varmepumpe-priser

Varmepumpe på abonnement – Her kan du få leasing af varmepumpe

Er du på udkig efter en varmepumpe på abonnement kan du med fordel benytte dig af muligheden for varmepumpe leasing. Sammenlign dine muligheder her. 

Indholdsfortegnelse

En varmepumpe på abonnement er den ideelle løsning for dig, der ønsker at skifte enten dit gas- eller oliefyr i hjemmet med en mere klimavenlig løsning. Samtidig skal du kun betale et engangsbeløb for at få luft til vand varmepumpen installeret, ligesom du betaler for dit elforbrug og et månedligt abonnement for varmepumpe lejen. 

Fordelen ved at få en varmepumpe på abonnement er, at du undgår uforudsete udgifter, ligesom du ikke behøver at tænke på hverken service eller drift af varmepumpen. Dette er nemlig inkluderet i abonnementet når du lejer varmepumpen. 

Hvad koster en varmepumpe på abonnement?

En varmepumpe på abonnement koster fra 7.500 kr. i opstart. Derudover er der et fast månedligt abonnement. 

Prisen for abonnementet udregnes når du indhenter et specifikt tilbud. Ved at vælge en varmepumpe på abonnement slipper du for investeringsomkostninger, som typisk er optil 130.000 kr. 

Priserne varierer dog, fordi der findes forskellige udbydere på markedet, der tilbyder varmepumper på abonnement. 

varmepumpe paa abonnement

Varmepumpe på abonnement pris – det får du omkostninger til

Hvis du leder efter en pris på et varmepumpe abonnement, skal du forvente omkostninger til: 

  • Opstart (engangsbeløb)
  • Månedligt abonnement 
  • Strømforbruget

Generelt er det sådan, at du skal betale et engangsbeløb, når du opretter aftalen. Det specifikke beløb afhænger af, hos hvilken udbyder du laver aftalen om varmepumpe leje. Derudover skal du betale et månedligt abonnement og for dit efterfølgende strømforbrug. Prisen, du skal betale, afhænger nemlig også meget af dit varmebehov, din bolig, og om der skal være el til varmepumpen eller ej. 

Vil du gerne have en idé om den endelige abonnementspris, kan du med fordel lige her på siden indhente tilbud. Abonnementsprisen beregnes nemlig, når du indhenter tilbud. Bestil et uforpligtende og gratis tilbud her.

skift-oliefyr-til-varmepumpe

Tilskud til varmepumpe på abonnement 

Energistyrelsen har en ordning ved navn skrotordningen. Den har til formål at støtte forbrugere, som skifter til grøn energi, via tilskud. Blandt andet hvis du udskifter oliefyret til en varmepumpe på abonnement.

Selvom du køber varmepumpen på abonnement, kan du nemlig få tilskud. Du kan få tilskud op til 25.000 kr., hvis du får dig en varmepumpe som er leaset og samtidig skiller dig af med dit gamle olie- eller gasfyr. 

Tilskuddet har altså stor betydning for din pris, hvis du skifter dit oliefyr til en varmepumpe

For at du kan få tilskud til varmepumpe på abonnement, skal du vælge en leverandør, der kan søge tilskuddet for dig. Vi har listet de leverandører som tilbyder at søge tilskuddet for dig nedenfor. 

Leverandører som tilbyder varmepumpe abonnement og giver tilskud

Leverandør
Nærvarme

Det er også vigtigt at tage i betragtning, at du kan modtage tilskud, hvis du beslutter dig for at købe en varmepumpe. I så fald kan du ansøge om varmepumpetilskud gennem Varmepumpepuljen.

Fordele ved at vælge en varmepumpe på abonnement 

Fordelen ved at vælge varmepumpe leje, er at du i opstarten betaler en engangsydelse og så et fast månedligt beløb. Til gengæld får du lovpligtigt serviceeftersyn i hele perioden du leaser varmepumpen.

Mange udbydere tilbyder nemlig hjælp til drift og vedligeholdelse af varmepumpen. Og det er også dem, som betaler serviceregningen. Derudover hjælper de dig med at finde den type varmepumpe, som passer din bolig bedst.

