Grøn el

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.

Indholdsfortegnelse

Den grønne omstilling får større og større fokus i samfundet. Flere af os er blevet bevidste om vigtigheden af grøn strøm, og prioriterer derfor den grønne strøm højere, når det drejer sig om el-aftaler – og det er en positiv udvikling. Det voksende fokus på grøn strøm er nemlig afgørende for en optimal og bæredygtig fremtid, som ikke sætter skadelige spor i atmosfæren.

“Energistyrelsen forventer, at el i 2050 vil udgøre omkring 70 procent af vores energiforbrug i forhold til blot 25 procent i 2019. Derfor er det afgørende for den grønne omstilling, at strømmen i stigende grad bliver produceret af vedvarende energikilder.” – Videncentret Bolius.

På baggrund af Energistyrelsens forventninger, er det vigtigt, at en større del af vores strømforbrug bliver produceret gennem vedvarende energikilder fremadrettet. Det er noget, som flere og flere elselskaber har taget til sig, og derfor kan du i dag vælge grønne el-aftaler hos nærmest alle elselskaber.

Her på siden kan du læse mere om grøn strøm, hvad det indebærer, og hvilke elselskaber, der kan tilbyde dig grøn strøm.

Hvad er grøn energi?

Grøn strøm dækker over strøm, som er produceret gennem vedvarende energikilder. Det drejer sig typisk om solenergi, vindenergi eller vandkraft. Det væsentlige ved disse energikilder er, at de anses som bæredygtige, fordi de udnytter naturlige ressourcer, som er genopfyldelige. Derudover er vedvarende energikilder væsentligt bedre for vores miljø i forhold til de klassiske fossile brændstoffer, som udgør en stor andel af vores strøm i dag.

Ved at investere i den grønne omstilling i Danmark, gør vi en aktiv indsats for at mindske de alvorlige klimaforandringer. Hvis du vælger en grøn el-aftale, bidrager du dermed til at fremme den grønne omstilling i Danmark, så vi kan passe bedre på vores planet og sikre en mere bæredygtig og klimavenlig fremtid.

hvad er grøn energi

Sådan ser du, om en el-aftale er grøn

Det kan være svært at afgøre, hvorvidt et el-produkt er grønt eller ej. Et elselskab må kun kalde deres strømprodukt for klimavenligt, hvis de enten køber alt deres strøm gennem vedvarende energikilder eller på anden vis bidrager til at reducere CO2-udslippet.

For at gøre det nemmere for forbrugerne at blive klogere på, hvorvidt elselskaberne opfylder kriterierne indenfor grøn strøm, så har Forbrugerombudsmanden indført retningslinjer for grøn strøm. Retningslinjerne er i form af en mærkningsordning, hvor el-aftalerne enten er markeret med ét eller to grønne blade.

Det betyder de grønne blade:

 • Ét grønt blad betyder, at elproduktet er baseret på vedvarende energikilder uden yderligere klimatiltag
 • To grønne blade betyder, at elproduktet både er baseret på vedvarende energikilder samtidig med, at producenten investerer i at
         begrænse CO2-udledningen gennem yderligere klimatiltag
groenne elaftaler

Har du en grøn el-aftale? Sådan tjekker du det

Det er ikke helt nemt at blive klog på, hvorvidt strømmen i husstanden er grøn. Faktisk er mere end hver fjerde boligejer i tvivl om, hvorvidt deres strøm er grøn.

Heldigvis er det ganske simpelt at undersøge, hvorvidt man har en grøn el-aftale. Som vi nævnte i afsnittet ovenfor, så er grønne el-aftaler markeret med enten ét eller to grønne blade. Hvis en el-aftale dermed ikke er markeret med et grønt blad, er der ikke tale om en el-aftale med grøn strøm.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har en grøn el-aftale på nuværende tidspunkt, kan du undersøge dette ved at kigge nærmere på din elregning. Her fremgår det nemlig, hvilken el-aftale du har lige nu.

