Varmetabsberegning – få en gratis energiberegning

Indholdsfortegnelse

Varmetabsberegning bruges, når du skal bygge nyt hus eller har planer om at tilbygge eller ombygge dele af huset.

Det er et krav ved mange byggerier, og det er derfor nødvendigt at kende begrebet og finde ud, hvem der kan hjælpe dig, hvis du får brug for at beregne varmetabet eller lavet en energiberegning på en ny bygning.

Hvad er varmetabsberegning?

En varmetabsberegning bruges til at bestemme den mængde varme, der går tabt gennem bygningens vægge, vinduer og tag. Beregningen er nødvendig for at kunne bestemme størrelsen og typen af det varmeanlæg, der er nødvendigt i bygningen. Beregninger af varmetab anvendes også til at bestemme isoleringsbehovet. Varmetabsberegningen bruges kun midlertidigt. Efter opførelsen af byggeriet beregnes en energiramme. Energirammen viser, hvor meget energi der skal bruges til at varme bygningen op.

 

Få den korrekte energimærkning med energiberegninger

Derudover laves disse energiberegninger også, for at dit hus kan få en korrekt energimærkning. Du kan faktisk ikke starte dit byggeri uden at have lavet en varmetabsberegning. Det er nemlig et krav i Bygningsreglementet. Efter byggeriet er opført udregnes energirammen. 

Varmetabsberegninger kan udføres af en række forskellige fagfolk, herunder arkitekter, bygherrer og ingeniører. Hvis du har brug for en beregning af varmetabet for en tilbygning til din bolig eller virksomhed, kan du her på siden indhente de bedste tilbud hos vores samarbejdspartner.

Hvordan beregner man et varmetab?

Det er svært og ret teknisk at lave en varmetabsberegning. Derfor anbefaler vi altid, at du får en professionel til at stå for beregningerne. Ham eller hende kan du hurtigt få kontakt til når du indhenter tilbud her på siden. Her får du nemlig et overblik over løsninger i branchen og gode tilbud, der kan hjælpe dig med en beregning af varmetabet på dit nye byggeri. 

Hvis du vil vide noget om varmetabsberegningsformel og se et varmetabsberegningseksempel, kan du læse mere hos Rockwool

 

Beregning af varmetab pr. m2

Idéen er, at man forsøger at beregne et varmetab pr. m2 sammen med u-værdierne for det nye byggeri. En høj u-værdi betyder, at byggeriet ikke holder effektivt på varmen. Det vil man i de fleste tilfælde gerne undgå. En lav u-værdi vil derfor altid være at foretrække.

Hvad koster varmetabsberegning?

Prisen for varmetabsberegninger varierer og afhænger af, hvem der udfører beregningen. Det koster dog typisk 2.000-4.500 kr. at få en professionel til at udføre en beregning på varmetabet. 

Du kan også få tre tilbud fra 3byggetilbud.dk for at få en idé om prisen. På den måde kan du let sammenligne mulighederne, så du sparer penge på din varmetabsberegning. Du kan nemlig bare vælge det billigste tilbud af de tre løsninger, og så har du hurtigt en energiberegning lavet af en erfaren og professionel person.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad er en varmetabsramme?

En varmetabsramme er et alternativ til energirammen og kan udregnes for mindre byggerier. Udregningen bruges til at finde ud af, hvor meget energi tilbygningen har brug for, så den opfylder kravene.

 

Er varmetabsberegning dyrt?

En varmetabsberegning koster et par tusinde kroner og er en nødvendighed for tilbygninger. Du kan hurtigt spare penge ved at indhente tilbudspriser og sammenligne mulighederne.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.