Kan en varmepumpe opvarme et helt hus?

Indholdsfortegnelse

Har du overvejet at skifte til en varmepumpe som din primære opvarmningsmetode i dit hjem?

Så har du sikkert tænkt over, om en varmepumpe er nok til at opvarme hele dit hus. Heldigvis kan en luft-til-vand-varmepumpe og et jordvarmeanlæg sagtens opvarme hele din bolig, og den er faktisk mere effektiv end mange andre opvarmningsmetoder.

Find den rigtige varmepumpe til hus

Du har forskellige muligheder, hvis du gerne vil have en varmepumpe til huset. Det er dog vigtigt, at du vælger den rigtige varmepumpe, for at du kan opvarme hele din bolig. 

Om du bør vælge en luft-til-luft-varmepumpe eller luft-til-vand-varmepumpe afhænger både af dine ønsker til varmepumpen og størrelsen af din bolig.

kan-en-varmepumpe-opvarme-et-hus

Luft til luft-varmepumper kan ikke opvarme et helt hus

En luft-til-luft-varmepumpe er bedre til at opvarme mindre huse op og kan ikke opvarme et helt hjem, og heller ikke vandet i huset. 

En luft-til-vand-varmepumpe er endnu mere effektive, når det kommer til opvarmning af et helt hus. Derudover kan faktorer som isolering og beliggenheden af din bolig også have en betydning. Det er derfor altid en god idé at få professionel rådgivning og sammenligne priser på varmepumper, så du tager det rigtige valg.

Hvad koster det af varme et hus op med varmepumpe?

Prisen for opvarmning af hus med varmepumpe kan variere meget af forskellige årsager. Det afhænger af, hvilken varmepumpetype du har, hvor stort et hus du har og husets tilstand. 

Med en kWh-pris på 1,1 kr. vil en luft-til-vand-varmepumpe koste omkring 6.300 kr. for et hus på 130 m2, og en luft-til-luft-varmepumpe vil årligt koste omkring 4.000 kr. for at varme huset op. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan en varmepumpe til hus opvarme flere rum?

Ja, en luft-til-vand-varmepumpe og et jordvarmeanlæg kan nemt opvarme flere rum i din bolig. En luft-til-luft-varmepumpe kan typisk kun opvarme et rum. Derfor være denne slags varmepumpe være problematisk hvis du har et stort hus.

Passer mit hus til en varmepumpe?

De fleste varmepumper kan installeres i dit hus. Hvis du overvejer et jordvarmeanlæg, skal du dog være opmærksom på, at det kræver plads i haven til installationen.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.