Sammenlign elpriser – Find bedre elpriser på din adresse

Sammenlign elselskaber og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere
Priserne er senest opdateret: 17. juli 2024

Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.

Annonce
Indhold skrevet af: 

Senest opdateret d. juli 10, 2024

Indholdsfortegnelse

Derfor er det en god idé at sammenligne elpriser

I dag kan du frit vælge mellem et hav af elselskaber, og derfor kan det hurtigt blive svært at gennemskue elmarkedet. Hvis du gerne vil have en god elaftale med en lav pris pr. kWh, kan det være en god idé at sammenligne elpriserne.

“Det kan være svært at gennemskue, hvordan man finder den bedste elpris. Vi anbefaler  altid, at man starter med at sammenligne priserne på el. Derved får man et bedre overblik over mulighederne, hvilket gør det nemmere at spotte, hvor man kan få den bedste pris.” – Nicoline Høgh Stoubæk, områdeekspert på FindEnergi.dk. 

Her på siden kan du læse mere om, hvordan du finder de bedste elpriser og hvilke elementer, du skal være særligt opmærksom på.

Hvor kan man sammenligne priser på el?

Det kan hurtigt virke som en stor mundfuld, når man skal sammenligne elpriserne – men bare rolig, vi har gjort det væsentligt nemmere for dig.

På FindEnergi kan du nemlig hurtigt lave en el sammenligning af de bedste elpriser. Vi har samlet et overskueligt overblik over nogle af de bedste elpriser øverst på denne side, så du hurtigt og nemt kan danne dig et overblik over dine muligheder.

For at få det bedste resultat i vores sammenligningsoversigt, anbefaler vi, at du indtaster din adresse i vores beregner, som du også finder øverst på siden. På baggrund af din adresse, beregner vi et årligt estimeret elforbrug, som vi bruger til at finde de bedste elpriser til dig.

sammenlign elpriser

Sammenlign elpriser

Ved at sammenligne strømpriser, kan du hurtigt og nemt se, hvor du kan få den bedste elpris. Nedenfor har vi derfor samlet en oversigt over de top 10 bedste elpriser på FindEnergi lige nu. 

Sammenlign de bedste elpriser lige nu på FindEnergi:

 • Vest Energi → elpriser fra 2,29 kr. pr. kWh
 • Gasel → elpriser fra 2,31 kr. pr. kWh
 • Nettopower → elpriser fra 2,35 kr. pr. kWh
 • OK → elpriser fra 2,34 kr. pr. kWh
 • Energi Fyn → elpriser fra 2,38 kr. pr. kWh
 • NRGi → elpriser fra 2,43 kr. pr. kWh
 • Go’ Energi → elpriser fra 2,35 kr. pr. kWh
 • AURA → elpriser fra 2,43 kr. pr. kWh
 • Norlys → elpriser fra 2,47 kr. pr. kWh
 • Modstrøm → elpriser fra 2,32 kr. pr. kWh
 • b.energy → elpriser fra 2,28 kr. pr. kWh
 • Energi+ → elpriser fra 2,78 kr. pr. kWh
 • Velkommen → elpriser fra 2,40 kr. pr. kWh

Ovenstående liste er senest opdateret juli 2024. Elpriserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark.
Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret og at elprisen er forskellig i Øst- og Vestdanmark.

Kan det betale sig at sammenligne priser på el?

Ja, det kan godt betale sig at sammenligne priserne på strøm. I dag er der nemlig stor konkurrence blandt de mange elselskaber, og det betyder også, at der kan være stor forskel i de elpriser, som de tilbyder. 

“Normalt plejer vi at sige, at det er positivt, at forbrugerne har flere produkter at vælge mellem, men i det her tilfælde er den store mængde af produkter med til at gøre elmarkedet uoverskueligt.” – Christian Sand, Forbrugerpolitisk Rådgiver i Forbrugerrådet Tænk.

Ved at sammenligne priserne på el får du nemmere ved at gennemskue dine muligheder, så du kan finde den bedste elpris på markedet.

 

Så meget kan du spare ved prissammenligning på el

Hvad kan man spare ved at sammenligne strømpriser? Det kan være svært at komme med en nøjagtig besparelse, da besparelsen afhænger af din nuværende elpris. 