Hvilke elselskaber tilbyder grøn strøm?

Ønsker du også at fremme den grønne omstilling i Danmark ved at vælge en grøn el-aftale? Men er du i tvivl om, hvilke elselskaber, der tilbyder grøn el? Nedenfor har vi samlet en liste over de elselskaber, som tilbyder grønne el-aftaler på Findenergi.dk:

 • Vest Energi – grøn elaftale fra 2,26 kr. pr. kWh
 • Gasel – grøn elaftaler fra 2,28 kr. pr. kWh
 • EnergiFyn – grøn elaftaler fra 2,35 kr. pr. kWh
 • Nettopower – grøn elaftaler fra 2,32 kr. pr. kWh
 • Go’ Energi – grøn elaftaler fra 2,32 kr. pr. kWh
 • OK – grøn elaftaler fra 2,31 kr. pr. kWh
 • NRGi – grøn elaftaler fra 2,40 kr. pr. kWh
 • AURA – grøn elaftaler fra 2,40 kr. pr. kWh
 • Energidrift – grøn elaftaler fra 2,54 kr. pr. kWh
 • Edison – grøn elaftaler fra 2,54 kr. pr. kWh
 • iWatt – grøn elaftaler fra 2,58 kr. pr. kWh
 • B.Energy – grøn elaftaler fra 2,67 kr. pr. kWh
 • Energi+ – grøn elaftaler fra 2,75 kr. pr. kWh

Listen er senest opdateret april 2024. Priserne er baseret på et årligt strømforbrug på 2.000 kWh, og priserne er for Vestdanmark. Vær opmærksom på, at priserne er forskellige i Vest- og Østdanmark, og priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret.

Sådan finder du grønne el-aftaler hurtigt og nemt

Vi har gjort det nemmere for dig at finde de grønne el-aftaler. Øverst på denne side har vi nemlig samlet en oversigt over el-aftaler med grøn strøm. Så kan du hurtigt og nemt sammenligne priserne med hinanden, så du kan finde en grøn el-aftale til en lav elpris.

Du har også mulighed for at indtaste din adresse øverst på denne side, hvorefter vi finder nogle af de bedste elselskaber med grøn strøm baseret på dit forbrug.

Sådan bruger du vores beregner til at finde en grøn el-aftale:

 1. Start med at indtaste din adresse øverst på denne side, og besvar spørgsmålene
 2. På baggrund af dine oplysninger, beregner vi et estimeret årligt strømforbrug. Du kan tilpasse det årlige strømforbrug, hvis der er behov for det
 3. Du bliver derefter præsenteret for en oversigt over elselskaber og deres elpriser. I menuen til venstre kan du tilvælge grønne el-aftaler ved at klikke på “1 blad” under “Grøn strøm”
 4. Du har nu en oversigt over alle grønne el-aftaler på Findenergi.dk, og du kan nu sammenligne priserne med hinanden, så du får en billig grøn el-aftale

En grøn el-aftale sikrer ikke 100% grøn strøm

På trods af, at nogle el-aftaler er markeret som grønne el-aftaler, så er det vigtigt at huske på, at det ikke er ensbetydende med, at du får 100% grøn strøm ud af din stikkontakt derhjemme.

Når et elselskab markerer deres el-aftaler med de grønne blade, så betyder det, at elselskabet bidrager til at fremme den grønne omstilling i Danmark. Der er nemlig ingen elselskaber, som kan garantere, at du får 100% grøn strøm gennem din stikkontakt. Det skyldes nemlig, at både grøn strøm og den mindre grønne strøm bliver blandet sammen i elnettet, før det bliver transporteret ud til de danske husstande.

Når du vælger en grøn el-aftale, vil du dermed få et blandingsprodukt af både grøn og sort grøn strøm ud af din stikkontakt. Til gengæld er du med til at fremme den grønne omstilling, når du vælger en grøn el-aftale.

Når du vælger en grøn el-aftale, køber elselskaberne nemlig oprindelsesgarantier, som svarer til dit samlede strømforbrug – og på den måde er du med til at fremme den grønne omstilling.

