solenergi

Solcelletag – hvad koster solceller på taget?

Klik nedenfor og modtag op til 3 tilbud på et solcelletag. Sammenlign priserne og vælg det tilbud, som passer bedst til dig og din boligs tag. 

Indholdsfortegnelse

Går du også med en lille drøm om at få solceller på dit tag? Læs med her, og find ud af alt fra det praktiske til solcelletag prisen. Der er mange overvejelser, du skal gøre dig, og det er ikke nogen lille beslutning at få installeret et solcelletag. Når du har læst denne guide, er du meget klogere på hele foretagendet og hvad et solcelletag koster. 

Få tilbud på solceller på taget – Helt gratis

En af de bedste måder at finde ud af, om et solcelletag er noget for dig, er ved at indhente tilbud. Det kan du nemt gøre lige her helt gratis og uforpligtende. Du modtager op til 3 tilbud på et nyt tag med solceller, hvilket gør at du nemt og overskueligt kan sammenligne priser på solcelletage. 

 

Sammenlign priser på nyt tag med solceller fra VE-godkendte installatører

Vælger du at indhente tilbud på et solcelletag her på siden, er det kun fra VE-godkendte installatører. VE-ordningen er din garanti for høj kvalitet og faglig viden og står for vedvarende energianlæg. En installatør med denne godkendelse er ekspert i varmepumper, solvarmeanlæg og altså også solceller. Det betyder også, at han eller hun kan give dig et præcist estimat på solcelletag prisen, dine fremtidige besparelser og solcellernes forbrug. 

Hvilket solcelletag er det bedste? 

Som med stort set alle andre handlede produkter i verden gælder det også for solceller på taget, at pris og kvalitet går hånd i hånd. Du får det bedste solcelletag, hvis du er villig til at betale for god kvalitet. Som udgangspunkt er der to typer solceller til dit tag, du kan vælge imellem. Dem kan du læse mere om lige nedenfor, så du har gode forudsætninger for at vælge det bedste solcelletag for dig. 

integreret-solcelletag

Integreret solcelletag 

Solceller integreret i taget er en rigtig god løsning, hvis du er villig til at lægge lidt ekstra penge i første ombæring. De integrerede solceller i taget betyder sådan set bare, at det er deciderede solcelletagplader eller solcelletagsten, der kommer på toppen af din bolig. Denne konstruktion er ofte den mest energieffektive løsning, når det kommer til solcelletage. Derudover skal det også nævnes, at integrerede solceller visuelt er den mest æstetisk smukke løsning. Skulle du være i tvivl så går denne type tag også undernavnet fuldt integreret solcelletag. 

 

Integrerede solcelletage kaldes også for solartage 

Et tag med integrerede solceller kaldes også ofte populært et solartag. Går du meget op i det ydre udseende på din bolig, er det klart det bedste solcelletag for dig. Du kan både få solcelleteglsten og almindelige tagsten med solceller, så der er med garanti et tag med indbyggede solceller til din bolig på markedet. Indhent forskellige tilbud på et nyt tag med integrerede solceller nedenfor her. På den måde får du den mest præcise integreret solcelletag pris. 

Uintegreret solcelletag

Vælger du et uintegreret solcelletag har du i stedet en løsning, der byder på store, sorte rektangulære solcellepaneler, som du får monteret på din boligs eksisterende tag. 

Denne løsning har ikke nær den samme æstetiske værdi som et solcelletag integreret, men til gengæld vil det ofte være en billigere løsning. Du skal vælge denne løsning, hvis du ønsker solceller på taget, som er lidt billigere at få installeret. Vil du have estimeret din præcise solcelle tag pris, kan du gøre det her. 

integreret-solcelletag-paa-hus

Hvordan virker solceller på taget?

Teknologien er egentlig den samme, om det drejer sig om integrerede eller uintegrerede solceller. Når solen skinner ned på solcelle taget, begynder de at producere jævnstrøm. Hvis dette skal omsættes til el i din bolig, skal jævnstrømmen konverteres til vekselstrøm. Dette kan gøres via en net-inverter, der sørger for, at strømmen kommer frem til boligens forskellige stikkontakter. 

Denne inverter omsætter jævnstrømmen til vekselstrøm med 230 volt. Den har også den funktion at optimere solcelletagets produktion af elektricitet. Det er altså helt nødvendigt, at du skaffer dig en god net-inverter, og det behøver ikke være noget, der ruinerer dig. 