For at give dig en fornemmelse af, hvad en potentiel besparelse kan lyde på, har vi beregnet en reel besparelse mellem to elaftaler. Besparelsen tager udgangspunkt i den dyreste og billigste elaftale på FindEnergi.

Den dyreste elaftale har en elpris på 2,32 kr. pr. kWh, hvor den billigste elaftale har en elpris på 2,07 kr. pr. kWh. Beregningen tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 4.000 med en bopæl i Vestdanmark. 

Ved at sammenligne elpriser, kan du i dette tilfælde spare som følgende:

 • Du kan spare 0,25 kr. pr. kWh
 • Dette giver en årlig besparelse på ca. 1.028 kr.

3 gode råd – Sådan finder du de bedste elpriser

Når du skal på udkig efter de bedste elpriser, er der nogle faktorer, som du bør være opmærksom på. Det drejer sig om disse faktorer:

 • Hvor stort er dit elforbrug?
 • Foretrækker du en fast eller variabel elaftale?
 • Har du nogle særlige præferencer?
bedste elpriser

Hvor stort er dit elforbrug?

Først og fremmest bør du starte med at undersøge, hvad dit elforbrug ligger på. Når du kender til dit elforbrug, får du nemmere ved at finde de bedste elpriser for dit vedkommende. 

Derudover bør du også undersøge, hvad din nuværende pris pr. kWh lyder på. Det er nemlig vigtigt, at du er klar over, hvad du betaler pr. kWh på nuværende tidspunkt, så du har et udgangspunkt at sammenligne med.

 

Foretrækker du en fast eller variabel elaftale?

Dernæst bør du overveje, hvorvidt du foretrækker en fast eller variabel elaftale

Med en variabel elaftale vil prisen pr. kWh svinge hver time, fordi elprisen følger markedsprisen på el. Det kan være værd at overveje en variabel elaftale, hvis du har et større strømforbrug, hvor du har mulighed for at flytte forbruget til de billige strømtimer.

Med en fast elaftale vil prisen pr. kWh til gengæld være fast uanset, hvornår på døgnet du bruger strømmen. Det kan være værd at overveje en fast elaftale, hvis du har et lavt strømforbrug, hvor du ikke har mulighed for at ændre særligt meget på strømvanerne. Det gælder eksempelvis husstande, som hverken har vaskemaskine, tørretumbler, opvaskemaskine mm. 

 

Har du nogle særlige præferencer?

Endelig bør du tage stilling til, hvorvidt du har nogle særlige præferencer til din nye elaftale. Det kan eksempelvis være, at du foretrækker et elselskab med billig el, grøn strøm, månedlig betaling eller noget helt fjerde. 

Der er mange muligheder, og du bør derfor gøre dig nogle overvejelser om dette, før du begynder at sammenligne elpriserne. Jo mere specifik du er, jo nemmere er det at finde den helt rette elpris til dig.

Det skal du være særligt opmærksom på

Udover de gode råd, som vi har samlet ovenfor, så er der også nogle elementer, som du bør være særligt opmærksom på. Når man skal på udkig efter de bedste elpriser og lave en elpris sammenligning, er der nemlig nogle faldgruber, som man bør være særligt opmærksom på.

 • Introtilbud
  I dag tilbyder mange elselskaber såkaldte introtilbud, hvor du får en væsentligt lavere pris pr. kWh. Det skyldes, at elselskabet ofte fjerner både spottillægget og abonnementsgebyret, så du får en lavere elpris. Dette tilbud er dog kun gældende i typisk 6 måneder, hvorefter du automatisk overgår til elselskabets standardprodukt, som ofte er væsentligt dyrere.
 • Bindingsperiode
  Før du skifter til en bedre elaftale, bør du undersøge, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab. Du har nemlig ikke mulighed for at skifte elselskab så længe, du er bundet af en bindingsperiode.
 • Gebyrer og tillæg
  Det er forskelligt, hvad elselskaberne opkræver i gebyrer og ekstra tillæg – og derfor kan det godt betale sig at være opmærksom på dette. Nogle elselskaber opkræver eksempelvis gebyr for grøn strøm, månedlig betaling, abonnement eller lignende.

