elpriser

Elpriser time for time – Timepriser på el live

Indholdsfortegnelse

Hvis du gerne vil spare penge på elregningen, anbefaler vi, at du følger elpriserne time for time, så du hele tiden har et overblik over, hvad elprisen er lige nu. Husk, at hvis du skal drage fordel af elprisens udsving, er det vigtigt, at du har en variabel elaftale hos dit elselskab.

Hold øje med dine elpriser

Vidste du at du kan holde øje med elpriserne kvit og frit via Elberegner app’en?

Med app’en kan du

 • Koble din egen elmåler
 • Optimere dit elforbrug løbende
 • Følge nuværende og tidligere elpriser

Hold øje med dine elpriser

Vidste du at du kan holde øje med elpriserne kvit og frit via Elberegner app’en?

Med app’en kan du

 • Koble din egen elmåler
 • Optimere dit elforbrug løbende
 • Følge nuværende og tidligere elpriser

Hvad er elprisen lige nu?

I nedenstående graf, kan du hurtigt få overblik over, hvad elpriserne er idag. Grafen viser: 

 • Prisen på el lige nu
 • Dagens laveste elpris
 • Dagens dyreste elpris 
 • Gennemsnitsprisen for dagen 

Det er ligeledes valgfrit, om du ønsker at se timeprisen inklusiv omkostninger til dit netselskab, og om du vil se priserne med afgifter. 

Elpriser nu:

Kilde: Energidata service (dagsprisen) & Nordpool.com (historiske priser). Priserne vises i kr./kWh inkl. moms. 

Vigtig information om timeprisen på el

Vær venligst opmærksom på, at elpriserne time for time vises uden omkostninger til dit netselskab, hvis ikke du indtaster din adresse eller selv vælger dit netudbyder.

Transportpriserne er forskellige afhængigt af dit netselskab, som bestemmes ud fra din adresse. Du vil også opleve, at der er forskel på elprisen i Øst- og Vestdanmark.  Bemærk venligst, at hvis du benytter dig af historiske elpriser, f.eks. fra 2022, vil prisen blive vist med de nuværende afgiftssatser.

Vores graf over elpriser time for time inkluderer følgende afgifter:

 • Elafgift: 0,951 kr./kWh
 • Systemtarif: 0,068 kr./kWh
 • Transmissionsnettarif: 0,073 kr./kW

I alt 1,092 kr./kWh inklusive moms.

Følg elprisen lige nu og for det kommende døgn

Overstående graf giver dig mulighed for at følge strømpriser time for time fra Nordpool. Grafen giver dig mulighed for at tilgå gårsdagens elpriser, den akutelle elpris lige nu, samt den forventede timepris for el for det kommende døgn. 

De estimerede timepriser på el for i morgen, vil være tilgængelige kl. 13 hver dag. Følg grafen og få et godt overblik over elpriser idag.

Forstå hvordan elmarkedet fungerer

Elmarkedet er komplekst og dynamisk, og elpriserne bestemmes af en række faktorer, der påvirker udbud og efterspørgsel. Her er en grundlæggende forklaring på, hvordan elmarkedet og strømpriserne fungerer:

 1. Produktion: El produceres af forskellige kilder såsom vind, sol, vandkraft, atomkraft og fossile brændstoffer. Mængden af tilgængelig elektricitet kan variere afhængigt af vejret og tilgængeligheden af ressourcer.
 2. Distribution: Elektriciteten transporteres gennem et netværk af højspændingsledninger fra kraftværkerne til forbrugerne. Distributionsselskaberne er ansvarlige for at levere strømmen sikkert og pålideligt.
 3. Markedet: Elpriserne fastsættes på elbørser, hvor elproducenter og elhandlere køber og sælger elektricitet. Priserne varierer afhængigt af udbud og efterspørgsel, og de kan ændre sig hver time.
 4. Efterspørgsel: Efterspørgslen på elektricitet varierer i løbet af dagen. Den er typisk højere om morgenen og om aftenen, når folk er hjemme og bruger mere strøm, og lavere om natten.