“Oprindelsesgarantierne dokumenterer elproduktion baseret på vedvarende energi fra vind, sol, biogas eller fra højeffektiv kraftvarme”Energinet.

groen_stroem

Sådan får du et grønnere strømforbrug

Vidste du, at du får grønnere strøm ved at bruge strømmen, når den er billigst? Strømmen er oftest billigst om natten mellem kl. 00.00 – 06.00, hvor efterspørgslen er lavest. Derudover bliver strømmen også billigere, når det blæser meget eller solen skinner, fordi det giver vindmøllerne og solcellerne mulighed for at producere mere grøn strøm.

I dag er de fleste elektriske apparater udstyret med en udskudt start-funktion, som giver dig mulighed for at indstille apparatet til at starte på et særligt tidspunkt. Hvis du gerne vil bruge den grønne strøm, kan det derfor være en god idé at indstille eksempelvis din opvaskemaskine eller vaskemaskine til at starte i nattetimerne, hvor strømmen er billigst.

 

Sådan holder du øje med de grønne elpriser

Det kan dog være vanskeligt at holde styr på, hvornår strømmen er grønnest, og dermed billigst, at bruge. I dag kan du heldigvis vælge mellem mange forskellige elpriser apps, hvor du nemt og bekvemt kan følge dagens elpriser time for time. Så kan du hurtigt og nemt se, hvornår strømmen er billigst og grønnest i dag.

Sådan gør elselskaberne en indsats for at være klimavenlige

I dag bliver flere og flere el-aftaler markeret med de grønne blade – men hvad gør elselskaberne egentlig for at fremme den grønne omstilling i Danmark? Nedenfor har vi samlet en liste over nogle af de bedst anmeldte elselskaber ifølge Trustpilot, hvor du kan læse, hvordan de bidrager til den grønne omstilling gennem deres grønne el-aftaler.

NRGi

Har strømprodukter med ét grønt blad. Hos NRGi stammer strømmen fra vedvarende energikilder i form af danske solceller og vindmøller. Det sikres ved, at NRGi har opkøbt statsregulerede oprindelsesgarantier.

Energidrift

Har strømprodukter med ét grønt blad. Energidrift garanterer, at dit årlige strømforbrug bliver dækket af grøn og klimavenlig strøm, som enten er produceret af danske vindmøller eller svenske/norske vandkraftværker.

AURA

Har strømprodukter med ét grønt blad. Når du skifter til en grøn el-aftale hos AURA, køber de certifikater fra vedvarende energikilder, som svarer til dit årlige forbrug. Det kan eksempelvis være gennem sol, vind eller vandkraft.

Energi+

Har strømprodukter med ét grønt blad. Energi+ køber ikke certifikater, men arbejder i stedet aktivt på at reducere mængden af CO2 i atmosfæren. De investerer i særligt udvalgte klimaprojekter, som direkte fjerner CO2’en fra vores atmosfære.

OK

Har strømprodukter med ét grønt blad. Strømmen stammer fra vedvarende energikilder, og når du vælger en grøn el-aftale hos OK, sørger de for at købe certifikater fra danske vedvarende energikilder, som svarer til dit strømforbrug.

Gasel

Har strømprodukter med ét grønt blad. Strømmen stammer fra 100% vedvarende energikilder. Gasel køber certifikater svarende til hele dit strømforbrug, som betyder, at det antal kWh, din husstand har forbrugt, bliver dækket af grøn strøm fra danske solceller.

Det siger kunderne om disse elselskaber

I dag er det ikke kun en lav elpris, som er afgørende for, hvorvidt man skifter elselskab. I dag sætter vi nemlig også store krav til elselskabet og deres kundeservice. For mange af os er det nemlig lige så vigtigt, at vi får et elselskab, som også prioriterer deres kunder og yder en god service.

Nedenfor har vi derfor samlet nogle af udtalelserne på Trustpilot om ovenstående elselskaber, så du kan få en fornemmelse af kundernes oplevelser.

