Reduceret elafgift sommerhus – kan man få reduceret elafgiften?

Har du helt styr på reglerne om reduceret elafgift til sommerhuset? Det kan nemlig være et af de steder, hvor du kan spare ekstra penge på din elregning. Her på siden kan du blive endnu klogere på begrebet, og har du endnu ikke en varmepumpe i sommerhuset, kan du også indhente et tilbud fra vores samarbejdspartner.

Er dit forbrug over 4.000 kWh årligt, får du nedsat elafgift i sommerhuset

Vil du spare på din elregning fra sommerhuset i år? Hvis du ejer et sommerhus, kan du være berettiget til nedsat elafgift i sommerhuset. Under denne ordning er husstande, der forbruger over 4.000 kWh elektricitet om året, berettiget til en reduceret afgiftssats.

Det kan give betydelige besparelser, især for dem, der ejer flere sommerhuse eller større sommerhuse med et stort elforbrug. Med en elafgift på 76,1 øre pr. kWh ekskl. moms kan det give betydelige besparelser på sommerhuse, der forbruger meget strøm.

Har du eksempelvis pool, sauna eller andet, der forbruger meget strøm, er det altså værd at undersøge dine muligheder for at få nedsat elafgiften.

Du har den mulighed, fordi man i Danmark gerne vil fremme turismen, så turister slipper for at skulle betale for meget for at leje sommerhuse. Det er dog vigtigt, at sommerhuset er registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR), og at du har gjort dit eget elselskab opmærksom på reglerne. Det sker nemlig ikke automatisk, så det er vigtigt, at du selv sørger for at få reduceret elafgift til sommerhuset.

Sådan får du reduceret elafgift i sommerhuset

Det er heldigvis nemt for dig at få reduceret elafgiften i dit sommerhus. Du skal først og fremmest sørge for, at du enten har elvarme, luft-til-vand-varmepumpe eller et jordvarmeanlæg, der producerer energi til dit sommerhus.

Dernæst skal sommerhuset som nævnt være registreret i BBR. Når det er på plads, kan du udfylde et skema hos dit energiselskab, som derefter skal godkendes af din kommune. Når skemaet er godkendt, kan du sende det tilbage til dit energiselskab, og du vil derefter se en nedsat elafgift på sommerhuset.

Har du dog ikke en af de ovenstående installationer til produktion af energi til dit sommerhus, skal du ikke lede længere. Vi kan igennem vores dygtige samarbejdspartner hjælpe dig med at få en varmepumpe i sommerhuset. Du skal blot klikke på knappen her på siden, og så får du tilsendt 3 uforpligtende tilbud.

Husk, du kan få reduceret elafgift med tilbagevirkende kraft i sommerhuset

Hvis du ikke har fået reduceret elafgift på sommerhuset, men har opfyldt kravene for nedsat elafgift til dit sommerhus længe, skal du ikke være bekymret. Du kan nemlig få den reducerede elafgift med tilbagevirkende kraft i helt op til tre år.

Du skal blot kontakte din kommune og bede dem om et dokument, der viser, at dit sommerhus eller feriebolig har opfyldt kravene og fra hvilken dato. 

Derefter kan du nyde godt af besparelserne med tilbagevirkende kraft, hvilket virkelig kan give dig gode besparelser. Du kan derudover få reduceret elafgift med tilbagevirkende kraft på din normale bolig, hvis den også opfylder kravene.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan man få reduceret elafgift i sommerhus?

Ja, hvis dit sommerhus opfylder kravene til nedsat elafgift og forbruger for mere end 4.000 kWh om året, kan du få reduceret elafgift i sommerhuset.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.