de bedste elpriser for dit vedkommende. 

Derudover bør du også undersøge, hvad din nuværende pris pr. kWh lyder på. Det er nemlig vigtigt, at du er klar over, hvad du betaler pr. kWh på nuværende tidspunkt, så du har et udgangspunkt at sammenligne med.

 

Foretrækker du en fast eller variabel elaftale?

Dernæst bør du overveje, hvorvidt du foretrækker en fast eller variabel elaftale

Med en variabel elaftale vil prisen pr. kWh svinge hver time, fordi elprisen følger markedsprisen på el. Det kan være værd at overveje en variabel elaftale, hvis du har et større strømforbrug, hvor du har mulighed for at flytte forbruget til de billige strømtimer.

Med en fast elaftale vil prisen pr. kWh til gengæld være fast uanset, hvornår på døgnet du bruger strømmen. Det kan være værd at overveje en fast elaftale, hvis du har et lavt strømforbrug, hvor du ikke har mulighed for at ændre særligt meget på strømvanerne. Det gælder eksempelvis husstande, som hverken har vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine mm. 

 

Har du nogle særlige præferencer?

Endelig bør du tage stilling til, hvorvidt du har nogle særlige præferencer til din nye elaftale. Det kan eksempelvis være, at du foretrækker et elselskab med billig el, grøn strøm, månedlig betaling eller noget helt fjerde. 

Der er mange muligheder, og du bør derfor gøre dig nogle overvejelser om dette, før du begynder at sammenligne elpriserne. Jo mere specifik du er, jo nemmere er det at finde den helt rette elpris til dig.

Det skal du være særligt opmærksom på

Udover de gode råd, som vi har samlet ovenfor, så er der også nogle elementer, som du bør være særligt opmærksom på. Når man skal på udkig efter de bedste elpriser, er der nemlig nogle faldgruber, som man bør være særligt opmærksom på.

 • Introtilbud
  I dag tilbyder mange elselskaber såkaldte introtilbud, hvor du får en væsentligt lavere pris pr. kWh. Det skyldes, at elselskabet ofte fjerner både spottillægget og abonnementsgebyret, så du får en lavere elpris. Dette tilbud er dog kun gældende i typisk 6 måneder, hvorefter du automatisk overgår til elselskabets standardprodukt, som ofte er væsentligt dyrere.

 • Bindingsperiode
  Før du skifter til en bedre elaftale, bør du undersøge, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Du har nemlig ikke mulighed for at skifte elselskab så længe, du er bundet af en bindingsperiode.

 • Gebyrer og tillæg
  Det er forskelligt, hvad elselskaberne opkræver i gebyrer og ekstra tillæg – og derfor kan det godt betale sig at være opmærksom på dette. Nogle elselskaber opkræver eksempelvis gebyr for grøn strøm, månedlig betaling, abonnement eller lignende.

Top 5 bedste elpriser på FindEnergi

Nedenfor har vi samlet en oversigt over top 5 bedste elpriser lige nu på FindEnergi. Så kan du hurtigt og nemt sammenligne nogle af de bedste elpriser.

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Gasel
2,49 kr.
415 kr.
Nettopower
2,52 kr.
419 kr.
OK
2,52 kr.
420 kr.
EnergiFyn
2,57 kr.
428 kr.
Velkommen
2,59 kr.
431 kr.

Ovenstående tabel er senest opdateret februar 2024. Elpriserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark.
Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret og at elprisen er forskellig i Øst- og Vestdanmark.

Hvad siger kunderne om disse elselskaber?

At skifte til et nyt elselskab kan være en nervepirrende proces – især når man ikke har personlige erfaringer med det pågældende elselskab. Vi har derfor samlet nogle direkte udtalelser fra Trustpilot, hvor du kan læse, hvad nuværende og tidligere kunder har at sige om ovenstående elselskaber.

