Findenergi er reklamefinansieret – Sådan tjener vi penge

Bedste elselskab – sådan finder du den bedste el-leverandør

Indholdsfortegnelse

Der kan være rigtig mange penge at spare ved at skifte til et nyt elselskab og ved nøje at sammenligne udbydernes elpriser. I denne guide leder vi dig udenom de mulige faldgruber og skjulte gebyrer og hjælper dig godt på vej til at finde Danmarks bedste elselskab.

Sådan vælger du det bedste elselskab for dig 

Du kan frit vælge, hvilken elleverandør der skal levere el til din bolig. Det er også ganske gratis at skifte fra et elselskab til et andet, og undersøgelser viser, at du kan spare op til flere tusinde kroner om året, ved at skifte fra det dyreste til det billigste elselskab

Hvilken elleverandør skal jeg vælge?

Friheden til at vælge er god, men det kan også virke uoverskueligt at skulle tjekke alle elleverandører i Danmarks vidt forskellige elpriser, betingelser og el-aftaler. Du kan for eksempel vælge mellem en variabel eller fast elpris, og du skal også tage stilling til, om din strøm skal være klimavenlig. Den elleverandør som er bedst for én er måske ikke det bedste elselskab for en anden. Det afhænger af præferencer, forbrug og holdninger.

Hvilken løsning er så den bedste for mig? Og hvilken elleverandør skal jeg vælge? Det er måske spørgsmålet, der presser sig på hos dig. Fortvivl ej, for vi hjælper dig godt på vej. Herunder finder du alt, hvad du skal vide for at kunne vælge det bedste elselskab.

bedste-elselskab

Dit valg af elselskab afhænger af dine behov og holdninger

Det er naturligvis forskelligt fra husstand til husstand, hvem det bedste elselskab er. For langt de fleste vil det vigtigste dog være elprisen. Ifølge Dansk Energi var den gennemsnitlige elpris i 2020 på 2,15 kroner pr. kWh inkl. abonnement, men hvis der er en ting vi har lært i 2021, så er det at vi ikke altid kan forvente det samme som vi plejer. Hvis man i slutningen af 2020 eller starten af 2021 havde valgt en fastpris-aftale, som rakte over en længere periode på f.eks. 12, 24 eller 36 måneder, så kunne man have gjort en rigtig god aftale. Både priserne på gas og el steg nemlig markant i 2021.

En gennemsnitlig dansker forbruger 1.600 kWh om året, mens en gennemsnitlig familie med to voksne og to børn bruger 4.400 kWh om året.

Det vil sige, at hvis du kan finde billig el til en pris, der er bare 30 øre lavere pr. kWh end den gennemsnitlige elpris, så kan en almindelig familie spare 1.300 kroner om året. For de fleste familier vil det være en væsentlig slat penge, der garanteret kan bruges på langt sjovere ting og fornøjelser i hverdagen. Hvis du vælger et elselskab med en endnu billigere kWh-pris, så er der naturligvis endnu flere penge at spare.

Det kan også være, at det er vigtigt for dig, at det er grøn og klimavenlig el, der bliver leveret til dit hjem. I så fald vil det bedste valg af elselskab være en af de mange elleverandører, der producerer grøn el fra eksempelvis danske vindmøller.

4 gode råd, når du skal vælge det bedste elselskab

Sammenlign elselskabernes priser

Det er først og fremmest prisen pr. kWh, du skal kigge efter, når du sammenligner elselskaber. Du kan ofte vælge mellem en variabel pris og en fast pris. Med en fast elpris ved du, hvad du skal betale for din el hver måned, og du behøver ikke bekymre dig om, at elprisen stiger. Vælger du en variabel elpris, så tager du en lidt større risiko, fordi prisen vil svinge, og den kan både være billigere og dyrere end den faste elpris.

Undgå et elselskab med gebyrer

Nogle elselskaber ser umiddelbart billige ud med meget lave priser pr. kWh. Måske er det faktisk et reelt og godt tilbud, men vær opmærksom, og tjek, om der er skjulte gebyrer, dyre abonnementsløsninger eller andet, som alligevel vil få elregningen til at skyde i vejret.

Nogle udbydere opkræver eksempelvis et månedligt abonnementsgebyr eller et gebyr, hvis aftalen opsiges inden for en bindingsperiode.

hvilken-elleverandoer-skal-jeg-vaelge

Sammenlign elselskabernes betingelser

Hvert elselskab har som regel en række betingelser, som du accepterer, når aftalen indgås. Det kan for eksempel være en bindingsperiode på et bestemt antal måneder, hvor du forpligter dig til at være kunde hos elselskabet.

Du kan også støde på elselskaber med attraktive introduktionstilbud, hvor du i de første måneder får en særlig god elpris. Det kan sagtens være en fordelagtig løsning, men husk at tjekke, hvad priserne er, når tilbuddet udløber. På den lange bane er det normal priserne for el, som får betydning for dit budget.

Tjek priserne på el på findenergi.dk

Vi hjælper dig med at finde det bedste elselskab i Danmark. Du får nemt og hurtigt et overblik over elpriser på findenergi.dk. Det behøver slet ikke være besværligt at skifte elselskab, og du kan se frem til at spare masser af penge på elregningen.

Skift dit elselskab

Når du har besluttet dig for at skifte elselskab, så er her en tjekliste, som du kan gennemgå, inden du siger ja tak til den nye aftale:

  • Tjek, om du har en opsigelsesperiode hos dit nuværende elselskab. En bindingsperiode kan være på op til seks måneder, men det kan også være, at der ingen bindingsperiode er.
  • Undersøg betingelserne i din nye aftale, og vær helt skarp på, hvad du siger ja til, og om der er ekstra gebyrer.
  • Aflæs din elmåler. Hvis du flytter til en ny bolig, så notér, hvad elmåleren står på, så du ikke kommer til at betale for den tidligere beboers elforbrug.

Bedste el leverandør i Danmark

I skrivende stund findes der 54 forskellige elselskaber i Danmark. Det er blot et øjebliksbillede, for der kommer hele tiden flere til. Siden det i 2003 blev frit for den enkelte dansker at vælge eludbyder, er der kommet flere og flere elselskaber til. Og det er godt for dig som forbruger, for jo større konkurrencen er, jo lavere elpriser vil du også kunne finde.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 

Kan jeg selv vælge mit elselskab?

Ja, det står dig helt frit for at vælge elselskab i Danmark.

Er det gratis at skifte elselskab?

Ja, det er helt gratis at skifte elselskab.

Hvordan skifter jeg elselskab?

Det er nemt at skifte elselskab. Find det bedste elselskab på findenergi.dk, opsig aftalen hos dit nuværende elselskab (hvis du har et), og kontakt derefter det nye elselskab.

Hvor mange elselskaber er der i Danmark?

Der er 54 forskellige elselskaber i Danmark, så der er masser at vælge imellem. Det betyder også, at der er god chance for at finde billig el og spare mange penge på elregningen.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.