Hvis du går med tankerne om at få isoleret i din bolig, kan du i denne guide, få overblik over hvilken slags isolering du skal vælge, og hvad du bør være opmærksom på inden du går i gang. Hvis ikke dit hjem er godt isoleret, kan det hurtigt mærkes på varmeregningen. Derudover kan det skabe problemer med indeklimaet, som kan resultere i at boligen føles kold og fugtig.
Derfor kan det i mange tilfælde være en rigtig god investering, at tænke på at efterisolere din bolig. Ved at bestille et gratis eftersyn kan du hurtigt få overblik over, hvor det bedst betaler sig at starte med at isolere dit hjem.
Hvor kan man efterisolere boligen?
Der er flere steder du kan efterisolere din bolig:
Du bør naturligvis påbegynde din isolering der, hvor varmetabet er størst. Men hvor er det så egentlig? I ældre huse vil det oftest være hulmuren eller loftet, som er vigtige at komme i gang med først.
Ved at bestille et gratis isoleringstjek kan du få svar på, hvor det giver mening at starte i netop din bolig. Tilbuddet gælder huse fra før 1984.
Er dit hus fra før 1984, kan du få et gratis isoleringseftersyn inkl. termografi
I huse fra før 1984 er der ofte stort potentiale ved at isolere, og det vil mange gange give mest mening at efterisolere med nyt isoleringsmateriale. Du kan få et gratis isoleringstjek inkl. termografi lige her hvis dit hus er fra før 1984.
Rådfør dig med en energiekspert og lav prioriteringsliste
Hvis du er i tvivl om, hvor det giver mest mening at starte isoleringen af din bolig, kan du med fordel indhente et tilbud på din isoleringsopgave eller bestille et gratis energitjek her. På den måde skaber du et bedre overblik over, hvor dine penge er bedst givet ud i forhold til isoleringen.
Det skal du være opmærksom på når du vælger isolering
Når du skal vælge isolering, bør du være klar over, at der er stor forskel på hvad du skal isolere og hvilke krav der er til de forskellige typer af isolering.
I store træk handler isolering om, at holde varmen inde i boligen, samtidig med at kulden holdes udendørs. Hvilken løsning og hvilken slags materiale du vælger, kræver kompetent viden om selve bygningen, materialer og den følgende vanddamp som skabes i luften.
Derfor er det med andre ord afgørende at isolering – og valget af materialet – er korrekt, da det ellers kan lave skader på både bygning og indeklima. Du gør derfor klogt i, at rådføre dig med en professionel ekspert hvis du skal isolere.
Hvilken isolering er bedst at vælge?
Når du skal vælge isoleringsmateriale til dit hus, kan det være en udfordring at afgøre, hvilket materiale der passer bedst til dit behov. Det bedste isoleringsmateriale afhænger af, hvor på huset du skal isolere.
Isoleringsmaterialer kan groft opdeles i tre typer: bløde, hårde og små stykker. Hver kategori har flere forskellige muligheder at vælge imellem, og det kan være svært at beslutte sig for, hvilket materiale der er bedst for dig.
Hvis du er i tvivl om, hvilket isoleringsmateriale der er bedst til dit hus, kan du overveje at indhente et tilbud på et gratis isoleringstjek.
På den måde kan du få rådgivning fra professionelle om, hvilken isolering der passer bedst til netop dit behov og det område, der skal isoleres.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvornår skal jeg isolere?
Hvis det er mange år siden du har energirenoveret din bolig, eller den er fra før 1980 er det typisk en god idé at overveje at investere i isolering. Du kan få gode gevinster på varmeregningen ved at efterisolere boligen.
Kan det betale sig at isolere?
Oftest kan det betale sig, at efterisolere boligen. Du bør kigge på om besparelsen på varmeforbruget på sigt betaler omkostningerne til isoleringen. Mange gange kan du komme langt for få penge hvis du overvejer at isolere.