Isolering af loft – alt du skal vide om loftisolering

Loftisolering er en effektiv metode til at nedsætte energiforbruget i hjemmet. Indsend din opgave herunder og bliv kontaktet af 3 forskellige isolatører inden for 3 dage. 

Indholdsfortegnelse

Der er mange gode grunde til at undersøge priserne på loftisolering. Måske er du i gang med en omfattende renovering af din ejendom, eller måske søger du efter en måde at skære ned på varmeregningen og undgå at bruge penge på unødvendig opvarmning.

Uanset hvad årsagen er, så er du kommet til det rette sted, hvis du vil have mere information om loftisolering, priser og isoleringstykkelse. Vi står klar til at hjælpe dig med at finde den bedste løsning til dit behov.

Hvad koster det at loftisolere?

Det kan være svært at give en præcis pris på loftisolering, da det afhænger af det enkelte tilfælde og projekt. Prisen på isolering af loft afhænger af: 

  • hvor stort et loftareal, som skal isoleres
  • hvilket isoleringsmateriale du ønsker at isolere loftet med
  • loftisolering tykkelsen – altså hvor mange mm du skal have 

Men ved at kende antallet af kvadratmeter og den ønskede isoleringstykkelse kan du komme tættere på en pris på isolering af loft.

Det er vigtigt at vælge det rette isoleringsmateriale for at opnå den bedste varmeisolering i din bolig. Selvom der findes mange forskellige materialer, anbefaler vi isoleringsruller eller -granulat lavet af papiruld, da dette giver et professionelt resultat, som kan mærkes både på klima og komfort.

3 gode grunde til at få loftisolering

Isolatører i hele landet – Du bliver kontaktet inden 3 dage

I princippet vil ethvert materiale kunne hjælpe din bolig med at holde på varmen. Vi anbefaler dog, at du vælger isoleringsruller eller isoleringsgranulat, ofte lavet af papiruld, da du her får et professionelt resultat, der kan mærkes på klima og komfort.

Loftisolering priser pr. m2

Når du indhenter tilbud på isolering af loft, vil priserne ofte blive angivet pr. m2. Alt afhængigt af hvem du vælger, til at udfører opgaven, kan du forvente priser som starter fra 99 kr. pr. m2. 
 

Hvad er loftisolering?

Før du begynder at overveje, om loftisolering er en god idé, og før du begynder at indhente et eller flere tilbud på det, kan det være rart at vide, hvad det er for et fænomen. Kort og godt er loftisolering en isoleringstype, der lægges mellem etagerne i en ejendom, så varmen i bygningen ikke suser ud igennem taget. Da varme som bekendt stiger til vejrs, vil loftisoleringens tykkelse kunne hjælpe din bolig med at bevare en konstant temperatur – især i de køligere måneder.

Loftisolering kan også være det sidste beskyttende lag mellem taget og alt, hvad der er under taget. Isoleringen holder på den måde din bygnings varme inde, mens kulden forbliver på ydersiden af taget.

Har du ikke tænkt på isolering til loft, vil den manglende isolering kunne mærkes både komfortmæssigt og på varmeregningen. Hvis du vil have et godt overblik over isoleringspriser, opfordrer vi til, at du indhenter tilbud for den bedste isoleringspris. Så vil du kunne få lige præcis den vejledning, der skal til for at få et isoleringsresultat, der lever op til alle krav og bestemmelser.

Isolering af loft – krav, du bør kende

Ifølge sparenergi.dk, som er en del af Energistyrelsen, er det vigtigt, at du ved, at loftisolering skal være en del af renoveringen, såfremt det er rentabelt. Om det er rentabelt, kan du finde ud af ved at bruge formlen: årlig besparelse i kr. x levetid i år/investering. Får du her et resultat, der er højere end 1,33, er det et krav, at der bliver isoleret som en del af istandsættelsen.

Vi vil gerne gøre opmærksom på, at selvom dit resultat skulle være lavere end 1,33, er det som regel stadig en god idé at overveje at indhente en pris på loftisolering, når du alligevel er i gang med at forbedre bygningen. Foruden priser på traditionelle opvarmningskilder som olie og gas, som ikke nødvendigvis vil blive lavere de kommende år, vil et bedre energimærke ofte have en positiv indflydelse på salgsværdien af din bolig, når det en dag bliver relevant for dig at sælge.