Det siger kunderne om Gasel

 • “Fantastisk elselskab” – Susanne
 • “Rigtig nem og overskuelige aftale” – Peter

Det siger kunderne om Nettopower

 • “100% god kundeservice” – Karen
 • “Jeg er mega tilfreds som kunde” – Anne Grethe

Det siger kunderne om OK

 • “En fornøjelse” – Ole
 • “Aldrig nogen problemer” – Bente

Det siger kunderne om EnergiFyn

 • “En rigtig fin oplevelse både før, under og efter opstartsprocessen” – Thomas
 • “Kompetent, kvalitetsfokuseret, ærlig vejledning” – Niels

Det siger kunderne om Velkommen

 • “Altid et sødt og venligt personale” – Brita
 • “Altid hjælpsomme og gode priser” – Zeynab

Kan jeg påvirke min elpris?

Din elpris består af flere forskellige elementer – nogle kan du påvirke, og andre kan du ikke. Afgifter og moms udgør en stor del af den samlede elpris, og disse elementer har du ikke mulighed for at påvirke, da de er ens for alle. 

Disse elementer kan du påvirke:

 • Den rå elpris
 • Spottillæg til elprisen
 • Abonnement til elselskabet

Hvis du ønsker at finde den billigste elpris, er det derfor en god idé at sammenligne elpriserne. Elselskaberne konkurrerer nemlig ofte på deres spottillæg og abonnement, og der kan derfor være penge at spare ved at være særligt opmærksom på disse elementer, når du skal sammenligne elpriser.

elpriser

Din elpris afhænger af, hvor du bor i Danmark

Vidste du, at elpriserne er forskellige i Øst- og Vestdanmark? Det skyldes, at Danmark er inddelt i to prisområder, som opdeles ved Storebæltsbroen. 

Østdanmark er primært forbundet med Sverige, hvorimod Vestdanmark er forbundet med Tyskland og Norge. Det sikrer, at vi har mulighed for at få strøm importeret til Danmark, hvis vi ikke er i stand til at producere tilstrækkeligt med strøm på egen hånd. 

Ofte vil man opleve, at elpriserne er en anelse højere i Østdanmark, men der er dog kun ganske få øre til forskel. 

 

Find de bedste elpriser i dit område

Leder du efter de bedste elpriser i dit område? Få et overblik over elpriserne i din by nedenfor:

Har du fundet en bedre elpris? Sådan skifter du hurtigt og nemt

Når du har fundet en bedre elpris, er det heldigvis ganske simpelt at skifte elselskab. Nu skal nemlig blot tilmelde dig som ny kunde hos det pågældende elselskab, hvorefter de sørger for at ordne alt det praktiske i forbindelse med overflytningen.

Elpriser i Danmark

Det kan være svært at gennemskue elmarkedet, og hvorvidt du betaler for meget for dine nuværende elpriser.

For at finde frem til de bedste elpriser i Danmark, er man nødt til at forstå, hvordan elprisen egentlig er sammensat, således man bedst muligt kan sammenligne el priser.

Det giver vi dig overblikket over her, så du nemmere kan sænke dine udgifter til el og få en billigere elaftale. 

elpriser

Hvor kan man sammenligne elpriser?

Der er flere hjemmesider på nettet, hvor man kan sammenligne elpriser i Danmark. En af disse sider er FindEnergi.dk. Vores sammenligning er baseret på elpriser fra Forsyningstilsynet, da alle elselskaber er forpligtede til at indberette deres priser her. Vi mener, at dette er den mest pålidelige måde at sammenligne priser på, så du får et solidt grundlag for at finde en ny elpris.

Sammenlign elpriser og spar penge

En elpriser-sammenligning er altid en god idé, hvis du er på udkig efter de bedste elpriser. Når du sammenligner elpriser, får du nemlig et bedre overblik over dine muligheder, og elpriserne hos de forskellige elselskaber.

Nedenfor har vi sammenlignet elpriserne og udvalgt 10 af de bedste og mest populære på FindEnergi til dig.

 1. Velkommen → Elpris pr. kWh: 2,59 kr.  
 2. Nettopower → Elpris pr. kWh: 2,52 kr.
 3. Norlys → Elpris pr. kWh: 2,65 kr. 
 4. OK el → Elpris pr. kWh: 2,52 kr.
 5. Energi Fyn → Elpris pr. kWh: 2,57 kr. 
 6. Gasel → Elpris pr. kWh: 2,49 kr.
 7. AURA → Elpris pr. kWh: 2,62 kr.
 8. NRGi → Elpris pr. kWh: 2,61 kr.
 9. Energidrift → Elpris pr. kWh: 2,75 kr.
 10. Vest Energi → Elpris pr. kWh: 2,98 kr. 