Top 5 bedste elpriser på FindEnergi

Nedenfor har vi samlet en oversigt over top 5 bedste elpriser lige nu på FindEnergi. Så kan du hurtigt og nemt sammenligne nogle af de bedste elpriser.

Elselskab Pris pr kWh Månedlig pris
Vest Energi 2,24 kr. 372,93 kr.
Gasel 2,26 kr. 376,27 kr.
Modstrøm 2,27 kr. 377,93 kr.
OK 2,29 kr. 381,62 kr.
Go' Energi 2,30 kr. 382,93 kr.

Tallene tager udgangspunkt i priserne for Vestdanmark og med et forbrug på 2000 kWh årligt.
Senest opdateret: 16. July 2024

Hvad siger kunderne om disse elselskaber?

At skifte til et nyt elselskab kan være en nervepirrende proces – især når man ikke har personlige erfaringer med det pågældende elselskab. Vi har derfor samlet nogle direkte udtalelser fra Trustpilot, hvor du kan læse, hvad nuværende og tidligere kunder har at sige om ovenstående elselskaber.

Det siger kunderne om Vest Energi

 • “God oplevelse med Vest Energi” – William
 • “Stort 10-tal her fra!” – Jonas

Det siger kunderne om Gasel

 • “Fantastisk elselskab” – Susanne
 • “Rigtig nem og overskuelige aftale” – Peter

Det siger kunderne om Modstrøm

 • “Danmarks absolutte bedste energiselskab” – Magns
 • “Professionel og ordentlig håndtering” – Phillip

Det siger kunderne om OK

 • “En fornøjelse” – Ole
 • “Aldrig nogen problemer” – Bente

Det siger kunderne om Go’ Energi

 • “Fremragende service og pris” – John
 • “Super hurtig og problemfri overgang til ny leverandør af el” – Niels

Kan jeg påvirke min elpris?

Din elpris består af flere forskellige elementer – nogle kan du påvirke, og andre kan du ikke. Afgifter på el og moms udgør en stor del af den samlede elpris, og disse elementer har du ikke mulighed for at påvirke, da de er ens for alle. 

Disse elementer kan du påvirke:

 • Den rå elpris
 • Spottillæg til elprisen
 • Abonnement til elselskabet

Hvis du ønsker at finde den billigste elpris, er det derfor en god idé at sammenligne elpriserne. Elselskaberne konkurrerer nemlig ofte på deres spottillæg og abonnement, og der kan derfor være penge at spare ved at være særligt opmærksom på disse elementer, når du skal sammenligne elpriser.

elpriser

Din elpris afhænger af, hvor du bor i Danmark

Vidste du, at elpriserne er forskellige i Øst- og Vestdanmark? Det skyldes, at Danmark er inddelt i to prisområder, som opdeles ved Storebæltsbroen. 

Østdanmark er primært forbundet med Sverige, hvorimod Vestdanmark er forbundet med Tyskland og Norge. Det sikrer, at vi har mulighed for at få strøm importeret til Danmark, hvis vi ikke er i stand til at producere tilstrækkeligt med strøm på egen hånd. 

Ofte vil man opleve, at elpriserne er en anelse højere i Østdanmark, men der er dog kun ganske få øre til forskel. 

 

Find de bedste elpriser i dit område

Leder du efter de bedste elpriser i dit område? Få et overblik over elpriserne i din by nedenfor:

Har du fundet en bedre elpris? Sådan skifter du hurtigt og nemt

Når du har fundet en bedre elpris, er det heldigvis ganske simpelt at skifte elselskab. Nu skal nemlig blot tilmelde dig som ny kunde hos det pågældende elselskab, hvorefter de sørger for at ordne alt det praktiske i forbindelse med overflytningen.

Elpriser i Danmark

Det kan være svært at gennemskue elmarkedet, og hvorvidt du betaler for meget for dine nuværende elpriser.

For at finde frem til de bedste elpriser i Danmark, er man nødt til at forstå, hvordan elprisen egentlig er sammensat, således man bedst muligt kan sammenligne el priser.

Det giver vi dig overblikket over her, så du nemmere kan sænke dine udgifter til el og få en billigere elaftale. 

Hvor kan man sammenligne elpriser?