Hvem tilbyder el-aftaler som følger dagens elpris?

Før du kan udnytte overstående graf og opnå besparelser, ved at planlægge dit elforbrug, så kræver det at du har en variabel el-aftale med time afregning. En sådan type el-aftale vil give dig mulighed for at udnytte prisforskellen i døgnets timer. 

Nedenfor har vi samlet nogle af de elselskaber, som tilbyder el-aftaler med time for time priser på el, så du hurtigt og nemt kan sammenligne elpriser.

 

Elaftaler med timepriser på el

Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.

Annonce

Se elpriser time for time for alle byer

Vidste du, at vores elpriser time for time-graf øverst på siden kan bruges for alle byerne i Danmark? Uanset om du bor i Aarhus eller i København, så kan du se de aktuelle elpriser i grafen øverst på siden.

Nedenfor kan du se, hvilke byer, som vores elpriser time for time-graf er aktuel for.

Øst for Storebælt Vest for Storebælt
Elpriser time for time København
Elpriser time for time Odense
Elpriser time for time Helsingør
Elpriser time for time Kolding
Elpriser time for time Taastrup
Elpriser time for time Fredericia
Elpriser time for time Rødovre
Elpriser time for time Svendborg
Elpriser time for time Næstved
Elpriser time for time Silkeborg
Elpriser time for time Køge
Elpriser time for time Viborg
Elpriser time for time Frederiksberg
Elpriser time for time Aalborg
Elpriser time for time Hillerød
Elpriser time for time Holstebro
Elpriser time for time Slagelse
Elpriser time for time Randers
Elpriser time for time Korsør
Elpriser time for time Aarhus
Elpriser time for time Roskilde
Elpriser time for time Nyborg
Elpriser time for time Sorø
Elpriser time for time Vejle
Elpriser time for time Frederikssund
Elpriser time for time Horsens
Elpriser time for time Ringsted
Elpriser time for time Thisted
Elpriser time for time Hørsholm
Elpriser time for time Sønderborg
Elpriser time for time Herlev
Elpriser time for time Esbjerg
Elpriser time for time Haslev
Elpriser time for time Herning
Elpriser time for time Vordingborg
Elpriser time for time Skanderborg
Elpriser time for time Kalundborg
Elpriser time for time Haderslev
Elpriser time for time Helsinge
Elpriser time for time Grindsted
Elpriser time for time Brøndby
Elpriser time for time Hjørring
Elpriser time for time Nakskov
Elpriser time for time Lemvig
Elpriser time for time Farum
Elpriser time for time Middelfart
Elpriser time for time Odsherred
Elpriser time for time Ikast
Elpriser time for time Holbæk
Elpriser time for time Tønder
Elpriser time for time Maribo
Elpriser time for time Grenå
Elpriser time for time Birkerød
Elpriser time for time Aabenraa
Elpriser time for time Frederiksværk
Elpriser time for time Viby
Elpriser time for time Jyllinge
Elpriser time for time Hinnerup

Fordele og ulemper ved elpriser time for time

Fordele:

 1. Besparelser på elregningen: Ved at udnytte tidspunkter med lave elpriser kan du reducere dine omkostninger betydeligt. For eksempel, hvis du flytter energikrævende aktiviteter som tøjvask og opvask til tidspunkter med lavere priser, kan du spare penge på din elregning.
 2. Øget bevidsthed om energiforbrug: Når du bliver opmærksom på strømpriserne time for time, bliver du også mere bevidst om dit energiforbrug. Dette kan føre til mere ansvarlig brug af energi og en mere bæredygtig livsstil.
 3. Fleksibilitet: Med elpriser time for time får du muligheden for at tilpasse dit forbrug til dine behov og budget. Du kan vælge at bruge mere strøm, når priserne er lave, og spare, når de er høje.