Ovenstående liste er senest opdateret februar 2024. Elpriserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark. Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret og at elprisen er forskellig i Øst- og Vest danmark.

Frit valg af el af i Danmark

I Danmark kan man frit vælge elselskab, og du bestemmer derfor helt selv, hvorfra du vil købe din el – og det kan være en god idé at udnytte den mulighed, hvis du gerne vil spare penge på strømmen.

Elmarkedet er konstant i forandring, og derfor er det også en god idé at undersøge elpriserne regelmæssigt for at sikre, at du får den bedst mulige elpris. 

Vær opmærksom når du sammenligner elpriser

Der er mange faktorer, som påvirker elpriserne, men det kommer vi nærmere ind på lige om lidt. Er du på udkig efter de bedste elpriser, kan du med fordel gøre dig følgende overvejelser: 

 1. Hvor stort er dit nuværende elforbrug? Dette undersøger du ved at tjekke forbruget på din seneste elregning, eller ved at bruge el pris beregneren øverst på siden.
 2. Ønsker du en fast eller variabel elpris? Du kan læse mere om forskellen mellem fast og variabel el her. Historisk vil det typisk være billigst at vælge en variabel elpris, men husk at vælge en elpris som passer til dine behov og præferencer. 
 3. Ønsker du en klimavenlig elpris? I vores guide kan læse mere om en grøn elaftale.

Når du har taget stilling til ovenstående, kan du begynde at sammenligne elpriser og vilkår hos de forskellige elselskaber i Danmark.

Lav sammenligning af elpriser ofte

Elpriserne i Danmark ændrer sig ofte og hurtigt, og det er derfor en god idé at sammenligne dem jævnligt. Dette kan hjælpe dig med at sikre, at du får den bedste pris på din el og dermed spare penge på din elregning. 

Brug 10 minutter hver halve år

Brug derfor gerne 10 minutter hvert halve år på at undersøge elmarkedet. Her på siden kan du få overblik over, hvilken elpris som passer til dit forbrug. 

Når det kommer til elpris sammenligning, er det vigtigt at bemærke, at den el-aftale, som er bedst for én person, ikke nødvendigvis er den bedste for en anden. Vi har nemlig alle forskellige holdninger og præferencer, når det kommer til el og hvad vi vil betale for vores energipriser i Danmark.

sammenlign-el-priser

Gode råd til sammenligning af elpriser

Nedenfor har vi lavet en tjekliste, som du kan bruge, når du skal finde information og sammenligne el priser:

 1. Tjek din elregning. Start med at tjekke din seneste elregning, så du kender udgangspunktet du skal sammenligne med. Du finder din elregning ved at logge ind på dit elselskabs hjemmeside eller app.

 2. Har du en fast- eller variabel elpris? Aflæs om din nuværende elpris er fast eller variabel, og se hvor længe aftalen er gældende. Det er kun en mindre del af din regning, som du har mulighed for at påvirke ved at skifte elselskab – dette uddyber vi senere.

 3. Hvad har du sidst betalt for den rå elpris? Kig efter det seneste beløb, som du har betalt for den rå elpris. Det er denne del af din regning, du kan påvirke sammen med omkostninger elselskabets abonnement.

 4. Du er ved at være klar til elpriser sammenligning. Nu har du et godt udgangspunkt for at tjekke og sammenholde din nuværende elpris, med de tilbud som andre selskaber kan tilbyde dig. Du kan altså få et indblik i, om der er penge at spare ved at skifte el-udbyder.

 5. Sammenlign elpriser i Danmark. Nu kan du sammenligne elselskabernes priser på FindEnergi.dk og skift el-udbyder, hvis du kan få en bedre pris end din nuværende. Alle kan vælge en ny elpris, uanset om du ejer eller lejer din bolig.

 6. Du tilmelder dig på elselskabets hjemmeside. Dit nye elselskab står for at flytte dig fra din nuværende el-aftale. Herefter kan du læne dig tilbage og nyde din nye og billigere elpris.

