jordvarmeanlæg

Lodret jordvarme – Alt du skal vide om vertikal jordvarme

Vil du spare penge på din varmeregning, så bør du måske undersøge muligheden for at få lodret jordvarme i din bolig. Hos os kan du nemt indhente de bedste tilbud på en løsning til dig og din bolig.

Indholdsfortegnelse

Hvad er lodret jordvarme?

Lodret eller vertikal jordvarme er en dybdeboring af din have for at lægge jordslangerne ned, så de ligger lodret i haven. En vertikal jordvarmeboring vil ofte komme op på mere end 100 meter. Det smarte ved sådan en løsning er, at den egner sig godt til boligejere, der ikke har en stor have, som et traditionelt jordvarmeanlæg ellers ville kræve. Derudover er denne løsning meget mere energibesparende over en længere årrække, så du kommer til at spare penge i længden.

Fordelen ved lodret jordvarme er, at der ikke er noget krav til dit haveareal, hvilket et jordvarmeanlæg ellers godt kan have. Derudover virker lodret eller vertikal jordvarme meget bedre end almindelig jordvarme, da væskens temperatur er højere. 

lodret-jordvarme

Den eneste ulempe ved vertikal jordvarme er prisen for investeringen, men i sidste ende betaler det sig oftst.

Hvad koster vertikal jordvarme?

Vil du have jordvarme vertikalt, hvor slangerne til jordvarme lægges lodret i din have, kommer det som regel til at koste mere end et almindeligt jordvarmeanlæg. Med montering og de mange dele, der hører til, vil du typisk få en vertikal jordvarmepris på 200.000-250.000 kr.

 Prisen kan variere meget, alt efter hvor dybt der skal bores, og hvilken jordtype du har i haven. Det kan nemlig gøre en lodret jordvarmeboring mere kompliceret, hvis jordtypen ikke er optimal. Målet er at lægge jordslangen så dybt ned i haven som muligt. Derfor kan du i nogle tilfælde se en vertikal jordvarmeboring på op til 250 meter. Jo dybere jordslangen placeres, desto mere konstant energitilførsel vil du opleve.

Find den bedste pris på vertikal jordvarmeboring

Her på siden kan du hurtigt indhente tilbud på forskellige løsninger, hvis du er interesseret i at få lodret jordvarme i din husstand. Det kan nemlig være svært at finde den helt rigtige løsning, og med en investering af denne størrelse vil man gerne være helt sikker, inden man takker ja til et tilbud.

Derfor kan du hos os indhente tre tilbud fra vores samarbejdspartnere helt gratis. Det betyder, at du lettere kan skabe dig et overblik over de forskellige priser på en lodret eller vertikal jordvarmeboring. Du bestemmer derefter selv, om et af disse tilbud er noget for dig.

På den måde slipper du for at skulle tage fat i forskellige leverandører for at høre, hvad de kan gøre for dig. Med de indhentede tilbud får du en topprofessionel service og bliver hurtigt sat i forbindelse med de bedste i branchen.

 

Hvordan får du en lodret jordvarmetilladelse?

Det kan nogle gange være vanskeligt at få en lodret jordvarmetilladelse fra kommunen, da de ikke har ret meget erfaring med sådan en form for boring. De er for eksempel ofte bekymret for grundvandet og andre ting omkring din investering.

Det er derfor vigtigt at finde et tilbud, hvor du kan få hjælp til sådan en tilladelse. Så er du nemlig sikker på, at der ikke sker noget uventet, når du får lavet lodret jordvarme i din bolig. Heldigvis er langt de fleste virksomheder, der tilbyder en vertikal jordvarmeløsning, i stand til at hjælpe dig med en tilladelse.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad koster lodret jordvarme?

Prisen er meget forskellig fra område til område, men typisk vil en lodret jordvarmepris ligge på 200.000-250.000 kroner.

Hvad er en normal lodret jordvarmedybde?

Når det kommer til jordvarme og en lodret boringsdybde, handler det om at få jordslangen så langt ned i jorden som muligt. Derfor vil en normal dybde være omkring 100 meter, men gerne dybere, hvis det er muligt.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.