Papiruldsisolering – Hvorfor efterisolere med papiruld?

Indholdsfortegnelse

Mange boligejere kæmper med høje varmeregninger, og det kan være svært at finde en løsning, der både er effektiv og økonomisk. En af de bedste løsninger er at efterisolere sit hus med papiruld-isolering.

På denne side bliver du klogere på alt du skal vide om papiruldsisolering, herunder fordele og ulemper, men også tilbud og priser på papiruld-isolering. 

Hvad er papiruld isolering?

Papiruldsisolering er et isoleringsmateriale, der består af papir og uld, som er tæt sammenpakket og bruges til at isolere bygninger og reducere varmetab

Isolering med papiruld kan både bruges til: 

I visse tilfælde egner det sig dog ikke til hulmursisolering, men mere om det senere.

hvad-er-papiruld-isolering

Hvorfor bør man vælge papiruld isolering?

Papiruldsisolering er en effektiv isoleringstype, som er særdeles god til at holde varmen inde i huset.

Der er flere gode grund til at vælge netop papiruldsisolering: 

  1. Det er en økologisk og bæredygtig løsning, som udelukkende består af naturlige materialer som kan genanvendes
  2. Det er et isoleringsmateriale, som har en høj varmeledningsevne og som kan hjælpe med at reducere varmetabet i dit hjem
  3. Efterisolering med papiruld er forholdsvis billigt og nemt at få lavet, og kan tilpasses lige netop din bolig

Papiruld-isolering er en god økonomisk løsning 

Der er flere fordele ved at isolere med papiruld. En af dem er den økonomiske besparelse, du kan opnå på din varmeregning.

Der er dog flere variabler, som kan spille ind, derfor er det altid en god idé at indhente et konkret tilbud, hvor du kan få beregnet din konkrete besparelse med papiruldsisolering.

Mange gange vil isolering med papiruld være en investering, som vil kunne betale sig hjem igen inden for blot få år.

Få 3 uforpligtende tilbud på isolering med papiruld-priser her

Isolering med papiruld priser

Prisen for papiruldsisolering varierer afhængigt af flere ting, såsom kvaliteten af materialet og størrelsen af området, der skal isoleres.

Derudover er det altid en god idé at undersøge priserne hos forskellige isolatører, og sammenligne dem for at få den bedste pris for papiruldsisolering.

 

Papiruld pris pr. m²

Generelt kan man forvente en pris pr. m² mellem 50-300 kr., men det kan variere afhængigt af om det er nybyg eller en eksisterende bygning og hvor i landet man befinder sig.

I nedenstående tabel kan du få et overblik over priserne for papiruldsisolering pr. m2. 

 

Isolering af loft papiruld priser:

Pris for papiruld isolering i mm/loft m2 Pris pr. m2 ved 100 mm. Efterisolering 100 mm. Pris pr. m2 ved 200 mm. Efterisolering 200 mm.
100 m2
67 kr.
6.700 kr.
99 kr.
9.900 kr.
120 m2
67 kr.
8.040 kr.
99 kr.
11.880 kr.
150 m2
67 kr.
10.050 kr.
99 kr.
14.850 kr.
170 m2
67 kr.
11.390 kr.
99 kr.
16.830 kr.
200 m2
67 kr.
13.400 kr.
99 kr.
19.800 kr.

Bemærk at overstående er estimater, du bør altid indhente et tilbud for at få beregnet din nøjagtigepris. 

Papiruldsisolering – ulemper

Nu har vi gennemgået nogle af fordelene ved at bruge isolering med papiruld, som ganske vist er en meget populær isoleringsmetode. Men der er også flere ulemper såsom: 

  • Tendens til at falde sammen under indblæsningen

Når papiruld-isoleringen indblæses, skal du forvente, at det er 10-15% af materialet, som sætter sig. Dette tager isolatøren dog højde for, når du får opgaven udført af en professionel

  • Papiruldsisolering er tilsat kemikalier som forhindrer brand

Så isoleringstypen er modstandsdygtig overfor ild, men kemikalierne kan være sundhedsskadelige at arbejde med. Derudover kan kemikalierne afgive dårlige lugte, hvis det udsættes for fugt – derfor bør papiruldsisolering ikke anvendes til hulmure, som udsættes for slagregn.

Er papirisolering et projekt man selv kan udføre? 

Du kan godt selv isolere med papiruld, da materialet ikke er farligt at arbejde med. Når det så er sagt, kræver det en smule håndværker-færdigheder at komme godt i mål med projektet.

Hvis du skal isolere med papiruld-granulat, er det dog en god idé at få en professionel til at udføre arbejdet. Det skyldes, at det kan være svært at styre, og få fordelt mængden korrekt. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er papir godt at isolere med?

Der er flere gode fordele ved at isolere med papiruld. Det er f.eks.miljøvenligt og genanvendeligt, og derudover har det en god og effektiv isoleringsevne.

Hvad er bedst glasuld eller papiruld?

Begge isoleringsmateriale er gode, men til sammenligning har stenuld og glasuld en smule længere levetid end papiruld-isolering.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.