Hvor meget strøm bruger en elradiator?

Indholdsfortegnelse

En elradiator er en af de dyreste opvarmningsmetoder, du kan have. Det kan derfor være en god idé at overveje andre opvarmningsmuligheder, hvis du gerne vil spare penge på din elregning. 

De er dog pålidelige og nemme at installere, men vil altså koste flere penge om året.

 

Har en elradiator større energiforbrug end en olieradiator?

Du kan både vælge mellem elradiatorer og olieradiatorer i dit hjem. De fungerer lidt på samme måde. Elradiatoren opvarmes igennem et trådnet, hvorimod olieradiatorer opvarmes igennem olien, som fylder radiatoren op. I forhold til energiforbruget er der ikke den store forskel på de to. 

De er begge ret dyre opvarmningsmetoder, og olieradiatorer tager noget længere tid at varme op i forhold til elradiatorer. 

Hvad_koster_en_elradiator_i_strøm

Beregn, hvor meget din elradiator bruger i strøm

Vil du blive klogere på, hvor meget strøm en elradiator bruger i dit hjem, kan du indtaste de nødvendige oplysninger i vores beregner. Det giver dig et overblik over prisen, som du kan sammenligne med andre opvarmningsmetoder. Så finder du hurtigt en endnu bedre løsning på dit elvarmeenergiforbrug.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

Hvor meget strøm bruger en elradiator om året?

Det kommer meget an på, hvor høj en varme, du gerne vil have i rummet. Derudover har elpriserne selvfølgelig en stor påvirkning. Du kan dog spare ca. 5 procent på energiforbruget ved at sænke temperaturen i rummet med 1 grad. Vil du gerne have elradiatorer i hjemmet, er det vigtigt at kigge efter gode termostater. 

Overvejer du at skifte dine nuværende elradiatorer, bør du overveje en anden opvarmningsmetode, da elvarmestrømforbruget er meget lavere ved andre alternativer. Der er mange penge at spare ved at skifte til en varmepumpe

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Er en elradiator dyr i strøm?

Ja, elradiatorer er en af de dyreste måder at opvarme dit hjem på. I dag er der mange alternativer, så hvis du vil spare penge på energiregningen, er det et godt sted at starte.

Hvad koster en elradiator i energiforbrug i timen?

Elprisen bestemmer, hvor meget strøm din elradiator bruger i timen. Har du gamle og utætte radiatorer, vil det have en stor indvirkning på prisen.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.