Hvor meget strøm bruger et lysstofrør?

Indholdsfortegnelse

Lysstofrør er utrolig effektive og giver rigtig godt lys. Vil du dog gerne spare penge på lysstofrør, bør du tænke over, hvilken type du køber, og hvor meget strøm dit lysstofrør bruger. Der kan nemlig være stor forskel på dem.

 

Bruger lysstofrør meget strøm?

Et lysstofrørs strømforbrug er som udgangspunkt ret lavt i forhold til den mængde lys, lysstofrøret giver. Specielt hvis du vælger LED-lysrør. 

De har nemlig et endnu lavere elforbrug og kan spare dig gode penge i det lange løb. Overvej derfor altid at købe LED-lysrør, da de er meget mere effektive. Et almindeligt 36 watt-lysstofrør på 120 cm. bruger 134 kWh om året. Vælger du LED-lysrør, vil du have et forbrug på 64 kWh om året i stedet for. 

Hvad_koster_et_lysstofrør_i_strøm

Beregn dit lysstofrørs strømforbrug

Hvis du vil vide, hvor meget strøm lysstofrør bruger, kan du bruge vores beregner. Du kan på den måde hurtigt finde ud af, hvad du kan spare ved at skifte til LED-lysrør fremfor almindelige modeller. Du skal bare indtaste og vælge de rette betingelser, og så står vores beregner for resten.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

Lysstofrørs forbrug – hvilken type bør du vælge?

Forbruget på LED-lysrør er betydeligt bedre end almindelige lysstofrør. Du bør dog også se efter, hvilket mærke der er bedst og farvetemperaturen, så du får det lys, du gerne vil have. Er det, hvor meget strøm lysstofrøret bruger, som har størst betydning, bør du altid vælge LED-lysrør. Vær dog sikker på, at du kan udskifte dine nuværende lysrør med LED. Det kan du eksempelvis ikke i alle lysstofrørsarmaturer. 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at tænde et lysstofrør?

Det koster ca. 100 kroner om året at have lysstofrør tændt. Det afhænger dog en del af elpriserne, som kan variere. Hvis du vil have et lavt forbrug på lysstofrør, bør du se efter LED-varianter.

Hvad koster et lysstofrør i timen?

Det er meget forskelligt, hvad et lysstofrør koster i timen. Det afhænger af, hvilken model du har valgt. Lysstofrør er dog meget effektive, så det koster meget lidt.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.