Elselskab med månedlig betaling

Indholdsfortegnelse

I Danmark har hver husstand siden 2003 selv kunnet bestemme, hvem der skal levere deres strøm. Der er derfor frit valg på alle hylder, når det kommer til at vælge elselskab. Men det kan være svært at gennemskue, hvilket elselskab der er billigst. Ét af de punkter, du skal tage stilling til i forbindelse med dit elselskab, er, om du vil betale kvartalsvis eller vælge et elselskab med månedlig betaling.

Skal jeg vælge et elselskab med månedlig betaling?

 Det kan være en række fordele ved at have en betalingsaftale med dit elselskab, hvor du har månedlig betaling. Ved at vælge den månedlige betaling spreder du udgifter ud på hele året og ender ikke med kvartalsvist at skulle betale en større sum. 

Det bliver mere gennemskueligt, hvad du betaler pr. måned, og du har et bedre overblik over dine udgifter.

Fordel ved månedlig betaling til elselskab

Hvis du har svært ved at administrere dine penge, og har du været eller er registreret i RKI, er det en fordel for dig at vælge at betale dine elregninger månedligt. Hvis du allerede er registreret i RKI, og du gerne vil skifte til et billigere elselskab, er der nogle selskaber, der kræver et depositum, når du tilmelder dig. 

Det er dog langt fra alle. Der findes mange elselskaber uden depositum. Du kan derfor godt skifte elselskab på trods af, at du er registreret i RKI.

Elselskaber som tilbyder månedlig betaling

Nedenstående to elselskaber tilbyder månedlig betaling på elregningen mod et mindre gebyr på 19 kr./md. 

Trustpilot
4.1/5
Trustpilot
3.5/5

Sammenlign elselskabernes månedlige abonnementsomkostninger 

Selvom der kun er få elselskaber på markedet som tilbyder månedligt betaling, kan det i stedet være en fornuftig idé at sammenligne deres forskellige abonnementsomkostninger pr. måned.

I tabellen nedenfor kan du danne dig et overblik over hvilke elselskaber, som tilbyder de billigste el-aftaler hver måned.

Elselskab Abonnement pr. måned
0 kr.
0 kr.
16,25 kr.
29 kr.
45 kr.
49 kr.

 

Elselskaber med månedlig betaling

Ifølge Forsyningstilsynet var der i 2018 295 forskellige elprodukter at vælge mellem fordelt ud på 50 registrerede elselskaber spredt ud over landet. Hos mange af disse elselskaber har de det som en del af deres service, at du selv kan bestemme, om du vil betale kvartalvis eller månedligt.

På Findenergi.dk kan du finde de elselskaber, der tilbyder de bedste elpriser til dit behov.

Der er de seneste par år set en stor udvikling i udbuddet af elselskaber, som i højere grad end før tilbyder sine kunder en såkaldt flexafregning. Det kan være svært at gennemskue hvad strøm koster, men med flexafregning, betaler du ikke en fast kWh-pris, men dit elforbrug bliver afregnet i forhold til timeprisen på kWh. Du betaler altså den pris, strømmen koster på det tidspunkt, du bruger den.

Hvad skal jeg betale hos mit elselskab?

Faktisk er det kun omkring 18 % af din elregning, som styres af konkurrence, og som du derfor har en reel indflydelse på. Resten af din regning består af afgifter, PSO (offentlige serviceforpligtigelser) og moms.

På din elregning kan du se, at du betaler til to selskaber.

  • Du betaler til dit selvvalgte elselskab
  • Du betaler til det netselskab, der ejer de elkabler, hvor strømmen ledes igennem, hvor du bor. Du har som sagt mulighed for frit at vælge dit elselskab, men du har ikke indflydelse på, hvilket netselskab der opererer i dit område

Selvom du betaler til to selskaber, får du selvfølgelig kun én regning. Og den kommer fra dit elselskab. Oveni prisen for deres produkt lægger de skatter, afgifter og betaling til netselskabet og staten. Det, der er tilbage efter de obligatoriske og faste afgifter, er omkring 18 %, som er den pris, du selv har mulighed for at påvirke ved at vælge det elselskab, der passer bedst til dit behov.

Hvad kan jeg spare ved at skifte elselskab?

Hvis du er i tvivl, om du har den billigste el, har Elberegner.dk lavet en udregner, hvor du kan finde den billigste elpris og derudfra vælge dit elselskab. Prisen på el afhænger nemlig af, hvor i landet du bor, og hvor stor din bolig er. Det kræver tid og en god portion tålmodighed at sætte sig ind i priserne fra de forskellige elselskaber.

Men der kan klart være penge at spare. Selve skiftet fra én leverandør til en anden er gratis, så det, du sparer, afhænger af prisen på el og det abonnement, du vælger.

For at finde det billigste elselskab er det vigtigt, du kender dit elforbrug. Derfor skal du sætte dig ind i dit forbrug, inden du begynder at skifte til et billigere elselskab. Men her er tiden godt givet ud. I gennemsnit kan du spare 15 % på din elregning ved at kende og være bevidst om dit strømforbrug og ved at skifte til et billigere elselskab, der varetager netop dine behov.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan man skifte elselskab fra dag til dag?

Det er gratis og nemt at skifte elselskab og i princippet kan du skifte fra dag til dag, hvis ikke din nuværende el-aftale har noget abonnement med binding. Du skal også være opmærksom på at elselskaberne, kan have lidt behandlingstid inden skiftet bliver foretaget.

Hvilke elselskaber har ikke noget abonnement?

Der findes elselskaber som ikke har noget abonnement eller nogen binding. Vi har samlet dem alle på en liste herpå siden.

Hvordan finder jeg en billig el-aftale?

For at finde den billigste el-aftale, bør du først og fremmest vælge det produkt som passer bedst til dine behov. Derefter skal du kigge efter elselskaber med en lav kWh-pris og uden for høje abonnement omkostninger.

Hvor meget koster el om måneden?

Hvor meget el koster om måneden handler meget om hvilket elselskab du har. Det kan regnes ud fra, at en enkel person gennemsnitligt hvert år bruger 1500 kWh, hvilket er 125 kWh om måneden. Ud fra el leverandørens priser kan du nemt udregne din cirka elregning pr måned.

Hvornår kommer elregningen?

Mange vælger at afregne deres elregning pr kvartal, hvilket vil sige en periode på 3 måneder. Dog kan der være fordele ved at betale sin el-regning pr måned, da det kan være med til at skabe større økonomisk overblik over månedlige udgifter.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.