Varmepumpe test – Find den bedste varmepumpe

Indholdsfortegnelse

Er du også i tvivl om, hvilken varmepumpe du bør vælge? Så er du ankommet til det helt rigtige sted! I dette blodindlæg kan du nemlig finde nogle gode råd, som kan hjælpe dig med at finde frem til den bedste varmepumpe hjem til dig.

Derudover har vi samlet en oversigt over nogle af de bedst anmeldte varmepumper, så du hurtigt og nemt kan sammenligne disse varmepumper.

Find den varmepumpe, der er bedst for dig

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde den helt rette varmepumpe. Derfor har vi her på siden taget udgangspunkt i følgende test:

  • Varmepumpeliste, Energistyrelsen
  • Varmepumpetest, Tænk
  • Test af varmepumper, Teknologisk Institut

Det er altid en god idé at tjekke, hvilke varmepumper, der er bedst i test i 2024 – men du skal dog være opmærksom på, at den varmepumpe, der er bedst i test ikke nødvendigvis er den rette varmepumpe for dig. Den rette varmepumpe for dig, er nemlig den varmepumpe, som opfylder dine behov og ønsker bedst muligt.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et elektrisk apparat, hvis formål er at omsætte energi til varme. Som udgangspunkt findes der 3 forskellige typer af varmepumper i form af:

En varmepumpe er en miljøvenlig varmekilde, som typisk kan spare dig for en del penge på elregningen. 

hvad-er-en-varmepumpe

Hvordan virker en varmepumpe?

Så, hvordan fungerer en varmepumpe helt præcis? Helt konkret optager en varmepumpe energi fra dens ydre omgivelser i form af enten luft eller jord, hvilket gør varmepumpen til en miljøvenlig energikilde. Når varmepumpen optager energi fra omgivelserne, begynder kølemidlet i varmepumperen at fordampe, hvilket hæver trykket i kompressoren, som dermed får temperaturen til at stige. 

Efterfølgende vil det varme kølemiddel blive afkølet, og det vil derefter løbe tilbage til udedelen af varmepumpen, hvorefter hele processen starter forfra.

Sammenlign varmepumper

Ved du, hvilken varmepumpe, der er den bedste for dig? Det kan være svært at navigere rundt i de mange muligheder, når man er på udkig efter en ny varmepumpe – men det behøver slet ikke at være så bøvlet.

Det er altid en god idé at sammenligne varmepumper. Der kan nemlig være stor forskel på de forskellige varmepumper, og du får dermed et bedre overblik over, hvilken varmepumpe, der måske kunne være den helt rette for dig. 

sammenlign-varmepumper

Hvilken varmepumpe er bedst?

Ja, dét er et godt spørgsmål. Den bedste varmepumpe er den varmepumpe, der matcher dine behov bedst muligt. Det betyder, at den bedste varmepumpe for din nabo ikke nødvendigvis er den bedste varmepumpe for dig. Den bedste varmepumpe afhænger derfor af, hvad du er på udkig efter. Måske foretrækker du en varmepumpe, der kan opvarme hele huset? Eller måske er det vigtigt for dig at få en varmepumpe med et minimalt strømforbrug?

 

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Mange af os er højst sandsynligt i tvivl om, hvilken varmepumpe man skal vælge – og den tvivl forstår vi godt. Der er mange muligheder at vælge i mellem, hvilket kan gøre valget en hel del sværere. Nedenfor har vi derfor samlet nogle gode tips, som forhåbentligt kan hjælpe dig på rette vej. 

Først og fremmest skal du afgøre, hvilken type varmepumper, du skal på udkig efter. Som udgangspunkt kan du vælge mellem følgende varmepumper: 

  • Luft til luft-varmepumpe
  • Luft til vand-varmepumpe
  • Jordvarmepumpe

Luft til luft-varmepumpe

En luft til luft-varmepumpe fungerer ved, at den producerer varme på baggrund af luften udenfor. Denne varmepumpe kan udelukkende opvarme hjemmet ved at blæse varm luft ind i hjemmet. Den kan derfor ikke bruges til at opvarme radiatorer og lignende.  

Luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe anvender luften udenfor til at producere varme. Det, der i store træk adskiller denne varmepumpe fra en luft til luft-varmepumpe er, at denne varmepumpe tilfører varme gennem opvarmning af brugsvand – eksempelvis gennem radiatorer og varmerør. 

