Facadeisolering – få 3 tilbud på udvendig isolering her

Indholdsfortegnelse

Overvejer du, om det er ved at være på tide at få efterisoleret facaden på dit hus? Læs med i dette indlæg, hvor vi gennemgår de mange overvejelser, du skal gøre dig, når du vil have ny facadeisolering.

Indhent det bedste tilbud på facadeisolering – helt gratis

Er du på udkig efter billig facadeisolering, er det en stor fordel at indhente tilbud fra flere forskellige leverandører. På den måde kan du nemt sammenligne de modtagne tilbud og vælge den billigste facadeisolering udført af professionelle isolatører. 

Du skal blot klikke på den grønne knap herover, og så er du allerede i gang med at bestille tre uforpligtende tilbud på den bedstepris på facadeisolering til netop din bolig. Jo bedre og mere præcist du kan beskrive dine behov i forbindelse med, at du bestiller tilbuddene, des mere brugbare og retvisende tilbud vil du få i sidste ende.

Når du bestiller et tilbud, får du facade isoleringen udpenslet med priser på blandt andet arbejdsløn, materialer mv. Dermed kan du let sammenligne tilbuddene og vælge det tilbud på facadeisolering med en pris, der matcher dit budget bedst. Ofte vil du få en facadeisolering pris pr m2.

Du kan læse mere om prisen på facadeisolering med et priseksempel længere nede på denne side.

Fordelene ved facadeisolering

Facadeisolering er en meget effektiv måde at energioptimere din bolig på, som giver flere fordele:

 • mindsker kuldebroer og kuldetræk fra kolde ydervægge
 • kan styrke ydermurens modstandsdygtighed over for vind og vejr
 • reducerer din varmeregning betydeligt
 • investeringen tjener sig hjem på sigt
 • bedre, behageligere og sundere indeklima
 • mere energivenlig bolig
 • støjdæmpende effekt

Typisk er det sådan, at ældre huse fra 1970’erne og tilbage opnår den største gevinst ved at få efterisoleret facaden på huset. 

En anden fordel er, at facadeisoleringen kommer i mange prislejer, så du selv kan være med til at justere på, hvor meget du vil investere. Facadeisolering gives i pris pr. m2, som dermed er den mest overskuelige måde at opgøre prisen på. Lad os se på et priseksempel.

Facadeisolerings priseksempel – priser på facadeisolering:

Udvendige isoleringsmåtter: fra 2.200 kr. pr. m2.

Facadeisolering med puds: fra 450 kr. pr. m2.

Facadebeklædning, isolering og træskelet: fra 1.200 kr. pr. m2.

Effektive metoder til facadeisolering

Isolering af ydervæggene på din bolig kan gøres ud fra tre forskellige metoder:

 1. Udvendig facadeisolering
 2. Indvendig facadeisolering
 3. Hulmursisolering

Ved alle de forskellige metoder til at efterisolere ydervæggen kan der lægges forskellige tykkelser på:

 1. Facadeisolering 25 mm
 2. Facadeisolering 30 mm
 3. Facadeisolering 50 mm
 4. Facadeisolering 100 mm
 5. Facadeisolering 200 mm

Kontakt en isolatør, og find ud af, hvilken type facadeisolering tykkelse der passer bedst til netop dit hus.

De 3 typer facadeisolering

 1. Udvendig facadeisolering er den mest effektive måde at energioptimere din bolig på i forbindelse med efterisolering af ydervægge. Ved efterisolering ydervæg lægges der et ekstra lag beskyttelse på huset, som har en lang række fordele, eksempelvis at dit hus får nyt udseende, og at det er meget effektivt mod kuldebroer. Udvendig facadeisolering udføres eksempelvis med Paroc facadeisolering/Skalflex facadeisolering.

  Udvendig isolering af hus er i pris den dyreste metode, men det er også den facadeisolering, som giver den største besparelse på din varmeregning, idet den typisk er cirka 30 % mere effektiv end indvendig isolering og kan give en besparelse på mellem 5.000-8.000 kroner årligt på varmeforbruget. Udvendig facadeisolering priser i kvm ligger mellem 1.300-2.500 kroner.
Udvendig facadeisolering
Hulmursisolering

2. Indvendig facadeisolering gøres ved at påsætte facade isoleringen på indersiden af væggen, hvorved du mister nogle få kvadratmeter. Det er en mindre effektiv metode end udvendig isolering, men indvendig facadeisolering er også mere overskueligt økonomisk set. Her er der facadeisolering priser pr. m2 på mellem 750-1.400 kroner. Indvendig isolering har den fordel, at det kan udføres i tilfælde, hvor udvendig isolering ikke er mulig, og så behøver man ikke efterisolere hele huset på én gang.

3. Hulmursisolering foregår ved, at isolatøren blæser facadeisoleringen ind i hulmuren på huset. Det er en forholdsvis billig metode, som ikke ændrer på udseendet af dit hus, og som er relativt nem at udføre. Prisen pr. kvadratmeter ved hulmursisolering ligger omkring 225-550 kr. Hulmursisolering kan for eksempel gøres med papiruld, flamingo eller rockwool facadeisolering.

Det skal du være opmærksom på, før du får lavet udvendig isolering

Der er nogle vigtige opgaver, du skal have tjek på, når du skal have facadeisoleret dit hus. Der er nemlig lidt forskellige regler, der træder i kraft. Dem skal du have styr på, så du ikke risikerer at skulle pille det hele ned igen.

Husk at: 

 • søge om byggetilladelse til efterisolering, hvis det er nødvendigt. Kontakt teknisk forvaltning i din kommune. Det er eksempelvis
  nødvendigt, hvis du får udvendig isolering af dit hus over 25 cm. Så betragtes efterisoleringen nemlig som en udvidelse af etagearealet, hvilket påvirker din bebyggelsesprocent.
 • søge dispensation hos kommunen, hvis din bygning ligger inden for 2,5 m fra naboskel. 
 • indberette til BBR, at du har fået efterisoleret din bolig – med henblik på at registrere efterisoleringen som en udvidelse af boligens areal. 
 • kontakte dit forsikringsselskab der, hvor du har husforsikring. Der kan være regler, du skal være opmærksom på, hvis det for eksempel går galt i forbindelse med isoleringen, eller facadeisoleringen viser sig at være udført forkert. 
 • overveje, om du i samme ombæring skal efterisolere loftet, hvorigennem det største varmetab ofte foregår.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad koster facadeisolering pr m2?

Facadeisolering pris pr. m2 varierer meget. Det letteste er at regne facadeisolering som pris pr. m2 og så gange det op med antallet af kvadratmeter i dit hus. Det kan være relativt indviklet at finde ud af selv, hvad din pris er, da prisen afhænger af mange faktorer såsom:
 • typen af isolering, du vælger
 • hvor meget isolering du har nu
 • hvor meget isolering der skal lægges på
 • om du vælger hulmursisolering, indvendig isolering eller udvendig isolering
 • hvilken isolatør du vælger.

Skal jeg søge om byggetilladelse, inden jeg får foretaget efterisolering af ydervæggen?

Hvorvidt du skal søge om byggetilladelse, før du går i gang med isolering af ydervæggen på din bolig, afhænger af, hvor meget udvendig facadeisolering du får på. Det er en god idé at kontakte teknisk forvaltning i din kommune og finde ud af, om der er regler i lokalplanen, der omhandler bygningens udseende.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.