 7. Gentag om et halvt år. Gentag ovenstående proces hvor du sammenligner vilkår og elpriser cirka hvert halve år. På den måde sikrer du dig, at du ikke betaler for meget for din strøm.

Betaler det sig at sammenligne elpriser?

Mange undrer sig over, hvorvidt en prissammenligning på el overhovedet kan betale sig – men ja, det kan det godt. Det viser flere undersøgelser foretaget af Forsyningstilsynet.

Elregningen er en fast udgift for alle husholdninger, og ved at kigge efter gode el tilbud, kan det være med til at reducere denne udgift. 

Besparelser ved at skifte elpris

Flere undersøgelser viser, at du som forbruger kan opnå betydelige besparelser på dine elpriser ved at tage din nuværende el-aftale op til genovervejelse. 

Sammenligner man elpriserne i 2022 og 2023 med tidligere år, så er prisforskellen mellem forskellige elprodukter også vokset. Dermed er dine besparelser ved at skifte elpris, også blevet større end tidligere. Det skyldes blandt andet de stigende elpriser på markedet, som gør at de potentielle besparelser på el er vokset. 

el-priser-sammenligning

Så meget kan du spare ved prissammenligning på el

Præcist hvor meget du kan spare ved at lave en sammenligning af elpriser, afhænger af dit udgangspunkt og din nuværende elpris. 

Nedenfor kan du se, hvor meget man kan spare ved at skifte fra den dyreste elpris til den billigste elpris på markedet. Besparelserne er vist ved forskellige forbrugsstørrelser og stammer fra Forsyningstilsynets seneste undersøgelse af elpriserne. Nedenstående besparelser illustrerer  “den teoretisk maksimale besparelse” for variable elpriser. 

Besparelser el sammenligning i lejlighed 

 • Vestdanmark: 3.080 kr. 
 • Østdanmark: 3.090 kr. 

Besparelser ved el sammenligning i parcelhus 

 • Vestdanmark: 7.870 kr. 
 • Østdanmark: 7.910 kr. 

Besparelser ved el sammenligning i parcelhus vs. elvarme 

 • Vestdanmark: 26.510 kr.
 • Østdanmark: 26.640 kr.

Hvad består elprisen af?

Inden vi går i dybden med hvilke poster af din elpris, som du kan påvirke, så lad os først se på hvad elprisen består af. Din samlede elpris er nemlig sammensat af flere forskellige priser og afgifter, som betales til forskellige aktører. Din elpris består af: 

 1. Den rå elpris pr. kWh. Dette er elprisen dit elselskab betaler når de indkøber strømmen til dig
 2. En elafgift. Afgiften betales til staten og er på nuværende tidspunkt en fast afgift på 0,761 kr./kWh ekskl. moms. Du kan læse mere om, hvorfor der er afgifter på el her.
 3. En transportafgift. En afgift du betaler til dit netselskab, for at få transporteret strømmen frem til din bolig. Transportprisen er for de fleste, inddelt i 3 tidszoner hvor du betaler en differentieret pris afhængigt af tidsrummet du bruger strømmen i. Transportprisen er lavest om natten og dyrest i spidsbelastningen mellem kl. 17.00 – 21.00. Du kan se de nøjagtige priser på dit netselskabs hjemmeside.
 4. En system og transmissions nettarif. En fast afgift pr. kWh der betales til Energinet, som driver det overliggende net.
 5. Et abonnement til elselskabet. En omkostning som nogen elselskaber, opkræver for at have dig som kunde.
 6. Et spottillæg til den rå elpris. Et gebyrer som elselskabet opkræver oveni den rå elpris. Dette betegnes mange gange også som elselskabets fortjeneste. Flere elselskaber vil dog ikke oplyse dette tillæg offentligt.
 7. Et gebyr for betalingsmetoden. De fleste opkræver et gebyr på 8 kr. eller mere hvis man betaler via. betalingsservice. Mange gange er dette gratis hvis man vælger MobilePay.
 8.  Moms. Af alle overstående beløb, skal der tillægges moms på 25%. 

