Isolering

Indhent op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på isolering her. 

Indholdsfortegnelse

​​Er din bolig isoleret korrekt, kan det spare dig for mange tusinde kroner hvert eneste år på el- og varmeregningen. Samtidig er den korrekte isolering også med til at mindske din CO2-udledning, hvilket er godt for klimaet og den grønne omstilling.

Der findes forskellige typer af isolering og materialer, og det kan være svært at blive klog på hvilken løsning du skal vælge til netop din bolig. Her på siden kan du læse om de forskellige typer af isolering, og du kan blive klogere på dine muligheder for energitilskud til isolering.

Derfor er det vigtigt din bolig er godt isoleret

Som nævnt kan korrekt isolering betyde stor besparelser hvert eneste år. Men isolering er også vigtig for at sikre et godt indeklima i din bolig, samtidig med at det kan være med til at mindske støjgener udefra eller fra naboer, særligt hvis du bor i en etageejendom.

Måske overvejer du selv at kaste dig ud i et isoleringsprojekt, eller så leder du måske efter en som kan udføre isoleringsopgaven for dig. Uanset hvilken af disse muligheder du overvejer, så er det vigtigt at arbejdet udføres korrekt, da det ellers kan give skimmelsvamp i boligen. Derfor er det altid en god idé at have professionel rådgivning lige ved hånden, når du skal have isoleret din bolig.

Priser på isolering

Der er flere ting, som påvirker prisen på isolering. Udover at priserne kan ændre sig afhængigt af hvor i landet opgaven udføres, så har opgavens kompleksitet også indflydelse på isoleringsprisen.

Hvad koster isolering?

Kompleksiteten og omfanget spiller naturligvis en stor rolle, når det kommer til prisen på isolering. Disse 3 ting har indflydelse på hvad isoleringen koster:

  • Hvor skal der isoleres? Eksempelvis loftisolering, hulmursisolering eller facadeisolering 
  • Tykkelsen på isoleringen – skal der eksempelvis isoleres med 150 mm isolering eller 300 mm isolering
  • Hvor stort et m2-areal som skal isoleres – du vil typisk få en pris på isoleringen pr. m2

Vil du have beregnet din pris på isolering, kan du indhente 3 tilbud lige her.

Isolerings pris pr m2

Priserne på isolering vil typisk starte fra 99 kr. pr. m2. Prisen er dog alt afhængig af isoleringsmaterialet samt ovenstående faktorer. En isolerings pris m2 vil desuden også afhænge af, hvem du får til at udføre opgaven. 

Hvad er isolering?

Når man isolerer, forsøger man at reducere flowet af varme og elektricitet i en bolig. God isolering er med til at huset bedre kan holde på varmen, og temperaturen forbliver stabil. På den måde vil behovet for at pumpe varme ind i boligen være mindre.

Hvor kan man isolere?

Det er oplagt at få lavet ny isolering dér hvor varmen nemt kan slippe ud af din bolig. Det er typisk steder som hulmurenlofter, etageadskillelser, døre og vinduer. Det er forskelligt alt efter hvor man isolere, hvilket isoleringsmateriale, som er bedst at anvende. Derfor kan du læse mere om valg af isoleringsmateriale på de respektive undersider.

Et forkert valg af isoleringsmateriale kan give store problemer med fugt og skimmelsvamp i ejendommen, derfor er det en god idé at få en professionel rådgiver med ombord. 

Som nævnt kan der være stor forskel på priserne på isolering, derfor anbefaler vi altid at du indhenter flere tilbud på din isoleringsopgave.

Du kan indhente op til 3 uforpligtende tilbud på isolering lige her

Kan man få tilskud til isolering?

Det er heldigvis muligt at få tilskud til mange typer af isolering i hjemmet. Tilskuddet søges hos den såkaldte Bygningspulje, som administreres af Energistyrelsen. Du kan kun få tilskud til isolering, hvis du får en håndværker til at udføre arbejdet for dig. Størrelsen på tilskuddet afhænger af hvor stor en energibesparelse som du har mulighed for at opnå med isoleringen. Derudover er det vigtigt din bolig har et gyldigt energimærke for at være berettiget.

Hvis ikke du har et energimærke til din bolig, så kan du få det lige her.

Du kan få tilskud til isolering af følgende projekter:

  • Udvendig isolering af massive og letteydervæge. Dette gælder ikke hulmursisolering og isolering af kældervægge. 
  • Efterisolering af tag og loft. Det inkluderer også skunkvægge, flade tage og skråvægge mod taget. 
  • Isolering af terrændæk.

Bygningspuljen åbner to gange årligt, typisk forår og efterår. Dato for næste runde er endnu ukendt.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.