Varmepumpe på afbetaling – få hjælp til finansiering

Indholdsfortegnelse

En varmepumpe kan hurtigt blive en stor udgift. Typisk koster varmepumperne mellem 80.000-120.000 kroner, og derfor kan nogle have behov for hjælp til finansiering af varmepumpe. 

Heldigvis er der hjælp at hente ved at lease varmepumpen, købe den på abonnement eller ved et energilån, som er tre alternativer til kontantbetaling. Lige her gør vi dig klogere på alternative muligheder til finansiering af varmepumper, hvis du gerne vil have en varmepumpe på afbetaling.

Køb en varmepumpe på afbetaling 

Varmepumpe på afbetaling er det samme som et lån. 

Et lån til at finansiere sin nye varmekilde, kan i nogle tilfælde være en udmærket løsning, men inden du beslutter dig for denne løsning, bør du være opmærksom på at der findes alternativer, som du kan overveje inden du optager gæld til en varmepumpe på afbetaling.

varmepumpe-afbetaling

Alternative måder at finansiere varmepumpen

Vil du ikke binde dine penge i en dyr varmeløsning, kan du heldigvis købe din varmepumpe på abonnement, som også er en slags finansiering. Det vil være muligt at få finansieret både luft til vand-varmepumper, jordvarmeanlæg og luft til luft-varmepumper gennem en abonnementsløsning.

Når du lejer din varmepumpe, betaler du over en aftalt lejeperiode hver måned et mindre beløb. Beløbet dækker montering, brug og vedligeholdelse. Det gør dit liv nemmere, fordi det så for eksempel ikke er dit ansvar at reparere varmepumpen, hvis den går i stykker. 

Det er heller ikke dig, der skal betale regningen – det sørger varmepumpe leverandøren nemlig for. Efter nogle år kan du i nogle tilfælde selv eje varmepumpen. Hvornår lejeperioden ender, og du får mulighed for selv at blive ejer, afhænger helt af den enkelte lejeaftale. 

Finansiering af varmepumpe gennem en leasingaftale

Når det kommer til leasing, vælger du selv, om du vil have en udbetaling på 25.000 kr. eller 50.000 kroner. Priserne på varmepumpe leasing starter fra 1.245 kroner månedligt. Det er en oplagt løsning for dig, som gerne vil have varmepumpe på afbetaling og vil lease din varmepumpe i op til 10 år og få alt dækket. 

Prisen dækker nemlig over alt fra montering til service og vedligeholdelse af varmepumpen. Det er altså en god løsning, hvor du kender dine udgifter på forhånd, slipper for ekstra udgifter og er garanteret tryghed.  

Får du en varmepumpe på afbetaling eller abonnement, undgår du altså at skulle lave en massiv investering. Derudover slipper du også for at skulle bekymre dig om drift, vedligeholdelse og montering. 

Kan alle købe en varmepumpe på afbetaling? 

For at kunne få en varmepumpe på afbetaling gennem en abonnementsordning, kræver det at du ikke er registreret i RKI eller Debitor Registreret. Der kan dog fortsat være muligheder, for dig som er registreret i RKI og ønsker finansiering af varmepumpe. Nedenfor kan du forsøge at indhente et tilbud på finansiering selvom du er registreret i RKI. 

Sammenlign finansieringsmuligheder til varmepumper

Du kan med fordel her på siden indhente tilbud på en varmepumpe gennem en abonnementsaftale, så du hurtigt kan danne dig et overblik over de forskellige tilbud. På den måde kan du nemt sammenligne finansieringsmulighederne og gøre det nemmere for dig selv at træffe den rette beslutning om finansiering af varmepumpen. 

Ikke interesseret i en varmepumpe på afbetaling?

Du kan naturligvis selv stå for finansieringen af din varmepumpe ved at betale den kontant. På den måde undgår du at betale renter og gebyrer, og du opnår dermed hurtigere besparelser på varmeregningen. Du kan indhente tilbud på forskellige typer af varmepumper uden finansiering nedenfor. 

Energilån til varmepumper 

OK tilbyder finansiering af varmepumper med et energilån. Med OK energilån kan du låne op til 350.000 kroner, hvor du så kan afdrage på lånet over 12 til 180 måneder. Du bestemmer helt selv, hvor høje rater du vil betale ad gangen, og du kan indfri lånet, når du vil. 

Få varmepumpefinansiering godkendt hurtigt

Du behøver ikke at omlægge dine nuværende lån, hvis du vælger at få varmepumpe på afbetaling, ligesom du heller ikke behøver at have friværdi i din bolig. Hos OK godkender de lånene fra dag til dag. Derudover kan du blot låne noget af beløbet til din nye varmepumpe, hvorved OK godkender lånet endnu hurtigere, fordi beløbet er mindre.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Kan jeg købe en varmepumpe på afbetaling?

Det er muligt at købe en varmepumpe på afbetaling. Varmepumpen giver mulighed for store besparelser på varmeregningen på sigt, og derfor vil det i nogle tilfælde godt give mening at købe en varmepumpe på afbetaling. Det er forskelligt hvilke forhandlere, som tilbyder mulighed for finansiering af varmepumpen. Hos OK tilbyder for de eksempel varmepumpeleasing.

Kan jeg låne til en varmepumpe?

Ja, det kan du. Flere varmepumpe leverandører tilbyder et energilån til finansiering af varmepumper. Du har blandt andet mulighed for at låne op til 350.000 kr. til din varmepumpe, uden du behøver at have friværdi i din bolig eller omlægge dine nuværende lån.
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.