Hvor meget strøm bruger en router?

Indholdsfortegnelse

Internet er en nødvendighed for stort set alle i dag, og det kræver, at du har en router stående i dit hjem, for at du kan få gavn af internetforbindelsen. 

Men hvor meget strøm bruger en router egentlig, og kan du gøre noget for at mindske din routers strømforbrug? Det giver vi et hint om lige her på siden.

 

Hvor stort er en routers strømforbrug om året?

Umiddelbart tror mange ikke, at det koster noget i strøm at have en router stående. Men en router har en kWh-pris ligesom så mange andre elapparater. 

Faktisk koster det omkring 100 kroner om året at have en router stående tændt i hjemmet. Du kan derfor spare lidt på elregningen ved at slukke for routeren, når du ikke længere skal bruge internettet.

hvad_koster_en_router_i_strøm

Kan jeg finde en lavere kWh-pris på min router?

Der er masser af muligheder for at få et godt internet, og din router har stor indflydelse på forbindelsen. I dag vil du ofte få en router fra din internetudbyder, som typisk er den, der vil give dig den bedste forbindelse. 

Du kan dog gå ud og finde en mere energivenlig router, men det kan have en påvirkning på forbindelsen. Det bedste råd er derfor at slukke for din routers strømforbrug, når du ikke bruger internettet mere.

 

Beregn, hvor meget din router bruger i strøm

Du kan hos os beregne, hvor meget din router bruger i strøm. Du skal bare kende til, hvor mange watt den forbruger, og hvor ofte den er tændt. Dette sættes sammen med elprisen, og så giver vi dig prisen, du kommer til at betale for strøm. Det er simpelt og superhurtigt.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget bruger en router i strøm i timen?

Det er forskelligt fra router til router. Typisk vil en router, der står tændt 24 timer i døgnet, komme til at koste omkring 100 kroner i strøm om året.

Hvor meget strøm bruger internettet?

Det koster ikke meget at have internet i hjemmet, hvis du udelukkende kigger på elforbruget. Det kan dog være lidt dyrere at have internet, hvis du også har opsat MESH-netværk i hjemmet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.