Disse elementer på elregningen kan du påvirke

Som vi allerede har været lidt inde på, så er det ikke alle elementerne i din elregning, som du kan påvirke ved at vælge en ny el-udbyder. 

En stor del af dine elpriser består nemlig af gebyrer, tariffer og afgifter til staten, som alle elselskaber er underlagt via lovgivning. 

Nedenfor kan du se hvilke elementer du selv kan påvirke, og hvilke du ikke kan påvirke: 

Her har du indflydelse på din elpris: 

 • Den rå elpris
 • Spottillægget til elprisen
 • Dit abonnement til elselskabet

Her har du tildels indflydelse på din elpris:

 • Nettariffen/transportafgift: Her har du indflydelse ved at planlægge dit forbrug udenfor spidsbelastningen
 • Gebyr for betalingsmetoden: Her kan du eksempelvis vælge MobilePay som er gratis

Her har du ikke indflydelse på din elpris: 

 • Elafgift
 • Systemtarif 
 • Transmissions nettarif 
 • Moms
hvad-bestaar-elprisen-af

Hvad påvirker elprisen?

Priserne på el skifter lige så meget som vind og vejr. Der er flere ting som påvirker, hvordan elpriserne de udvikler sig, og det gælder uanset om du er privatperson eller køber elpriser til erhverv.

Elpriserne påvirkes af følgende faktorer:

 • Udbud og efterspørgsel
 • Vind og vejr
 • Årstiden
 • Nyheder ude i verdenen
 • Politik

Blandt andet vind og vejr og ikke blot i Danmark. Vi er nemlig forbundet med nabolandene via elnettet, derfor påvirker deres produktion af el også vores elpris herhjemme. 

Elmarkedet er et foranderligt marked, hvilket også kan betyde store udsving i elprisen, nedenfor har vi forklaret nogle af de mest væsentlige faktorer, som kan have indvirkning på din pris for el. 

Du kan også se, hvordan elprisen har udviklet sig her

 

Udbud og efterspørgsel påvirker din energipris

Elprisen bliver fastsat på den nordiske elbørs Nord Pool. Det er endnu ikke muligt at “gemme” overskydende el, derfor skal strømmen også bruges i takt med at den produceres. Derfor påvirkes prisen af udbud og efterspørgsel, det er f.eks derfor at strømmen er billigere om natten, da efterspørgslen er mindre.

Vind og vejr påvirker elprisen i Danmark

Din elpris ændrer sig som vinden blæser, bogstaveligt talt. Hvis der er vindstille, kan vores mange vindmøller ikke dække vores elfrobrug. På nuværende tidspunkt dækker vindmøller ca. 46% af det samlede energiforbrug i Danmark. Derfor betyder det også at prisen på el, stiger når der er vindstille. Tværtimod falder den, når der er godt gang i vindmøllerne. 

Årstiden bestemmer om du får lave elpriser

I vintermånederne bruger vi mere tid indendørs, derfor tænder vi også mere lys, som også hænger sammen med udbud og efterspørgsel. I sommermånederne er vi mere udendørs og vi har lange lyse nætter, som gør at efterspørgslen falder og det gør elprisen også.

hvad-paavirker-elprisen

Nyheder ude i verdenen kan påvirke prisen på el

Sker der ting rundt om i verden, som terror, krig og naturkatastrofer, kan det også have betydning for elprisen. Det er med til at skabe uro på markedet, som er med til at presse prisen op.  

 

Politik påvirker hvad el koster

Politiske tiltag kan også have indflydelse på din elpris. F.eks. i forbindelse med at sænke CO2-udledningen, hvor der bliver pålagt afgifter på energi fra kul, olie og naturgas. Ser man på hvordan elpriserne har udviklet sig gennem årene, så overvåger Forsyningstilsynet markedet.  Du kan se statistikkerne over forsyningstilsynets elpriser her. 

Beregn dine elpriser pr. kWh

Din samlede elpris er opgivet som en pris pr. kWh. Kwh er måleenheden for dit elforbrug og dermed et udtryk for dit forbrug. Det er en god idé at kende sit elforbrug, når man skal finde den bedste elpris. 