Med en varmepumpe på abonnement skal du altså ikke tænke på reparation, og du får ingen uforudsete udgifter ved varmepumpe leasing. 

5 fordele ved varmepumpe abonnement:

Er du i tvivl om du skal købe eller få din varmepumpe på abonnement? 

Vi ved godt det kan være svært at overskue, om du skal købe eller få din varmepumpe på abonnement. Derfor har vi i nedenstående tabel, gjort det overskueligt for dig, hvilken fordele du får ved henholdvis at købe varmepumpen eller få den på abonnement. 

Varmepumpe på abonnement Køb af varmepumpen
Hvad er opstartsprisen?
Fra 7.500 kr. + det månedlige abonnement
Fra 80.000 - 120.000 kr
Er installationen inkl. varmtvandsbeholder og buffertank?
Er reperation og service inkluderet efter 2 år?
Ja du skal blot betale dit abonnement.
Du skal regne med ca. 2.000 kr. årligt til service og reperation.
Er det gratis at få en ny varmepumpe opsat, når den gamle er udtjent?
Skal man selv booke og betale for det årlige og lovpligtige serviceeftersyn?
Nej, det gør firmaet hvor du lejer varmepumpen.
Ja, du skal selv stå for dette.
Kan jeg få reduceret elafgift på forbruget over 4.000 kWh?
Ejer jeg varmepumpen?
Skal jeg betale for løbende optimering af driften?

Hvem kan få en varmepumpe på abonnement? 

For at du kan modtage et tilbud på en varmepumpe på abonnement, kræver det at du ikke registreret i RKI eller hos Debitor Registreret. Er du derimod i RKI og forsat ønsker en varmepumpe, kan du forsøge at få et tilbud nedenfor. 

Er der forskel på leasing af varmepumpe og abonnement? 

Der er forskel på leasing og abonnement. Forskellen er, at du med leasing selv betaler for den strøm, som bruges til at drifte varmepumpen, hvor du med varmepumpe på abonnement får en “all inclusive-pris”, hvilken dækker el til varmepumpedriften. 

Du kan derfor med fordel lease din varmepumpe, hvis du gerne vil have indflydelse på varmepumpedriften eller har gode afgiftsgodtgørelsesmuligheder på el. Lej din varmepumpe, hvis du helt ønsker at slippe for at tænke på varme. Med en varmepumpe på abonnement får du altså tryghed og god service under hele perioden. 

Hvilken type varmepumpe kan jeg leje eller lease? 

Det er ikke alle udbydere som tilbyder leje eller leasing af alle typer af varmepumper, som f.eks jordvarmeanlæg. Størstedelen af udbyderne på markedet, tilbyder luft til vand varmepumpe leasing. Du har altså god mulighed for at leje en varmepumpe, hvis du er på udkig efter en luft til vand varmepumpe

 

Sammenlign tilbud på varmepumpe leasing 

Hvis du overvejer at lease en varmepumpe, er den bedste måde at gå til det på, ved at indhente flere tilbud på leasing af varmepumpen. Ved at sammenligne forskellige firmaer, som tilbyder varmepumper på abonnement, kan du føle dig mere sikker på, at du har indgået en god varmepumpe leasing aftale. 

Hvad koster varmepumpeleasing? 

Prisen på varmepumpe leasing koster noget forskelligt fra leverandører til leverandør. Når du skal lease en varmepumpe, kan du fx hos OK selv vælge, om udbetalingen skal være på 25.000 kr. eller 50.000 kr. Herefter er leasing af varmepumpe prisen på mindst 1.245 kr. pr. måned. Dette beløb dækker over montering, vedligeholdelse, regulering, service og reservedele i hele leasingperioden. 

 

Hvor længe er jeg bundet ved at lease varmepumpe?

Det afhænger af udbyderen, men typisk er du bundet i 5-10 år. Med varmepumpeleasing hos OK kan du fx selv vælge, om du vil have en leasingperiode på 5 eller 10 år. Når perioden udløber, kan du hos nogle udbydere forlænge den, hvis du bliver meget glad for fordelene der er ved at leje varmepumpen. Du kan også vælge at træde ud af en leasingaftale før tid, hvis det bliver nødvendigt.