Der er flere hjemmesider på nettet, hvor man kan sammenligne elpriser i Danmark. En af disse sider er FindEnergi.dk. Vores sammenligning er baseret på elpriser fra Forsyningstilsynet, da alle elselskaber er forpligtede til at indberette deres priser her. Vi mener, at dette er den mest pålidelige måde at sammenligne priser på, så du får et solidt grundlag for at finde en ny elpris.

Sammenlign elpriser og spar penge

En elpriser-sammenligning er altid en god idé, hvis du er på udkig efter de bedste elpriser. Når du sammenligner elpriser, får du nemlig et bedre overblik over dine muligheder, og elpriserne hos de forskellige elselskaber.

Nedenfor har vi sammenlignet elpriserne og udvalgt 10 af de bedste og mest populære på FindEnergi til dig.

 1. Velkommen → Elpris pr. kWh: 2,59 kr.  
 2. Nettopower → Elpris pr. kWh: 2,52 kr.
 3. Norlys → Elpris pr. kWh: 2,65 kr. 
 4. OK el → Elpris pr. kWh: 2,52 kr.
 5. Energi Fyn → Elpris pr. kWh: 2,57 kr. 
 6. Gasel → Elpris pr. kWh: 2,49 kr.
 7. AURA → Elpris pr. kWh: 2,62 kr.
 8. NRGi → Elpris pr. kWh: 2,61 kr.
 9. Energidrift → Elpris pr. kWh: 2,75 kr.
 10. Vest Energi → Elpris pr. kWh: 2,98 kr. 

Ovenstående liste er senest opdateret februar 2024. Elpriserne tager udgangspunkt i et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark. Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret og at elprisen er forskellig i Øst- og Vest danmark.

faa overblik over elpriser

Få overblik over elpriser

Elprisen svinger efter udbud og efterspørgsel, hvilket påvirker din gennemsnits elpris Det betyder også at dagsprisen på el skifter fra time til time. Du kan her på siden, få et indblik i hvilke el-aftaler og hvilke elpriser som de forskellige elleverandører tilbyder. Ved at sammenligne deres elpriser, vil du formentlig kunne finde en bedre elpris end din nuværende. 

Her kan du altid se hvad el koster, og måske planlægge at bruge strømmen når den er billigst. Prisen på el kan svinge, men tager man udgangspunkt i en vilkårlig hverdag i marts måned 2022, kostede ellen 1,84 øre/kWh da den var billigst og 3,23 øre/kWh da den var dyrest.

Hvem havde de bedste elpriser i 2020?

Det er ingen hemmelighed at der kan være stor forskel på, hvad el koster fra udbyder til udbyder. Du kan som forbruger med fordel støtte dig op ad Forsyningstilsynets elpris undersøgelse, som udkommer en gang årligt. I nedenstående tabel har vi gjort det overskueligt for dig, at se hvem der havde de bedste elpriser i 2020. Du kan også se hvor meget du kan spare på dine elpriser, ved at vælge den laveste elpris fremfor den højeste elpris. 

 

Elleverandør Pris pr. måned Årlig besparelse
Vindstød
kr. 325,50
kr. 8.460
kr. 391,50
kr. 7.668
Modstrøm
kr. 397,50
kr. 7.596
kr. 423,00
kr. 7.290
GNP Energy
kr. 1.030,50
kr. 0,00

Kilde: Forsyningstilsynet, 2020
Overstående besparelser tager udgangspunkt i elpriser for lejligheder beliggende i Østdanmark, med en variabel elpris og et forbrug på 1.800 kWh årligt. 

Vær opmærksom, når du leder efter en god elpris 

Udover elprisen, er det en god idé at være opmærksom på hvilke vilkår elleverandøren tilbyder dig. Alle vil gerne finde de bedste elpriser, men der er nogle faldgruber, som er gode at være opmærksomme på, når du skal se el priser. 

 • Introduktionstilbud: Tjek om tilbuddet er et introduktionstilbud og hvad elprisen er efterfølgende
 • Binding: Undersøg om der en en bindingsperiode på din pris for el 
 • Gebyrer: Vær opmærksom på ekstra gebyrer på din elpriser, opsigelsesgebyr eller lignende
 • Betalingsmuligheder: Betales der for en aconto elpris, forud eller bagudrettet. Find en oversigt over elselskaber med månedlig betaling her
 • Grøn strøm: Mange selskaber har lovet at deres strøm er grøn, hold øje med bladmærkeordningen

Du kan læse mere om mærkeordningen her. Du finder produkter med ét eller to grønne blade fra: OK EL, SEAS-nve, NRGi og Norlys.