Anmeldelser af NRGi

 • “Varme og smil i røret fra et ægte menneske” – Dorethe
 • “Kanon kundeservice” – Thushyanthan
 • “Jeg oplever fantastisk service hver evig eneste gang” – Katrine

NRGi har en Trustpilot score på 4,7/5.

Anmeldelser af Energidrift

 • “God kommunikation og gode priser” – Vebjørn
 • “Kæmpe tilfreds med mit valg af at skifte elselskab til energidrift” – Mathias
 • “Personlig, meget venlig og nærværende kundeservice” – Lotte

Energidrift har en Trustpilot score på 4,8/5.

Anmeldelser af AURA

 • “Der er altid nogle meget venlige personer, der betjener mig, og jeg er meget tilfreds med betjeningen” – Kirstine
 • “Utrolig god kundeservice!” – Tonny
 • “Venlig og meget imødekommende ved henvendelse” – Torben

AURA har en Trustpilot score på 4,6/5.

Anmeldelser af Energi+:

 • “Let og enkelt” – Orhan
 • “Super god rådgivning” – Susanne
 • “Søde og gode medarbejdere med forståelse for kunderne” – Anders

Energi+ har en Trustpilot score på 4,5/5.

Anmeldelser af OK

 • “En lettelse at få god kundeservice” – Lonnie
 • “God og ordentlig vejledning uden noget pres” – Kristian
 • “Fremragende som EL-selskab” – Alexander

OK har en Trustpilot score på 4,2/5.

Anmeldelser af Gasel

 • “Fantastisk elselskab” – Linda
 • “Jeg har haft Gasel i mindst 6 år, og har altid været super tilfreds” – Karen
 • “Jeg er utrolig glad for at have flyttet mit elforbrug over til Gasel” – Ulla

Gasel har en Trustpilot score på 4,3/5.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er grøn strøm billigere?

Ofte vil grønne el-aftaler være en anelse dyrere end de traditionelle el-aftaler med sort strøm. Det skyldes, at elselskaberne typisk opkræver et højere abonnement eller tillægger et gebyr for grøn strøm.

 

Hvad er forskellen på grøn strøm og almindelig strøm?

Grøn strøm betyder, at strømmen er produceret af vedvarende energikilder – eksempelvis solenergi, vindenergi eller vandkraft. Vedvarende energikilder er en bæredygtig energikilde, som ikke belaster miljøet, og det er derfor en skånsom måde at producere strøm på.

Sort strøm er derimod strøm, som er produceret af fossile energikilder – eksempelvis kul, olie eller gas. I forhold til vedvarende energikilder, så har fossile energikilder en skadelig effekt på miljøet, da det udleder drivhusgasser.

 

Hvor meget grøn energi har vi i Danmark?

Ifølge en undersøgelse af Energinet, producerede vores vindmøller og solceller mere strøm end nogensinde før i 2023. I første halvår af 2023 kom 67% af den strøm, som vi producerede, fra vindmøller og solceller.

Skrevet af

Nicoline Høgh Stoubæk

Nicoline har mere end 3 års erfaring inden for elmarkedet. Hun varetager dagligt dialogen med vores samarbejdspartnere, elselskaberne og har derfor en omfattende indsigt i, hvad der foregår på elmarkedet. Hun samarbejder med nogle af Danmarks største energiselskaber, som f.eks. OK, NRGI og Nettopower og denne indsigt og ekspertise deler hun gavmildt med dig her på FindEnergi.

Nicoline har også bidraget med over 100 artikler om energi, bæredygtighed og grøn livsstil, som du kan læse her på FindEnergi.dk og Elberegner.dk.

Hun har hjulpet tusindvis af forbrugere med at træffe velinformerede beslutninger om energi og bæredygtighed. Hendes engagement i at levere nøjagtig og værdifuld information er bevist gennem hendes mange artikler, der er blevet godt modtaget af læsere og eksperter inden for området.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.