Hvis ikke du har din elregning lige ved hånden, kan du benytte dig af elpris-beregneren øverst på siden. På den måde kan du nemmere finde ud af, hvad du skal betale for dine elpriser pr. kWh. 

Hvad koster el?

Elprisen svinger time for time, og består som nævnt af flere dele. 

En god tommelfingerregel er at el koster et sted mellem 2 – 3 kr. pr. kWh inkl. alle afgifter og moms. 

Men du bør altid holde øje med, hvordan elprisen udvikler sig

hvad-koster-el

Prisen på el i øjeblikket

Er du interesseret i at vide hvad el koster i øjeblikket? Du kan enten tjekke vores oversigt over elprisen time for time, eller du kan tjekke den seneste gennemsnitspris på el. 

 • Den seneste gennemsnitspris for el er 3,63 kr. pr. kWh inkl. moms og afgifter. Dette er den senest kendte elpris fra Forsyninstilsynet som er udgivet i 1. kvartal af 2023. 

Gennemsnitspriser på el i 2022

I nedenstående bokse kan man se gennemsnitsprisen på el i 2022 og 2021.  Elprisen er steget med 143% i Østdanmark og 155% i Vestdanmark. Af den grund er det blevet vigtigere end nogensinde, at man har den bedst mulige elpris.

Gennemsnitpris på el 2023

 • Østdanmark – 0,61 kr. pr. kWh
 • Vestdanmark – 0,65 kr. pr. kWh

Til sammenligning var elprisen i 2022

 • Østdanmark – 1,58 kr. pr. kWh
 • Vestdanmark – 1,66 kr. pr. kWh 

Skal man vælge en variabel elpris og en fast elpris? 

Der findes to slags elpriser som du kan vælge mellem, nemlig en fast elpris eller en variabel elpris. Helt grundlæggende skal du gøre op med dig selv, om du ønsker en elpris med tryghed eller om du vil have en elpris, som følger el markedsprisen. 

Vælger du en elaftale med fast elpris, vil du acceptere en bestemt og fast pris, i en given periode. Du vil altså kende din elpris i dag og et godt stykke tid frem. Vælger du derimod en elaftale med en variabel elpris, vil prisen følge markedsudviklingen, som giver dig mulighed for at spare når prisen er lav, men med risiko for at prisen stiger tilsvarende når prisen er høj.  

Elpriserne svinger hele tiden, faktisk kan den skifte fra time til time. Det betyder også, at det der var et godt tilbud i går, ikke nødvendigvis er den bedste elpris dag.  

Hvem har de bedste elpriser i Danmark?

Elpriserne går som sagt op og ned, og derfor kan det også være svært at sige, hvem der har de bedste elpriser i 2024. Er du derimod interesseret i de bedste elpriser nu, så kan du få overblik over disse nedenfor her. 

 

Find de bedste elpriser i dit område 

Leder du efter de bedste elpriser i dit område? Få overblik over elpriserne i din by nedenfor: 

Top 5 bedste elpriser lige nu – med afsæt i Forsyningstilsynets tal

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
gasel. 252,00 øre / kWh 378,00 kr
OK amba 246,00 øre / kWh 369,00 kr
NettoPower ApS 257,00 øre / kWh 385,50 kr
Energi Fyn Handel A/S 260,00 øre / kWh 390,00 kr
AURA El-handel 265,00 øre / kWh 397,50 kr

Kilde: Forsyningstilsynet – aktuelle priser

Ovenstående priser tager udgangspunkt i et årligt elforbrug på 1.800 kWh i Vestdanmark. Priserne i tabellen er dynamiske, derfor vil du altid kunne se den aktuelle elpris. Den årlige besparelse beregnes på baggrund af, at man er placeret på det dyreste produkt på markedet. 

Elpriser i Danmark – kWh-priser i 2022 

Du tænker måske, hvad koster en kwh i 2022? Prisen på el og kwh priserne er nemlig steget gevaldigt siden slutningen af 2021 og ind i 2022. Der er flere grunde til, at prisen på el lige nu, ikke er lige så lav som den tidligere har været. 