Hvad er fordelene ved at vælge et solcelletag? 

Der er rigtig mange forskellige fordele ved at anlægge solceller på taget. Det kan eksempelvis vise sig at blive en rigtig god økonomisk investering for dig på den lange bane, da du kommer til at spare en del penge på strøm. Derudover laver du også en investering i klimaet. Det er nemlig en klimavenlig løsning at få produceret strøm til huset på. 

En tredje fordel er den, at der ikke kræves specielt meget vedligeholdelse af dine solceller på taget. Til gengæld vil det få værdien af din bolig til at stige, så også her vil du mærke en positiv økonomisk konsekvens af dit køb. Og så er der det smarte aspekt, at hvis dit solcelletag producerer mere strøm, end du kan nå at bruge, kan du sælge din overskydende solcellestrøm. En andel af dette kan sælges skattefrit, faktisk helt op til 7.000 kroner årligt. 

Fordele ved solcelletag Ulemper ved solcelletag
Vedvarende energiform
Kræver tid at sætte sig ind i reglerne
Mulighed for besparelser på elregningen
Tagets solceller producerer mest strøm i dagstimerne
Mulighed for at integrere solcellerne i husets tag
Høje anskaffelsesomkostninger
Kræver meget lidt vedliggeholdelse
Ikke alle huse egner sig til solceller på taget
Mulighed for at købe et solcelletag med batterilager
Produktionen af strøm kan blive kraftigt reduceret hvis de placeres forkert
Mulighed for at sælge overskydende strøm
Solcelletaget kan forringe husets arkitektoniske udtryk

Solcelletag pris – Hvad koster et nyt tag med solceller?

Men hvad koster solcelletag? Der er ikke et entydigt svar på hvad solceller koster. Det afhænger af mange forskellige forhold. Derfor er det bedste råd til dig, at du indhenter flere tilbud for at få et præcist overblik, over dine mulige udgifter i forbindelse med installationen af solcelletaget. Faktisk kan prisen på solcelletaget variere helt fra 200.000 til 400.000 kroner. Det handler også noget om, hvilken af overstående to løsninger du vælger. Derfor anbefaler vi at du indhenter nogle uforpligtende tilbud, for at få estimeret din pris på solcelletaget. 

I tabellen kan du få et overblik over prisen for selve taget og hvad et solcelleanlæg på taget det koster. Prisen er estimeret ud fra et anlæg, som skal kunne dække et forbrug på mellem 3.600 – 5.900 kWh om året. Derudover tages der udgangspunkt i et tagareal på 150 m2. Overslagsprisen indbefatter installation, levering, nyt tag,  solcelleanlæg, inverter, materialer og moms. 

Tagtype Pris for nyt tag uden solceller Pris for solcelleanlæg på tag Samlet pris for solcelletag

Ståltag

210.000 kr.
104.571 kr.
314.571 kr.

Tegltag

275.550 kr.
154.570 kr.
430.120 kr.

Prisestimat for tagareal på 150 m2 og et årligt forbrug på 3600-5900 kWh uden tilkoblet batteri. 

Prisen på solcelletaget varierer både efter størrelsen på taget, hvor stort et forbrug solcellerne skal dække, og hvilket tagtype du vælger. Derudover vil prisen på solcelletaget også blive højere, hvis du skal have tilkoblet et batteri så du får mulighed for at gemme noget af strømmen. For at få beregnet den præcise pris på solcelle taget, skal du indhente et tilbud nedenfor. 

Hvad koster et solcelletag pr. m2?

Som beskrevet vil prisen på solcelletaget være påvirket af flere forskellige ting. Hvis du er interesseret i, at vide hvad prisen er pr. m2, kan du tage udgangspunkt i følgende eksempel. 

 

Solcelletag pris pr m2 – eksempel

En familie bor i en bolig på 120 m2, og skal bruge 40-50 m2 solceller for at få dækket deres forbrug. Prisen for solcelletaget vil være et sted mellem 80.000 – 100.000 kr. 

I dette tilfælde vil prisen pr. m2 solcelletag være ca. 1.600 kr. 

Overstående er blot et eksempel, og hvis du ønsker at få en specifik pris pr. m2 solcelletag, skal du indhente tilbud ovenfor.