Jordvarmepumpe

Et jordvarmeanlæg adskiller sig en del fra de øvrige varmepumper. Denne varmepumpe bruger varmen fra solen i det øverste jordlag på grunden til at producere varme. Denne varmepumpe kræver derfor, at der skal graves slanger med frostvæske ned i jorden – og den kræver derfor lidt mere forarbejde.

Vælg en varmepumpe fra Energistyrelsens liste

Når du har styr på, hvilken type varmepumper, du skal på udkig efter, så kan du gå videre til næste step. Hvis du gerne vil have den bedste varmepumpe, kan det være en god idé at tage et kig nærmere på Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper. Denne liste er nemlig lavet ud fra en objektiv undersøgelse, og du kan derfor sagtens tage udgangspunkt i de viste produkter. 

Hvis du foretrækker en luft til luft-varmepumpe, kan det være en god idé at vælge en model med to eller flere indedele, som kan placeres i flere rum. Dermed sikrer du, at varmepumpen varmer optimalt i flere rum ad gangen. 

 

Sammenlign SCOP-værdien

Og hvad er en SCOP-værdi så? SCOP-værdien for varmepumper beskriver dens energieffektivitet over et helt år inklusiv temperaturudsving. Jo højere SCOP-værdi, desto mere energieffektiv er varmepumpen. En sammenligning af SCOP-værdien er en god måde at vurdere varmepumpens effektivitet på. Det skal dog bemærkes, at ikke alle varmepumper en angivet SCOP-værdi.

Tjek, hvilken udendørs temperatur den er beregnet til

Eftersom varmepumpen skal placeres udenfor, er det vigtigt, at du sikrer, at varmepumpen kan holde til de lave temperaturer om vinteren. Det er nemlig ikke alle varmepumper, der kan klare en lav temperatur, og det anbefales derfor, at du vælger en varmepumper, der kan klare mellem -15 og -30 grader. 

 

Vælg varmepumpe med behovsstyring

Det kan være en god idé at vælge en varmepumpe med behovsstyring. Det betyder, at varmepumpen selv tilpasser kapaciteten efter dit forbrug – dermed slipper du for at bruge unødig energi og varme. 

sammenlign-varmepumpe

Vælg varmepumpe med akkumuleringstank

Hvis du foretrækker en luft til vand-varmepumpe, kan det være en god idé at vælge en varmepumpe med en akkumuleringstank – dette fås dog ikke til en luft til luft-varmepumpe. En akkumuleringstank bliver også kaldt en “buffertank”, og er en vandbeholder, som opbevarer det varme vand. Hvis varmepumpen ikke har en akkumuleringstank, vil den skulle køre i kortere tid af gangen, og dermed bruge mere strøm.

 

Indhent mindst 2-3 tilbud på varmepumper

Før du foretager det endelige køb, kan det være en god idé at indhente minimum 2-3 tilbud på varmepumper. Det giver dig en konkret pris, som du kan sammenligne varmepumperne ud fra.

Lad en professionelt montere din varmepumper

Når du skal have monteret en varmepumper, er der en masse krav, som skal opfyldes – og det kan derfor hurtigt gå hen og blive en bøvlet opgave, hvis du ikke har helt styr på reglerne. Det kan derfor være en god idé at lade en professionel montere din varmepumper, så du er sikker på, at det gøres korrekt. 

 

Find den rette placering til din varmepumper

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor en varmepumpe placeres. Når du placerer din varmepumpe, kan det være en god idé at vælge et diskret sted, så varmepumpen ikke bliver til gene. En varmepumpe vil altid udgive lidt støj, og det er derfor også et element, du bør have i mente, når du skal placere din varmepumpe. Dog skal du også have i mente, at varmepumpen skal placeres et sted, som sikrer højst mulig SCOP-værdi. 

Her er de bedste varmepumper

Er du i tvivl om, hvordan du finder den bedste varmepumpe? Og hvilken varmepumpe skal man købe? Nedenfor har vi samlet 3 gode eksempler på den bedste varmepumpe, som forhåbentlig kan hjælpe dig på rette vej.Så kan du hurtigt og nemt sammenligne varmepumper, og finde den bedste for dig.

Den bedste luft til luft varmepumpe

Er du i tvivl om, hvordan du finder den bedste varmepumpe med luft til luft? Her præsenterer vi dig for den luft til luft varmepumpe, der topper listen.

