elpriser

Elpriser time for time – Følg timeprisen på el live og spar penge

Her kan du følge elpriser time for time. På den måde kan du planlægge dig til en billigere elregning ved at følge grafen for timepriser på el live  her.

Indholdsfortegnelse

Kilde: Nordpool.com 

Priserne vises i kr./mWh og er ekskl. moms, transport, skaffer og afgifter. 

Følg elprisen time for time live og for det kommende døgn

Overstående graf giver dig mulighed for at følge elprisen time for time fra Nordpool. Grafen giver dig mulighed for at tilgå gårsdagens elpriser, den akutelle elpris lige nu, samt den forventede timepris for el for det kommende døgn. De estimerede timepriser på el for i morgen, vil være tilgængelige kl. 13 hver dag. 

Hvem tilbyder el-aftaler som følger elprisen time for time?

Før du kan udnytte overstående graf og opnå besparelser, ved at planlægge dit elforbrug, så kræver det at du har en variabel el-aftale med time afregning. En sådan type el-aftale vil give dig mulighed for at udnytte prisforskellen i døgnets timer. Nedenfor har vi samlet nogle af de elselskaber som tilbyder el-aftaler med time for time priser på el. 

Produktnavn: Variabel

Trustpilot
4.8/5

Produktnavn: Billig strøm

Trustpilot
3.9/5

Produktnavn: Grøn OK el Flex

Trustpilot
4.3/5

Produktnavn: Grøn el

Trustpilot
3.5/5

Se de enkelte strømpriser time for time

Når du har et overblik over, hvad elpriser time for time står til, kan du ganske nemt forsøge at omlægge dit strømforbrug til det billigere. 

Der findes heldigvis måder, hvorpå du ganske nemt kan følge elprisen time for time og dermed danne dig et overskueligt overblik. Det er ikke længere nødvendigt kun at udregne dit forbrug på en dagspris på el. I dag kan du følge elpriser live og på den måde følge med i, hvordan de udvikler sig

Det er en god måde at flytte rundt på dit strømforbrug på og eventuelt skære ned i udgifterne til din elregning. Når du har et overblik over elpriser time for time, kan du nemlig nemt se, hvornår det vil være bedst for dig at vaske tøj eller oplade alle dine elektroniske apparater.

Følg elpriser time for time i app

Hvis du vil være sikker på at få alle detaljer med, kan du altid finde en app, som kan hjælpe dig med at holde øje med elpriser live. De forskellige grafer, der viser elpriser time for time, er udregnet ud fra elpriser fra Nordpool, og det er herfra, priserne kan variere. Du bør også være opmærksom på, at selvom du kan holde øje med timepriserne på el, er det ikke sikkert, at din aftale med dit elselskab giver dig muligheden for at udnytte de specifikke strømpriser time for time. Det kræver særlige afregningsaftaler med de enkelte eludbydere.

Kan jeg selv udregne mit el time for time?

I princippet står der intet i vejen for, at du selv udregner dit elforbrug per time, men alt efter hvilket elselskab du har, og hvilken aftale du har med dem, er det ikke sikkert, at du kan afregne på samme måde. For at du kan blive afregnet på timebasis i din el-aftale, skal der være tale om en såkaldt flexaftale. Den gør det muligt for dig at placere dit forbrug, som du ser det billigst efter elpris time for time. Det kræver altså blot den rette aftale med din eludbyder og en elmåler, der er fjernaflæst. Herfra kan du nemt selv følge med i elpriserne live og se, hvordan dit elforbrug kan påvirkes af de forskellige timepriser.

Hvorfor skal jeg følge med i elpriser time for time?

Der kan være flere grunde til, hvorfor du følge med i elpriser time for time, hvor den primære selvfølgelig er at afgøre, hvornår du bedst kan gøre brug af el til de billigste priser

Som udgangspunkt kan det for eksempel være nyttigt at notere sig, at de billigste priser ligger om natten, hvor udbuddet af strøm ikke er allerstørst. Her er der derfor mere strøm at få til billigere priser. Derfor vil det være en fordel, at du udskyder det store elforbrug til de sene aftentimer og på den måde skærer ned i din samlede elregning.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Kan alle betale deres elpriser time for time?

Nej, det kræver en flexaftale med dit elselskab. Dertil skal du have en fjernaflæst elmåler til samme formål for at det kan lade sig gøre at få noget ud af strømpriser time for time. Hvis du er god til at organisere dine dage enkeltvis, er det klart en fordel at kunne tilrettelægge dit behov på den måde.

Kan alle se elpriser live?

Ja, hver dag bliver timepriserne for el opdateret for dags dato med elpriser time for time, der er med til at forudsige priserne for den kommende dag. Det gør det lettere for dig at planlægge dit elforbrug, hvis din regning kan påvirkes af det.

App til elpriser time for time?

Vores app til elpriser time for time er lige på trapperne.

Vil du have besked når appen er klar til at blive downloadet? Skriv dig op her, og vi skriver til dig når du kan downloade den. 

elpriser-time-for-time

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.