Disse ting påvirker prisen på dit solcelletag

Omfanget af tagudskiftningen spiller naturligvis en stor rolle. Selvfølgelig har det også en betydning, hvor stort dit tag er, og om du vil have solcellerne til at fylde hele tagets areal. Dertil kommer dit valg mellem integrerede eller uintegrerede solceller. De uintegrerede er ikke nær så pæne som de integrerede, men de vil typisk være billigere. Slutteligt kan det også have betydning for prisen, om du vælger tillægsudstyr til dit køb som eksempelvis ovenlysvinduer, som er et ret populært tilvalg. 

Kan et solcelletag dække mit strømforbrug

Det kommer selvfølgelig først og fremmest an på to ting. Det afhænger nemlig af solcelletagets effektivitet, og det handler naturligvis også om vejrforholdene et givent år. Det er ikke så kompliceret. Jo mere solen skinner, jo mere strøm vil solcelletaget kunne producere. En tommelfingerregel hedder, at solindstrålingen i Danmark gennemsnitligt ligger på omkring 1.000 watt pr kvadratmeter om året. En solcelle på 300 watt vil dermed kunne producere omkring 300.000 watt om året, og det svarer så til 300 kWh. Denne og andre informationer kan du finde her, hvor du kan læse meget mere om solpaneler på taget ved private bygninger. 

 

Undersøg dit strømforbrug inden du får tilbud på solpaneler på taget 

Det er umiddelbart usandsynligt, at dine solceller på taget vil kunne dække hele dit strømforbrug på et år. Særligt i de mørke vintermåneder har vi en udfordring her i Danmark. Men du kan med fordel gå efter et anlæg, der kan dække omkring halvdelen af dit forbrug. Det gode råd er endnu en gang, at du indhenter tilbud her på siden. Her kan du med fordel undersøge dit eget årlige strømforbrug og oplyse det for udbyderen, så han eller hun har en idé om, hvad der er at arbejde med. 

Skal jeg rengøre mit solcelletag?

Ja, som med andre tagtyper er rengøring af  en gang imellem nødvendigt. Men heldigvis for dig vil det danske vejr ofte være behjælpeligt. Regnen vil nemlig hjælpe til med at holde dit solcelletag rent og pænt. Men hvis der er et tykt lag pollen, eller der pludselig kommer alger på dit tag, er det selvfølgelig en god idé at rengøre det, da skidtet ellers vil skygge for solen. Om vinteren kan det også blive nødvendigt at fjerne sne, hvis der skulle komme noget af det. Det handler jo om, at solcelletaget bliver eksponeret for så meget sol som muligt. Således opnår du den maksimale effektivitet af dine tagsten med solceller. 

Kan man få tilskud til solceller på taget?

Du har desværre ikke mulighed for tilskud i det her tilfælde. Det håndværkerfradrag, som du tidligere kunne benytte dig af, er blevet udfaset fra 31. marts 2022. Håndværkerfradraget er blevet sløjfet af regeringen med henvisning til, at bygge- og anlægsbranchen er blevet en udfordring for den danske økonomi. Derfor ingen håndværkerfradrag. Der er dog stadig penge at spare for dig i det lange løb, hvis du vælger at anlægge solceller på taget. 

Hvem tilbyder solceller som tagbeklædning?

Der er et utal af muligheder, når det kommer til tilbud om solceller som tagbeklædning. Her på siden kan du indhente tilbud fra op til 3 forskellige firmaer. På markedet kan der nævnes firmaer som Ennogie, Eurodan, Solartag, Lindlab, Solarroof og Steni. Du kan faktisk også købe et Tesla-solcelletag. Tesla har med flere produkter vist, at det er en virksomhed, der ønsker at give et bidrag til den grønne omstilling og til forskellige teknologier, der kan gøre en forskel her. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan et solcelletag betale sig?

Det korte svar er ja. Det kommer til at kunne betale sig over tid, og når der er gået en periode, vil du opleve en noget mindre elregning, og din bolig bliver også mere værd, hvis du anlægger solceller på taget.

Hvad koster et nyt solcelletag?

Prisen på et nyt solcelletag afhænger meget af størrelsen og typen. Men du kan estimere med en pris på 2.200-2.800 kr. pr. m2 inkl. montering af solcellerne på taget. Du kan få beregnet din pris på FindEnergi.dk ved at indhente gratis tilbud.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.