Hvor meget strøm bruger en tørretumbler?

Indholdsfortegnelse

Mange mennesker vil nok godt indrømme, at de kunne spare på elregningen ved ikke at benytte tørretumbleren så ofte, men hvor meget strøm bruger en tørretumbler egentlig, og hvilke faktorer skal du være opmærksom på? 

Her på siden giver vi dig svar på nogle af dine spørgsmål, så du får det bedste overblik over tørretumblerens energiforbrug.

Hvad er en tørretumblers kWh-forbrug?

Du skal i særlig grad have øje for to ting, når det gælder din tumblers kWh-forbrug. Hvilket energimærke har den, og hvad er prisen på el

Er din tørretumbler af ældre dato, har den formentlig også et dårligere energimærke end markedets nyere modeller. Et dårligere energimærke er lig med lavere energieffektivitet og derfor et højere strømforbrug.

Derudover kan der være prisforskelle i strømmen, hvis du har en aftale med variabel elpris. Her kan der være forskel på, om du bruger din tørretumbler om formiddagen og om aftenen – og i virkeligheden ofte fra time til time.

Du skal med andre ord have disse ting in mente, når du stiller dig selv spørgsmålet: ’Hvor meget strøm bruger en tørretumbler?’

hvad-koster-en-toerretumbler-i-stroem

Beregn, hvor meget din tørretumbler bruger i strøm

Du kan med fordel bruge vores beregner, hvis du vil blive klogere på, hvad din tørretumbler faktisk koster dig hen over en given periode, og hvor meget strøm en tørretumbler bruger. Som meget andet i vores samfund er energipriserne også blevet ramt af inflation, hvilket har betydet en prismæssig himmelflugt. Derfor kan det være rart at få nogle præcise tal, der gør det nemmere at lægge et retvisende budget.

Den billigste tørreløsning vil altid være at hænge tøjet op, om sommeren evt. i den friske luft, men hvis du synes, bekvemmeligheden ved en tørretumbler er for rar til, at du kan undvære den, kan du også bruge vores beregner til at sammenligne tumblere med forskellige energimærkninger. På den måde kan du på sigt spare penge, hvis du går med tanker om at udskifte din gamle model med en ny.

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

 

Hvad koster det at bruge en tørretumbler?

Du skal være opmærksom på forskellige ting, når det kommer til, hvad det koster at bruge din tørretumbler, og hvor meget strøm en tørretumbler bruger. Som vi har været inde på, kommer det blandt andet an på, hvor energieffektiv en maskine du har stående, ligesom også elprisen kan variere. Som en god tommelfingerregel får du den billigste brug af din tørretumbler ved at bruge den, når belastningen og dermed efterspørgslen på strøm er lavest. 

Har du mulighed for at indstille din tumbler til at køre om formiddagen, vil det være at foretrække for din elregning i forhold til at tumble mellem kl. 17-20, når de fleste bruger strøm til madlavning.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Bruger en kondenstørretumbler mere strøm?

En tørretumbler med opsamling af kondens bruger typisk mindre strøm end en almindelig model på trods af ellers ens energiklasser. En kondenstørretumbler har desuden den fordel, at den opsamlede kondens kan bruges til andre ting, fx vanding af potteplanter og blomster.

 

Hvor meget strøm bruger en tørretumbler, og hvad koster en tørretumbling?

Det kommer an på, hvor energieffektiv din maskine er, samt hvor høj elprisen er. Har du en ældre tørretumbler stående med eksempelvis energiklasse B, kan det være værd at overveje at skifte den ud med en nyere og mere effektiv model. Det kunne for eksempel være en kondenstørretumbler.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.