Hvor meget strøm bruger en lyskæde?

Indholdsfortegnelse

En lyskæde er med til at gøre de mørke timer mere hyggelige. Der findes hele 4,2 mio lyskæder rundt omkring i de danske hjem. Men hvad koster en lyskæde i strøm egentlig? Det kommer vi omkring her på siden.

Mangler du lyskæder til både inden- og udendørsbrug, kan du finde et stort udvalg lige her.

Hvad koster det at have en lyskæde tændt?

Forudsætninger: 24 timer pr. døgn i 3 mdr. og med en elpris på 5,5 kr./kWh (November 2022)

  • Gløde-/halogenpærer, 80 watt: 960 kr.
  • Gløde-/halogenpærer, 35 watt: 420 kr.
  • LED-pærer, 5 watt: 60 kr.

Kilde: Energistyrelsen

Strømforbruget for led lyskæde er betydelig lavere end hvis du har gløde-/halogenpærer i din lyskæde. Dertil har en LED-pære også 25 gange så lang levetid end en gløde-/halogenpærer har.

Lyskæde med LED eller glødepære

Tjek hvilken type lysekæde du har

Er du ikke sikker på hvilken form for lyskæde du har derhjemme, så kan du tjekke hvor mange watt din lyskæde bruger. Bruger lyskæden over 30 watt, så er det højt sandsynlig ikke LED pærer. En halogenpære kan også tydelig genkendes ved om pæren har en glødetråd eller ej.

Spar 70 procent på dit led-lyskæde strømforbrug

Man kan skære betydeligt ned på strømforbruget på sin led lyskæde ved kun at have lyskæden tændt i de mørke timer. Her vil du kunne spare hele 70 procent ved kun, at have lyskæden tændt i perioden fra kl. 16-23.

Ikke nok med at det er billigere for dig som forbruger at bruge en LED lyskæde, frem for en lyskæde med glødepære, så er det også et mere bæredygtigt valg. Elforbruget bliver nemlig betydeligt reduceret, hvilket både er godt for miljøet men også din elregning.

Spar på lyskæde forbruget med et tænd og sluk ur

Ønsker du at spare på lyskæde strømforbruget kan du nemt indstille tiden med et tænd og sluk ur. Et tænd og sluk ur kan blandt andet købes her.

Er du nysgerrig på hvilke andre strømslugere som findes i hjemmet? Find dem her

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en LED lyskæde i strøm?

Prisen på hvad det koster at have en LED lyskæde tændt omhandler meget lyskædens forbrug. Dog vil en LED lyskæde på 5 watt der er tændt døgnets 24 timer i en periode på 3 måneder koste 60 kr. Dette er regnet ud fra en elpris på 5,5 kr. pr. kWh.

Hvor meget strøm bruger en LED lyskæde?

En LED lyskæde på 5 watt bruger i en periode på 1 måned cirka 3,6 kWh.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.