Hvor meget strøm bruger en ventilator/blæser?

Indholdsfortegnelse

Leder du efter en ny ventilator til gulvet, eller skal du bruge en ny varmeblæser? Så er det vigtigt at kende til, hvor meget strøm en ventilator bruger, og hvilken kWh-pris en blæser typisk har. Det kan nemlig have afgørende betydning for at tage det rigtige valg første gang.

 

Hvad koster en ventilator i strøm?

Der findes mange forskellige typer af ventilatorer. Alt fra USB-ventilator til computeren til gulvventilator og aircondition er gode blæsere til at hjælpe mod varmen. Hvor meget en ventilator koster afhænger af prisen, men kan let udregnes, når du kender watteffekten på de forskellige muligheder:

  • USB-ventilator: maks. 5 watt
  • Bordventilator: maks. 45 watt
  • Tårnventilator: maks. 50 watt
  • Gulvventilator: maks. 80 watt
  • Luftkøler: maks. 100 watt
  • Aircondition: maks. 1.400 watt.
Hvad_koster_en_ventilator_i_strøm

Find varmeblæser og ventilator med lavt strømforbrug

Som du kan se ovenfor, er det meget forskelligt, hvilket elforbrug du kan forvente af din blæser. Det kommer nemlig an på ventilatortypen, du skal bruge.

Det er derfor en god idé at kigge efter de billigste og bedste ventilatorer, så du kan spare så mange penge på strøm som muligt. Din blæsers strømforbrug har nemlig betydning for din elregning, så det kan godt betale sig at undersøge markedet.

 

Beregn, hvor meget din ventilator bruger i strøm

Du kan heldigvis let beregne, hvor meget strøm din ventilator bruger. Du kan blot indtaste den nuværende elpris, hvad dit ventilatorelforbrug er, og hvor ofte du bruger den. Så har du en god indikator for, hvad det kommer til at koste dig at bruge blæseren.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en varmeblæser i strøm?

En varmeblæser eller ventilators strømforbrug afhænger meget af typen og størrelsen, du vælger. Typisk kommer en varmeblæser til at koste omkring 5 kroner i timen at have kørende.

Hvad er en billig kWh-pris på en ventilator?

Hvis du vil have en billig kWh-pris på en blæser, bør du vælge energieffektive og mindre modeller. Her kan du komme helt ned på omkring 2 kroner i timen, men de vil typisk ikke være så effektive.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.