Ulemper:

 1. Variation i elpriser: Elpriserne kan variere betydeligt fra time til time, hvilket kan gøre det vanskeligt at forudsige dine energiomkostninger nøjagtigt. Dette kan være en udfordring for dem, der foretrækker stabilitet og forudsigelighed.
 2. Kræver aktiv overvågning: For at drage fuld fordel af time-for-time priser skal du aktivt overvåge priserne og tilpasse dit forbrug derefter. Dette kan være tidskrævende og kræver en vis grad af engagement og vedholdenhed.
 3. Teknologisk afhængighed: For at kunne følge med i de svingende elpriser og optimere dit forbrug, kan det være en god idé at hente en app. Heldigvis findes der mange gode og gratis muligheder. 

Apps til at overvåge strømpriserne

For at hjælpe dig med at holde styr på elpriserne time for time og optimere dit elforbrug, findes der flere nyttige apps og værktøjer:

 1. Elberegner-appen: Elberegner giver dig mulighed for at følge elprisen live, så du altid kan se hvornår strømmen er billig idag. Derudover kan du tilknytte din elmåler, således du har mulighed for at følge dit faktiske forbrug. Appen er gratis at bruge. 
 2. Watts: Watts giver dig realtidsopdateringer om elpriserne og hjælper dig med at finde de bedste tidspunkter at bruge strømmen på. Appen sender også notifikationer, når priserne er lave, så du kan planlægge dit forbrug mere effektivt.
 3. Elspotpriser: Elspot er en app, der viser time-for-time elpriser for din region. Du kan også se historiske data og trends for elpriser, hvilket hjælper dig med at forstå, hvordan priserne varierer over tid.
 4. EnergiData Service: EnergiData tilbyder detaljerede analyser af dit energiforbrug. Det er en gratis og åben portal, hvor alle forbrugere kan indhente data om deres forbrug og CO2 udledning.
 5. Min Energi: Min Energi er en brugervenlig app, der viser elpriserne time for time og giver dig indsigt i, hvordan du kan optimere dit energiforbrug. Appen har også funktioner til at overvåge dit samlede energiforbrug og sætte mål for besparelser.

Har du set vores liste med:

bedste-elselskaber-ikon

De bedste elselskaber →

Vi har testet en lang række elselskaber, så du kan vælge det bedste til dine præferencer

billigste-elselskaber-ikon

De billigste elselskaber →

En samlet liste over de elselskaber, som vi oplever er de billigste over tid

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg se mine timepriser for el på min regning?

Når du modtager din elregning, vil du ikke kunne se dine elpriser time for time. Det vil derimod være et gennemsnit af den elpris, som du har haft, der vil fremgå. Denne gennemsnitspris vil dog tage udgangspunkt i de tidspunkter, hvor du har brugt strømmen.

 

Hvor kan man se elpriser time for time?

Du kan følge elprisen time for time på FindEnergi helt gratis. Grafens data hentes fra både Energidataservice og Nordpool, og det er muligt at se elprisen for i dag, i morgen og historiske timepriser.

 

Hvor kan jeg se elpriser med afgifter?

I vores graf kan du følge elprisen med afgifter time for time. Elprisen er inklusiv alle former for afgifter, tariffer, moms, transport af strøm mm., så du kan følge den samlede elpris.

Skrevet af

Nicoline Høgh Stoubæk

Nicoline har mere end 3 års erfaring inden for elmarkedet. Hun varetager dagligt dialogen med vores samarbejdspartnere, elselskaberne og har derfor en omfattende indsigt i, hvad der foregår på elmarkedet. Hun samarbejder med nogle af Danmarks største energiselskaber, som f.eks. OK, NRGI og Nettopower og denne indsigt og ekspertise deler hun gavmildt med dig her på FindEnergi.

Nicoline har også bidraget med over 100 artikler om energi, bæredygtighed og grøn livsstil, som du kan læse her på FindEnergi.dk og Elberegner.dk.

Hun har hjulpet tusindvis af forbrugere med at træffe velinformerede beslutninger om energi og bæredygtighed. Hendes engagement i at levere nøjagtig og værdifuld information er bevist gennem hendes mange artikler, der er blevet godt modtaget af læsere og eksperter inden for området.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.