Panasonic CU-VZ9SKE

Panasonic’s CU-VZ9SKE er på nuværende tidspunkt den førende luft til luft varmepumpe på markedet med den højeste registrerede SCOP-værdi. Dette gør den til det oplagte valg, hvis du søger den mest energieffektive luft til luft varmepumpe.

Derudover fungerer denne varmepumpe optimalt i både høje temperaturer og ned til minus 30 grader.

Brand Model Energimærke SCOP-værdi Støjniveau
Panasonic
CU-VZ9SKE
A+++
6,20
64 dB
bedste-luft-til-luft-varmepumpe

Den bedste luft til vand varmepumpe

Er du på udkig efter den bedste varmepumpe med luft til vand? Nedenfor kan du se den bedste luft til vand varmepumpe lige nu.  

bedste-luft-til-vand-varmepumpe

Metro Therm Metroair 16

Varmepumpen fra Metro Therm, Metroair 16, er et glimrende valg til huse af gennemsnitlig størrelse. Denne avancerede varmepumpe har en SCOP-værdi på 3,90 for radiatorvarme og 5,05 for gulvvarme, hvilket sikrer effektiv opvarmning og energibesparelser.

Med et støjniveau på kun 55 dB forbliver dit hjem behageligt stille, selv når varmepumpen kører. Metroair 16 har en imponerende kapacitet på 11 kW for gulvvarme og 12 kW for radiatorvarme, hvilket gør den velegnet til at opfylde opvarmningsbehovene i et typisk mellemstort hus.

Brand Model Energimærke SCOP-værdi Støjniveau
Metro Therm
Metroair 16
A+++
3,90/5,05
55 dB

Det bedste jordvarmeanlæg

Hvis du er på udkig efter det bedste jordvarmeanlæg, så har vi fundet et godt bud på den bedste jordvarmepumpe lige her. 

Bosch Compress 7001i LWMF12

Jordvarmepumpen fra Bosch er den perfekte løsning til din opvarmnings- og varmtvandsbehov. Denne jordvarmepumpe imponerer med en SCOP-værdi på 4,17 ved højtemperatur og 5,55 ved lavtemperatur, hvilket sikrer optimal energieffektivitet.

Med en indbygget 180 liters rustfri varmtvandsbeholder er denne jordvarmepumpe klar til at levere tilstrækkelig varmt vand til dine behov. Derudover er den kendt som en af de mest lydsvage varmepumper på markedet takket være dens fremragende isolering og avancerede teknologi. Med Bosch Compress 7001i LWMF12 kan du nyde en stille og effektiv opvarmning og varmtvandsforsyning til dit hjem.

Brand Model Energimærke SCOP-værdi Støjniveau
Bosch
Compress 700li LWMF12
A++
4,17/5,55
41 dB
bedste-jordvarmeanlaeg

Er du stadig i tvivl? – Så spørg en fagmand til råds

Uanset hvilken varmepumpe du er interesseret i, vil det altid være en god idé at lade dig guide af en professionel, som med garanti kan hjælpe dig på rette vej.  Det vil give dig det bedste overblik over de mange modeller, som markedet efterhånden kan byde på. Du kan også besøge Energistyrelsens hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om eksempelvis energimærkninger på de forskellige modeller fra blandt andet Kronoterm og Viessmann.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste varmepumpe?

Den bedste varmepumpe, uanset test, er den model, der mest effektivt klarer din husstands behov for opvarmning til den lavest mulige pris, og som ikke generer med sin lyd. Gå derfor efter en model med høj SCOP-værdi og lavt støjniveau.

 

Hvilke varmepumper er bedst i test?

Generelt er der to parametre, som en varmepumpe skal leve op til, når den bliver testet. Den skal have den højeste SCOP-værdi og være så lydsvag som muligt. Hvilken model, der er bedst i dit tilfælde, handler om din husstands specifikke behov for opvarmning.

 

Hvilken type varmepumpe skal jeg vælge?

Den rette varmepumpe for dig afhænger af dine ønsker og behov. Som udgangspunkt kan du vælge mellem en luft til luft-varmepumpe, luft til vand-varmepumpe eller en jordvarmepumpe.

 

Hvorfor vælge en varmepumpe?

Der er flere fordele ved at vælge en varmepumpe. Først og fremmest er det en miljøvenlig energikilde. Derudover kan man typisk også spare penge ved at anskaffe en varmepumpe.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.