Mange leverandører kan se ud til at have de bedste elpriser på overfladen, desværre er det ikke altid tilfældet og mange kunder får en ubehagelig overraskelse når de modtager deres regning. 

Derfor er det en god idé at undersøge ovenstående, inden du kan vide dig sikker på om du egentlig har fundet de bedste elpriser.

Elprisen afhænger af din bopæl

Når man snakker om elpriser, har du måske lagt mærke til, at man skelner mellem, om man bor øst eller vest for Storebælt. 

Generelt er elprisen en smule højere, hvis du er bosat øst for Storebælt. I gennemsnit er det dog kun omkring 1-3 øre pr. kWh. Grunden til at der er forskel, skyldes begrænsninger i den kabelforbindelse som transporterer strømmen, hvilket gør at prisen på el stiger. 

Desuden er der flere vindmøller vest for Storebælt, hvilket betyder at der er mere el, som skal transporteres fra vest til øst, hvilket også gør at elprisen stiger. 

Bliv klogere vores guide: Hvorfor er der forskel på elpriser i øst og vest?

elpriser-danmark

Hvem tjener på de høje elpriser?

Mange el-kunder spørger i øjeblikket: “Hvem tjener på de høje elpriser?” 

Men faktisk er det ikke energiselskaberne der tjener penge på de stigende elpriser, som man måske skulle tro. Det skyldes at el markedsprisen, er tilsvarende høj at indkøbe. Den elpris som der indkøbes kaldes også for spotpris el og indkøbes på den nordiske elbørs Nordpool. 

Der er stor forskel på hvornår, der er gode elpriser tidspunkter til indkøb, da el-børsens timepris går op og ned afhængigt af forskellige variabler. Derimod tjener staten på de stigende elpriser, da momsbetalingen og elafgiften fortsat er fast. 

Find de bedste strømpriser i din by

El Aalborg

El Aarhus

El Esbjerg

El København

El Randers

El Odense

El Herning

El Kolding

El Nordjylland

El Silkeborg

El Viborg

El Helsingør

El Frederikshavn

El Svendborg

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvem tilbyder de den bedste elpris?

Du kan frit vælge hvem som skal levere din el. Det betyder også at du selv kan få indflydelse på dine elpriser. For at finde frem til den bedste elpris, bør du give dine nuværende el priser et eftersyn ved at lave en elpris sammenligning.

 

Hvordan får man en ny elpris?

Det er nemt at bestille el og få en ny elpris. Du skal blot benytte dig af vores prissammenligning og vælge hvilken elpris som er bedst for dig. Dit nye elselskab sørger for at skifter dig over og afmelde dine tidligere priser på el.

 

Hvorfor er det en god idé at sammenligne strømpriser?

Det kan være svært at spotte, hvor man finder den bedste strømpris. Ved at sammenligne strømpriserne får du et bedre overblik over dine muligheder, så du nemmere kan spotte, hvor du kan få den bedste elpris.

Skrevet af

Nicoline Høgh Stoubæk

Nicoline har mere end 3 års erfaring inden for elmarkedet. Hun varetager dagligt dialogen med vores samarbejdspartnere, elselskaberne og har derfor en omfattende indsigt i, hvad der foregår på elmarkedet. Hun samarbejder med nogle af Danmarks største energiselskaber, som f.eks. OK, NRGI og Nettopower og denne indsigt og ekspertise deler hun gavmildt med dig her på FindEnergi.

Nicoline har også bidraget med over 100 artikler om energi, bæredygtighed og grøn livsstil, som du kan læse her på FindEnergi.dk og Elberegner.dk.

Hun har hjulpet tusindvis af forbrugere med at træffe velinformerede beslutninger om energi og bæredygtighed. Hendes engagement i at levere nøjagtig og værdifuld information er bevist gennem hendes mange artikler, der er blevet godt modtaget af læsere og eksperter inden for området.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.