Hvor meget strøm bruger en ovn?

Indholdsfortegnelse

Med de rekordhøje prisstigninger på mange forskellige varer og servicer i vores samfund kan heller ikke strømmen sige sig fri for at have fået et nøk opad i prisen. 

At holde ovnen varm er i mange husstande en tung kWh-post, men hvor meget strøm bruger en ovn egentlig? 

I denne tekst guider vi dig til nogle af de vigtigste faktorer, der har påvirkning på den endelige pris for at have din ovn tændt.

Hvad_koster_en_ovn_i_strøm

Hvad koster det at bruge ovnen?

Der er en række forskellige faktorer, der gør sig gældende, når det kommer til at bestemme den nøjagtige pris for brug af din ovn, og hvor meget strøm ovnen bruger. For det første afhænger prisen af, hvor ofte og hvor meget ovnen bliver brugt – der er naturligvis forskel på at bruge den én eller fem gange om ugen og på de tidsintervaller, ovnen står tændt. En langtidsstegt ret koster mere i strøm at tilberede end retter, der blot skal være i elovnen i 30 minutter. 

Derudover er energimærkningen afgørende – hvor meget energi skal der bruges på at varme ovnen op, og hvor meget energi skal der bruges på at holde den på fx 200 grader – herunder varmetab og dårlig isolering i ovnen. Jo bedre energimærkning, desto højere energieffektivitet. 

Endeligt kan den rene elpris variere, hvis du har strøm til din bolig med en variabel elløsning. Det kan nemlig betyde, at prisen på strøm til din ovn kan variere fra time til time og gøre det dyrere at bruge den, hvis du har behov for at varme den op, når efterspørgslen på strøm er højest.

Beregn, hvor meget din ovn bruger i strøm

Hvis du bruger vores beregner, kan du få et bedre overblik over, hvor meget strøm din ovn bruger pr. gang, og hvad det generelt koster at have din ovn tændt. 

Med vores beregner kan du få svar på, hvad du kan forvente at skulle betale over en given periode, fx en uge eller et helt år, ved at taste dine oplysninger ind. Det er en smart måde at danne dig et overblik over dit forventede forbrug, og det gør det også nemmere at lægge et budget over energiudgifter.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

 

Hvor mange kWh bruger en ovn?

Der er særligt to faktorer, der er afgørende til dette spørgsmål; hvilket energimærke har din ovn, og hvor meget skal den yde? Vi har allerede været inde på det, men jo mere energirigtig din ovn er, desto færre kWh vil den også bruge. 

Ligeledes gælder det, at hvis din ovn bruges flere gange om dagen og skal varmes op fra stuetemperatur hver gang, vil den også bruge mere strøm, end hvis den kun bruges tirsdag formiddag, når de fleste andre ikke bruger så meget strøm.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm bruger en ovn på 200 grader?

Det kommer an på, hvad kWh-prisen er, samt hvor lang tid ovnen står tændt. Bruger du fx din ovn to gange om ugen, og elprisen er 0,8 kWh/gang, vil din årlige pris være 267,07 kr.

Bruger varmluft mere strøm?

Nej, varmluft varmer hurtigere ovnen op end konventionelt brug og er derfor mindre strømtung.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.