Spar på strømmen – Guide til at spare strøm

Indholdsfortegnelse

Ønsker du at spare på strømmen? Årsagerne kan være mange, måske er det den høje elregning eller blot for at have klimaet i mente. Det kræver små ændringer i hverdagen for at få elregningen ned og reducere CO2-udledningen.

En anden løsningen til at spare penge på el, kan være at skifte elselskab. Spar på strømmen og få et overskueligt overblik over billig strøm her på siden.

Spar på energien

Det kan være svært at skabe overblik over, hvor og hvordan man kan spare strøm. Typisk har strøm været billigere om natten, men det har ændret sig i løbet af august 2022, grundet den høje produktion af solenergi i dagstimerne.

Har man i sinde at spare på energien er en god start, at holde øje med elpriserne time for time, da priserne skifter afhænigigt af udbud og efterspørgsel. Det betyder at strømmen nogle gange er billigst om natten og andre gange om dagen. 

Spar penge på strøm og gem tøjvask og opvask til det tidspunkt strømmen er billigst. Strømpriserne stiger rekord meget, hvilket er noget vi alle er ramt af og intet kan gøre ved, udover at spare på strømforbruget.

 

Spar på strøm, strømpriser i Danmark stiger

De stigende strømpriser i Danmark giver endnu mere grundlag for at spare på strømmen. Den primære grund til de massive prisstigninger på el, er den russiske invasion af Ukraine.

Trods vi intet kan gøre for at få elpriserne ned, kan vi lave små ændringer i hverdagen for at spare på elforbruget. Følg nedenstående råd og spar på el, nemt og overskueligt.

Spar på strømmen

Spar på strømmen i hverdagen

Kom i gang med de gode vaner og spar på elforbruget. Følg listen med gode råd til at spare på strømmen. Husk, hvis du sparer på el, er det både godt for miljøet og pengepungen.

  • Husk at slukke for lyset
  • Skift til LED-pærer
  • Undgå standbyfunktion på el-apparater
  • Fyld vaskemaskinen helt op
  • Undgå at bruge tørretumbleren
  • Husk låg på gryderne under madlavningen

Spar strøm, sluk for lyset

Det første og nemmeste tiltag til at spare på strømmen er at slukke for lyset. Forsøg at gøre det til en god vane, da det både er med til at formindske elforbruget og ikke mindst CO2-udledningen.

 

Skift til LED-pærer

Ved at skifte halogen pærer ud med LED-pærer kan man spare på elregningen. LED-pærer har både lavt energiforbrug og en levetid i alt fra 10-20 år. En LED-pærer bruger 4-5 gange mindre strøm end halogenpærer, det kan derfor spare sig at skifte pærerne ud med de høje elpriser vi har for tiden.

 

Brug en el spareskinne

En nem måde at undgå at bruge unødvendig meget strøm på el-apparaternes standby funktion, er at benytte en el spare skinne. En el spareskinne koster kun 50 kr, og kan spare dig for flere hundrede kroner strøm om året.

Spar strøm med spareskinne

Fyld vaskemaskinen

Udnyt energien mest muligt ved at fylde vaskemaskinen helt op. Overvej at vask med en lavere temperatur, man kan spare over 50 procent af elforbruget af den grund. Endnu et tip, vælg energimærke A eller B næste gang du skal købe en vaskemaskine.

 

Undgå tørretumbleren, brug tørrestativet

Den helt store strømsluger er tørretumbleren. Hæng i stedet tøjet op på et tørrestativ, det er både gratis og godt for klimaet. Er du nødsaget til at bruge tørretumbleren kan tørrebolde være med til at reducere tørretiden.

 

Spar penge på el under madlavningen

Husk låg på gryderne under madlavningen. Når du benytter dig af låg på gryderne kan man både spare på energien og på vandet. Det gør det muligt at skrue ned for blusset og knap så meget vand fordamper når låget lukker tæt.

Spar på elregningen?

Det første skridt er, at forsøge at spare på strømmen. Er dette ikke nok bør man undersøge om der er andre muligheder for at spare på elregningen. Strømpriserne kan være forskellig ud fra hvilken elleverandør du har. Få nemt et overblik over strømpriserne her på siden

Spar på elregningen

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget kan man spare på el?

Man kan nemt spare på strømmen, det kræver blot nogle få justeringer i hverdagen. En person bruger i gennemsnittet 1600 kWh strøm om året, men en person bør godt kunne skære elforbruget ned til 1000 kWh uden at skulle gå på kompromis.

Hvad kan man spare ved at slukke for standby funktionen?

En familie på fire personer bruger i gennemsnit 400 kWh om året bare på standby. Alt efter hvor effektiv man er med at slukke for standby, kan man nemt spare flere hundrede kroner om året.

Hvordan sparer man på el?

Du kan spare el ved at få overblik over de store strømslugere i din husholdning. På FindEnergi.dk kan du få gode råd, til hvordan du sparer på dit elforbrug.
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.