Hvem tilbyder leje af varmepumpe? 

Der er en række varmeleverandører, som tilbyder varmepumpe på abonnement og lader dig leje. Men hvis du vil have tilskud, er det vigtigt, at du vælger en leverandør, som kan søge tilskuddet for dig. Der er nemlig en række leverandører, som er specielt udvalgt til at administrere skrotordningen. De skal holde styr på mindst 1.750 nye varmepumper på abonnement. 

 

Bedste varmepumpe abonnement

På Energistyrelsens hjemmeside finder du en liste over disse. På listen er bl.a. OK, Nærvarme, Sustain og EWII. Men lige her på siden kan du danne dig et overblik over priser og se dine muligheder. Hent derfor tilbud nu, og dan dig et overblik over, hvor du får den bedste varmepumpe på abonnement, og kom ét skridt tættere på en varmepumpe. 

Firmaer som tilbyder et varmepumpeabonnement

Af firmaer, som tilbyder varmepumper på abonnement og finasering af varmepumper i  Danmark, kan følgende nævnes:

Med fx et OK-varmepumpeabonnement betaler du 35.000 kr. i engangsydelse, og derefter betaler du en fast rate månedligt. Det fungerer som fjernvarme. Med et abonnement fra Nærvarme betaler du 7.500 kr. i opstart samt et månedligt beløb. Med et abonnement fra EWII skal du ikke betale noget i udbetaling. Skifter du fra olie- eller gasfyr, skal du hos EWII betale 500 kr. i månedligt abonnement. 

Hvor længe holder en leaset varmepumpe? 

Når du investerer i leasing af en varmepumpe, får du samtidig en fremtidssikret varmeløsning som har en lang levetid. Er varmepumpen som lejes, dimensioneret og monteret korrekt, kan du forvente en estimeret levetid på omkring 15-20 år for en luft til vand varmepumpe.  

Jordvarmen har tilsvarende levetid, dog kan jordvarmeslagerne holde op til 50 år. 

jordvarmeanlaeg

Læs betingelserne grundigt, før du underskriver abonnement eller leasingaftalen

Med en varmepumpe på abonnement slipper du for meget besvær i forbindelse med service og vedligeholdelse af varmepumpen. Men du kan til gengæld få besvær, hvis du ikke laver dit forarbejde, før du køber en varmepumpe på abonnement. Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i betingelserne, før du skriver under på en abonnement- eller leasingaftale. 

 

Leasing af varmepumpe – læs det med småt

Tjek fx, om der i aftalen står, hvad det kan koste dig at komme ud af kontrakten før tid. Det er rart at vide, hvad man skal betale i tilfælde af, at man fx er tvunget til at flytte på grund af skilsmisse eller boligsalg. Ved at læse alt med småt sikrer du dig altså, at du ikke bliver overrasket af uforudsete udgifter i fremtiden, skulle du have lyst til at træde ud af aftalen om at leje varmepumpen. Er der i kontrakten ikke konkrete priser på  udtrædelse af leasingaftalen for varmepumpen, skal du bede udbyderen om at give dig dem på skrift. 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Kan det betale sig med varmepumpe på abonnement?

Du skal vælge en varmepumpe på abonnement, hvis du synes investeringsomkostningerne er for høje. En varmepumpe på abonnement vil bidrage til et godt økonomisk overblik, da du altid kender dine udgifter til varme.

 

Hvilke ulemper er der ved at leje en varmepumpe?

Ved leje af varmepumpe er driftsudgiften lidt større, end når du selv ejer en varmepumpe. Dermed sparer du færre penge. Ejer du selv din varmepumpe, bliver udgiften til opvarmning af din bolig nemlig ofte halveret.

 

Hvad er forskellen ved at få varmepumpe på abonnement og leje?

Der er ingen forskel. Både leje og abonnement dækker over en aftale, som du laver med et firma, hvor du i en begrænset periode betaler for et produkt. Når du får en varmepumpe på abonnement, lejer du altså en varmepumpe hos en leverandør i en tidsbegrænset periode på op til 10 år.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.