Den seneste sommer i Europa eksempelvis mere vindstille og varmere end normalt, som påvirker hvad el koster i 2022. Derudover har konflikten mellem Rusland og Ukraine, ligeledes indflydelse på den aktuelle elpris. Den gennemsnitlig elpris 2022 var i februar måned på 2,80 kr. hvilket betyder at vi i øjeblikket har nogle meget høje elpriser sammenlignet med tidligere.  

el priser

Kilde: Nord Pool, day-ahead prices

Elpriser 2022 – Få overblik over priserne på el i 1. kvartal 2022

I nedenstående tabel kan du danne dig et overblik over, hvad den gennemsnitlige elpris var i første kvartal af 2022. Som det ses så kostede el i gennemsnit 321,55 øre pr. kWh i første kvartal af 2022. Sammenligner man dette med 4 kvartal i 2021, så er elprisen steget med 48,82 øre/kWh. Her var den gennemsnitlige elpris på 272,73 øre/kWh, og elprisen er derfor steget betydligt i 2022. 

Øre/kWh Jan. 2022 Feb. 22 Mar. 22 1. kvartal 2022

Kommerciel el (handel)

140,36
117,76
116,02
124,71

Abonnement (handel)

5,38
5,22
5,20
5,27

Nettarif (net)

16,83
16,83
16,80
16,82

Netabonnement (net)

9,15
9,15
9,13
9,14

System- og nettarif (energinet.dk)

11,00
11,00
11,00
11,00

Samlet elpris ekskl. moms og afgifter

182,72

159,96

158,14

166,64

PSO
0,00
0,00
0,00
0,00
Elafgift
90,30
90,30
90,30
90,30
Moms
68,25
62,57
62,11
64,31

Samlet elpris inkl. moms og afgifter

341,27

312,83

310,55

321,55

Kilde: Forsyningstilsynet, elprisstatistik 1. kvartal 2022. Overstående tager udgangspunkt i et årligt forbrug på 4.000 kWh 

sammenlign elpriser

Få overblik over elpriser

Elprisen svinger efter udbud og efterspørgsel, hvilket påvirker din gennemsnits elpris Det betyder også at dagsprisen på el skifter fra time til time. Du kan her på siden, få et indblik i hvilke el-aftaler og hvilke elpriser som de forskellige elleverandører tilbyder. Ved at sammenligne deres elpriser, vil du formentlig kunne finde en bedre elpris end din nuværende. 

Her kan du altid se hvad el koster, og måske planlægge at bruge strømmen når den er billigst. Prisen på el kan svinge, men tager man udgangspunkt i en vilkårlig hverdag i marts måned 2022, kostede ellen 1,84 øre/kWh da den var billigst og 3,23 øre/kWh da den var dyrest.

Hvem havde de bedste elpriser i 2020?

Det er ingen hemmelighed at der kan være stor forskel på, hvad el koster fra udbyder til udbyder. Du kan som forbruger med fordel støtte dig op ad Forsyningstilsynets elpris undersøgelse, som udkommer en gang årligt. I nedenstående tabel har vi gjort det overskueligt for dig, at se hvem der havde de bedste elpriser i 2020. Du kan også se hvor meget du kan spare på dine elpriser, ved at vælge den laveste elpris fremfor den højeste elpris. 

 

Elleverandør Pris pr. måned Årlig besparelse
Vindstød
kr. 325,50
kr. 8.460
kr. 391,50
kr. 7.668
Modstrøm
kr. 397,50
kr. 7.596
kr. 423,00
kr. 7.290
GNP Energy
kr. 1.030,50
kr. 0,00

Kilde: Forsyningstilsynet, 2020
Overstående besparelser tager udgangspunkt i elpriser for lejligheder beliggende i Østdanmark, med en variabel elpris og et forbrug på 1.800 kWh årligt. 

Vær opmærksom, når du leder efter en god elpris 

Udover elprisen, er det en god idé at være opmærksom på hvilke vilkår elleverandøren tilbyder dig. Alle vil gerne finde de bedste elpriser, men der er nogle faldgruber, som er gode at være opmærksomme på, når du skal se el priser. 

