varmepumpe-priser

Passer en luft til vand-varmepumpe til 200m2?

Overvejer du en luft til vand-varmepumpe til din bolig på 200m2? Her bliver du afklaret, om det er det ideelle valg til din bolig. Læs med og bliv klogere på, om en luft til vand-varmepumpe passer til 200m2.  

Indholdsfortegnelse

Der er mange ting man skal sætte sig ind i, hvis man overvejer en luft til vand-varmepumpe.

Hvis din bolig er et sted mellem 180 – 200 m2, kan det give rigtig god mening at vælge en luft til vand-varmepumpe. Der er dog flere ting som spiller ind, før du beslutter om denne slags varmepumpe passer til dig og din bolig. 

Du bør vælge en luft til vand-varmepumpe 200m2 hvis: 

  • Du skal skifte fra gas, olie eller træpillefyr
  • Du vil skifte til en mere energirigtig energikilde
  • Du ønsker en langsigtet investering
  • Du vil have en varmekilde med lang levetid 

Hvis overstående punkter passer på dig og din bolig, kan du med fordel vælge en luft til vand-varmepumpe til din bolig på cirka 200 m2. 

Hvor stor en varmepumpe til 200 m2?

Du sidder nok med mange spørgsmål, og et af dem er måske ‘hvor stor en varmepumpe til 200 m2?’ For en ting er varmepumpe-typen, men en anden  ting er effekten på pumpen. Når du skal afgøre størrelsen på en luft-til vand varmepumpe til 200 m2, bør du først og fremmest være opmærksom på at effekten opgøres i kW (kilowatt). Udover du skal se efter kW, skal du også være opmærksom på, at varmepumperne har forskellige SCOP. 

SCOP-værdi og varmepumper

SCOP viser hvor effektivt, varmepumpen kan bruge 1 kWh el. En varmepumpe med en SCOP på 4 giver altså 4 gange igen, for hver kW strøm der bruges. 

Sådan bestemmer du størrelsen på en varmepumpe til 200 m2

Til at bestemme effekten på din varmepumpe til 200 m2, kan du gøre brug af nedenstående tommelfingerregel. Som du vil opdage, så spiller alderen på dit hus en rolle herunder også hvor velisoleret det. Jo bedre dit hjem er isoleret, jo mindre effekt kan du nøjes med til at opvarme de 200 m2. 
 
 

Størrelse på varmepumpe 200 m2 

Ældre hus med dårlig isolering – ca. 55 W pr. m2

  •  Størrelse ved 200 m2: 8,0 – 8,4 kW 

Ældre hus med efterisolering – ca. 45 W pr. m2 

  •  Størrelse ved 200 m2: 7,5 – 8,4 kW

Nybygget hus som er velisoleret – ca. 40 W pr. m2 

  • Størrelse ved 200 m2: 7,5 – 8,0 kW 

Du må være opmærksom på at overstående er estimater, og at du altid bør rådføre dig med en professionel ekspert. Ved at indhente tre uforpligtende tilbud her, kan du få dimensioneret størrelsen på din varmepumpe til 200m2. På den måde er du sikker på at du får den mest optimale varmepumpe til dit hjem. 

Du kan også overveje om det giver mening at efterisolere din bolig. Du kan få et gratis isoleringseftersyn inkl. termografi her. På den måde kan du hurtigt afklare om det giver mening at lave efterisolering af dit hjem. 

Hvilken indflydelse har boligarealet på luft til vand varmepumpe 200m2 pris

Udover at isolering af boligen, har indflydelse på prisen, så spiller antallet af m2 også en væsentlig rolle. Det er måske selvsagt, men jo flere kvadratmeter, som skal opvarmes, desto større krav stilles der til varmepumpens effekt. Samtidig skal du også tænke på, at jo større areal som skal opvarmes, desto højere effekt og dermed også højere strømforbrug.

Derfor kan det være en god idé at undersøge om du har den bedst mulige elpris.

Luft til vand varmepumpe 200m2 pris – hvad koster den?

En anden ting du meget naturligt er interesseret i at få afklaret, er luft til vand-varmepumpe 200m2 prisen. For hvad koster en luft til vand-varmepumpe, som skal kunne opvarme et areal på 200 m2?

Det afhænger af flere ting herunder, varmepumpens kvalitet, opvarmningsevne og hvem du får til at foretage installationen. Du kan med fordel indhente 3 uforpligtende tilbud, så du kan sammenligne priser på luft til vand-varmepumper til 200 m2. 

Alt afhængigt af overstående skal du forvente en luft til vand varmepumpe pris (200 m2) på et sted mellem 110.000 – 120.000 kr. For at få estimeret en nøjagtig pris for netop din bolig, skal du indhente et uforpligtende tilbud her

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan en luft til luft-varmepumpe opvarme 200m2?

En luft til luft-varmepumpe kan være en fin løsning som supplerende varmekilde i et hus på 200 m2. Det er dog ikke en optimal løsning, hvis det skal opvarme hele boligen. Du bør derimod overveje en luft til vand-varmepumpe til 200 m2.

Hvor mange watt til 200 m2?

Hvis din bolig er 200 m2, skal du undersøge mulighederne for en luft til-vand varmepumpe. Alt afhængigt af hvor velisoleret din bolig er, bør du gå efter en effekt et sted mellem 7,5 – 8,4 watt til 200 m2.

 

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.