Sådan melder du flytning til dit elselskab

Indholdsfortegnelse

Når du flytter i nyt hus eller lejlighed, er der en del, du skal have styr på. Det er for eksempel betalingen af el. Det er nemlig den, der fraflytter adressen, som har ansvaret for at melde flytning til elselskabet. 

Bare rolig i denne guide får du svar på alle de spørgsmål, som du måtte have i forbindelse med flytning og el. 

Det behøver ikke at være svært at melde flytning til elselskab

Det er hverken svært eller tidskrævende at afmelde el ved flytning, eller tilmelde el for den sagsskyld. Alligevel er det noget som mange finder uoverskueligt. 

I forbindelse med flytning og el, er der nogle vigtige deadlines, som du bør overholde og være opmærksom på, for at undgå at betale for en andens strømforbrug

Du skal huske at afmelde el ved flytning

Så snart du flytter fra din gamle bolig, skal du selvfølgelig ikke betale for den el, der bruges på adressen. Derfor er det vigtigt, at du får afmeldt el ved flytningen. 

Når du skal fraflytte din bolig kan du tidligst melde flytning 2 måneder før du flytter ud, og senest 10 dage før du fraflytter adressen. Ellers risikerer du at hæfte for den nye beboers forbrug.

Husk også at aflæse elmåleren ved elflytning

Det kan være en god idé at aflæse sin elmåler i forbindelse med flytning, blot for at sikre sig at de tal du modtager på din slutopgørelse stemmer overens med det forbrug du noterer ved fraflytningen. Det skal du gøre den sidste dag, du bor på adressen. 

Derudover skal du huske at oplyse din nye adresse til elselskabet og den dato, hvor du flytter. Derefter vil du modtage en slutopgørelse over dit elforbrug på din gamle adresse.

Husk også tilmelding af el efter flytning

Du behøver ikke nødvendigvis at vælge det samme elselskab som før, når du flytter ind i en ny bolig. Det kan derimod være fordelagtigt at undersøge markedet for gode tilbud og elpriser, når du er i gang med tilmelding af el efter flytning. Når du skal tilmelde el på en ny adresse, skal dette gøres senest på dagen hvor du overtager boligen. På samme måde som ved fraflytning, kan det være en god idé at aflæse måleren på den nye adresse.

Ovenstående deadlines kan afvige fra elselskab til elselskab. Du kan altid tjekke hvad der gælder netop for dig, på dit elselskabs hjemmeside.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er det nødvendigt at melde flytning til dit elselskab?

Det kan koste mange penge, hvis du glemmer at melde flytning til dit elselskab, da du kan komme til at betale for andres strøm. Derfor er det vigtigt, at du melder din flytning. Det er nemlig altid den person, som flytter væk fra en adresse, der skal melde flytningen til elselskabet.

Hvad gør du, hvis du har glemt at aflæse din elmåler, når du afmelder el ved flytning?

Hvis det skulle ske, at du glemmer at få aflæst din elmåler, skal du være opmærksom på, at du vil blive opkrævet et beløb for, at elselskabet tager ud og gør det for dig. Det er derfor vigtigt, at du husker at aflæse elmåleren. Det er nemlig trælse penge at skulle af med.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.