Når vi snakker om, at loftisolering skal være rentabelt, bør du have i baghovedet, at Energistyrelsen kræver, at varmetabet, den såkaldte U-værdi, ikke må overstige 0,12 W/m2. I praksis betyder det, at du som regel er på den sikre side med 300 mm loftisolering. Bliver der lagt loftisolering under dit tag, og er der et eller flere tagvinduer, ligger U-værdien på 0,1 W/m2.

hvor meget isolering i mit loft

Hvor meget isolering i mit loft?

Hvor meget isolering på loftet du har brug for, afhænger delvist af de kvadratmeter, du skal renovere, og hvor høj etagen er. Selvom kravene til U-værdi naturligvis er nødvendige at følge, skal du være opmærksom på, at højden fra gulv til loft ikke behøver at være lavere end 2,3 meter. Det kan have betydning for, hvor meget isolering du skal bruge – boligen skal selvfølgelig stadig være til at bo i.  

Når du skal have ny isolering til loft, beregner du arealet for isolering, ligesom du skal finde ud af, hvor stor afstanden mellem etagerne er, så du kan få den rigtige isolering til tykkelsen på dit loft.

Hvilken isolering er bedst til loft?

Hvilken loftisolering der er bedst i dit tilfælde, kommer an på, hvordan dit loft eller tag er indrettet. Når du får et tilbud hos 3byggetilbud.dk, vil vurderingen blandt andet være baseret på, hvor mange rør eller tværgående bjælker der skal tages højde for, når arbejdet skal udføres. Isoleringsruller er i de fleste tilfælde den nemmeste løsning, fordi de er ret enkle at få skåret til, så de passer i loft og tag. Er der ingen eller kun få rør at tage højde for, vil isoleringsruller være en hurtig og ligetil løsning.

Har du et loft med mange små forhindringer, for eksempel rør eller lignende, eller er det svært at komme til den eksisterende isolering, kan batts være løsningen. Her kan man nemlig nemt skære loftisoleringen til, så den passer til emnet. Batts er isoleringsplader produceret i særlig uld, som er let at have med at gøre.

Isoleringsgranulat er også en løsning, vi ofte anbefaler. Er det dit tag, du skal i gang med at isolere, kan det være nødvendigt at hæve kanten langs tagfoden, så den nye isolering ikke rykker sig. Isoleringsgranulat er meget nemt at få lagt ordentligt, og det minimerer i høj grad risikoen for fugtskader. 

Vælger du at tage kontakt til 3byggetilbud.dk, får du altid en kyndig vurdering af dit behov samt et godt tilbud på loftisolering.

Er isolering af loft egentlig nødvendigt?

Kræver din bolig ikke renovering, er loftisolering ikke et formelt krav, du skal forholde dig til. Men lægger du nyt tag, eller ønsker du at renovere et loft med fugtskader, bør du først og fremmest være opmærksom på de føromtalte loftisoleringskrav.

Derudover kan en bedre isolering i lang de fleste tilfælde godt svare sig. Oplever du, at din varmeregning løber løbsk i de kolde vintermåneder, kan det sagtens skyldes en dårlig isolering af loftet i dit hus. Så selvom isolering af loft kan være en stor udgift på budgettet her og nu, kan det i løbet af en given periode tjene sig selv ind igen. Det er det, du skal bruge ovenstående formel til at regne dig frem til. Der kan altså være penge at spare på den lange bane, hvis udgiften ikke overstiger renoveringens levetid.

Til sidst er der også det samlede klima- og CO2-aftryk. Det kan være værd at tage i betragtning, når det kommer til at vurdere nødvendigheden af ny eller forbedret loftisolering.

Find den bedste loftisolering i dit område 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Er loftisolering dyrt?

Som med alt andet, når det gælder renovering og byggeri, kommer det an på, hvad du skal have lavet. Du er derfor nødt til at vurdere eller få hjælp til at udregne, om den store udgiftspost her og nu kan forsvares af den besparelse, du over tid vil få på din varmeregning.

Hvad er den bedste isolering til loft?

Den bedste isolering af loft er den, der overholder myndighedernes energikrav, og som hjælper dig med at holde din varmeregning så lav som muligt. Derudover afhænger den bedste isolering af dit lofts beskaffenhed. I mange tilfælde er det mest optimalt med isoleringsruller eller granulat.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.