 • Introduktionstilbud: Tjek om tilbuddet er et introduktionstilbud og hvad elprisen er efterfølgende
 • Binding: Undersøg om der en en bindingsperiode på din pris for el 
 • Gebyrer: Vær opmærksom på ekstra gebyrer på din elpriser, opsigelsesgebyr eller lignende
 • Betalingsmuligheder: Betales der for en aconto elpris, forud eller bagudrettet. Find en oversigt over elselskaber med månedlig betaling her
 • Grøn strøm: Mange selskaber har lovet at deres strøm er grøn, hold øje med bladmærkeordningen

Du kan læse mere om mærkeordningen her. Du finder produkter med ét eller to grønne blade fra: OK EL, SEAS-nve, NRGi og Norlys.

Mange leverandører kan se ud til at have de bedste elpriser på overfladen, desværre er det ikke altid tilfældet og mange kunder får en ubehagelig overraskelse når de modtager deres regning. 

Derfor er det en god idé at undersøge ovenstående, inden du kan vide dig sikker på om du egentlig har fundet de bedste elpriser.

Elprisen afhænger af din bopæl

Når man snakker om elpriser, har du måske lagt mærke til, at man skelner mellem, om man bor øst eller vest for Storebælt. 

Generelt er elprisen en smule højere, hvis du er bosat øst for Storebælt. I gennemsnit er det dog kun omkring 1-3 øre pr. kWh. Grunden til at der er forskel, skyldes begrænsninger i den kabelforbindelse som transporterer strømmen, hvilket gør at prisen på el stiger. 

Desuden er der flere vindmøller vest for Storebælt, hvilket betyder at der er mere el, som skal transporteres fra vest til øst, hvilket også gør at elprisen stiger. 

Bliv klogere vores guide: Hvorfor er der forskel på elpriser i øst og vest?

elpriser-danmark

Hvem tjener på de høje elpriser?

Mange el-kunder spørger i øjeblikket: “Hvem tjener på de høje elpriser?” 

Men faktisk er det ikke energiselskaberne der tjener penge på de stigende elpriser, som man måske skulle tro. Det skyldes at el markedsprisen, er tilsvarende høj at indkøbe. Den elpris som der indkøbes kaldes også for spotpris el og indkøbes på den nordiske elbørs Nordpool. 

Der er stor forskel på hvornår, der er gode elpriser tidspunkter til indkøb, da el-børsens timepris går op og ned afhængigt af forskellige variabler. Derimod tjener staten på de stigende elpriser, da momsbetalingen og elafgiften fortsat er fast. 

Find el i Danmark

El Aalborg

El Aarhus

El Esbjerg

El København

El Randers

El Odense

El Herning

El Kolding

El Nordjylland

El Silkeborg

El Viborg

El Helsingør

El Frederikshavn

El Svendborg

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvem tilbyder de den bedste elpris?

Du kan frit vælge hvem som skal levere din el. Det betyder også at du selv kan få indflydelse på dine elpriser. For at finde frem til den bedste elpris, bør du give dine nuværende el priser et eftersyn ved at lave en elpris sammenligning.

 

Hvordan får man en ny elpris?

Det er nemt at bestille el og få en ny elpris. Du skal blot benytte dig af vores prissammenligning og vælge hvilken elpris som er bedst for dig. Dit nye elselskab sørger for at skifter dig over og afmelde dine tidligere priser på el.

Skrevet af

Nicoline Høgh Stoubæk

Nicoline har mere end 3 års erfaring inden for elmarkedet. Hun varetager dagligt dialogen med vores samarbejdspartnere, elselskaberne og har derfor en omfattende indsigt i, hvad der foregår på elmarkedet. Hun samarbejder med nogle af Danmarks største energiselskaber, som f.eks. OK, NRGI og Nettopower og denne indsigt og ekspertise deler hun gavmildt med dig her på FindEnergi.

Nicoline har også bidraget med over 100 artikler om energi, bæredygtighed og grøn livsstil, som du kan læse her på FindEnergi.dk og Elberegner.dk.

Hun har hjulpet tusindvis af forbrugere med at træffe velinformerede beslutninger om energi og bæredygtighed. Hendes engagement i at levere nøjagtig og værdifuld information er bevist gennem hendes mange artikler, der er blevet godt modtaget af læsere og eksperter inden for området.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.