Hvad koster en fryser i strøm?

Indholdsfortegnelse

I modsætning til mange andre elapparater er det med en fryser ikke lige til at slukke på standbyknappen. Fryseren står tændt hele året rundt og udgør derfor en betragtelig del af husstandens samlede elforbrug. Der er dog en række faktorer, du kan være opmærksom på, hvis du gerne vil finde ud af, hvad en fryser koster i strøm om året. 

Læs blot videre, og så giver vi dig et overblik.

 

Hvad er en kummefryser med A+++?

Som det også er gældende med dine andre elektriske apparater, er der forskel på, hvor ny din fryser er, og hvad fryseren koster i strøm om året. Som tommelfingerregel kan du regne med, at jo nyere din fryser er, desto bedre energimærkning har den. Energimærkningen er et udtryk for, hvor energieffektiv din fryser eller andre elektriske apparater er, og jo tættere på A vi kommer, desto højere energieffektivitet. Det betyder, at en kummefryser med A+++ er noget af det fineste, når det kommer til laveste energiforbrug.

Hvor_meget_strøm_bruger_en_fryser

Men hvad koster en fryser i strøm om året? Går du efter en god energimærkning, er du godt på vej, men det rigtige spørgsmål at stille dig selv er, om du får nok for pengene. Har du fx en kummefryser på 500 L, når din husstand kunne nøjes med det halve? 

Har du en gammel fryser stående, som ikke er fyldt ret godt ud og samtidig har en lav effekt, kan det være værd at overveje at skifte den ud med en nyere og mindre model.

Beregn, hvor meget din fryser bruger i strøm

Selvom det er de færreste, der kan undvære en fryser, kan det alligevel være rart med et overblik over, hvad en fryser koster i strøm om året, så du kan lægge et samlet budget. 

Med vores beregner kan du få et bedre overblik, og så kan du også bruge beregneren til at sammenligne to modeller af frysere for at finde ud af, om det kan svare sig for dig at skifte din gamle model ud med en nyere og mindre strømslugende model.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

Har min fryser et stort strømforbrug?

Den har i hvert fald et strømforbrug, som er svært at komme udenom, men i virkeligheden bør du hellere spørge dig selv, om din fryser lever op til dine behov. Selvom det kan være rart med markedets største kummefryser, udgør den en betydelig del af din årlige elregning – og en større del end nødvendigt, hvis dit reelle behov for fryseplads er mindre. 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm bruger en gammel kummefryser?

Det kommer helt an på energimærkningen, hvad din gamle kummefryser koster i strøm. Overvejer du at skifte til en ny, bør du overveje, hvad dit behov for fryseplads er, samt hvor lang tid det tager, før din udgift er tjent ind på den besparede strøm. Det kan du bruge vores beregner til at finde ud af.

Hvad koster en fryser i strøm om året?

Som udgangspunkt er strømprisen betinget af elmarkedets udbud – særligt hvis du har en variabel pris på strøm. Hvad du ender med at skulle betale årligt, hænger derfor sammen med, hvor godt din fryser virker, og hvad strømmen koster i den givne periode.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.