Sådan påvirkes dit elforbrug juleaften

Indholdsfortegnelse

Juleaften er fuld af traditioner. Traditioner, som ikke mindst påvirker dit elforbrug, og som kan være med til at sende din elregning i vejret. Der er nemlig fuld gang i kogepladerne til både sovs, rødkål, kartofler og en ovn som kører i mange timer, for at opnå den helt perfekte menu til julebordet.

Du er efterhånden nok klar over, at elprisen blandt andet bestemmes på baggrund af udbud og efterspørgsel, og at der kan være mange penge at spare ved at bruge strømmen når den er billigst, og det gælder naturligvis også juleaftensdag.

Planlæg dit elforbrug juleaften og spar på strømmen 

Størstedelen af danskerne har fået det til vane at følge elprisen time for time systematisk hver eneste dag, for at spare penge på den månedlige elregning. Derfor er det også meget naturligt, hvis du har stillet dig selv spørgsmålet: hvornår falder elforbruget juleaften? 

 

Normalt er danskernes strømforbrug størst i ‘spidsbelastningen’ som er mellem fra kl. 17-20, men juleaften sætter de fleste sig til bords samtidig, og har fokus på en aften med nærvær og samvær, frem for computerspil, streaming eller andre strømslugere i hjemmetDet gør også, at strømforbruget falder tidligere juleaften end på en normal hverdag. 

Typisk falder elforbruget efter kl. 18, da de fleste sætter sig til bords, og lader julefreden sænke sig. 

Hvornår falder elprisen juleaften?

Hvis man ser på hvordan elprisen var forrige jul, så peakede elprisen kl. 18 hvor en kWh kostede 2,07 kr. ekskl. moms og afgifter. Det gjorde sig gældende i både Øst- og Vestdanmark.

Efter kl. 18 begynder elprisen at falde, primært fordi efterspørgslen falder. I nedenstående kan du få overblik over elprisen forrige jul:

Dyreste og billigste timer juleaften

Billigste time juleaften Dyreste time juleaften Gennemsnitlig elpris juleaften
kl. 06:00 - 07:00
kl. 17:00 - 18:00
1,32 kr. pr. kWh ekskl. moms og afgifter

Kilde: Nordpool, data fra d. 24/12 2021

Den 23. december kl. 13 kan du se de aktuelle elpriser juleaften 2022. På den måde kan du forsøge at planlægge dig til et lidt billigere elforbrug juleaften.

Strømmen bliver endnu dyrere denne jul 

Synes du, strømmen var dyr forrige år? Desværre tegner der sig et billede af, at strømmen bliver endnu dyrere i år. Se blot hvordan elprisen i december 2022 er sammenlignet med 2021.

elprisen-i-dec-2021-2022

Prisen for en kWh ekskl. moms, afgifter og transport. 

Kilde: Nordpool

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvornår sker faldet i vores elforbrug juleaften?

Typisk falder danskernes elforbrug efter kl. 18:00 juleaften. Forbruget falder heromkring fordi de fleste er klar til at sætte sig til bords, og der slukkes for ovn og komfur, som er nogle af de store strømforbrugere juleaften.

Hvornår er strømmen dyrest juleaften?

Sidste år peakede elprisen kl. 18 juleaften og kostede 2,07 kr. pr. kWh. Det er her omkring alle skal have julemaden færdiggjort, inden man sætter sig til bords. Herefter sker der et fald i både elpris og elforbruget juleaften.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.