Er det årlige eftersyn af varmepumpe lovpligtigt?

Indholdsfortegnelse

Har du en varmepumpe i dit hjem eller sommerhus, bør du kende til reglerne for service af varmepumper. Bruger din varmepumpe mere end et kilo kølemiddel, er det nemlig lovpligtigt at få en fagmand til at lave et varmepumpeeftersyn minimum én gang om året. Og det er der helt specifikke årsager til. Læs med her og få svaret på hvorfor. 

Hvorfor er eftersyn af varmepumper lovpligtigt?

Da varmepumperne anvender kølemiddel, har man bestemt fra lovens side, at det er nødvendigt med et varmepumpeeftersyn minimum én gang om året. 

Det skyldes, at hvis kølemidlet bliver håndteret forkert, eller hvis varmepumpen er beskadiget, kan det skabe stor brandfare for husene omkring varmepumpen.

varmepumpe-eftersyn

Hvad indebærer et varmepumpeeftersyn?

Det er lidt forskelligt, hvad et varmepumpe eftersyn indebærer. Det afhænger nemlig af, hvilken type opvarmning du har.

Jordvarmeservice bliver eksempelvis undersøgt for flere ting end ved en service på luft-til-vand-varmepumpe. Service på luft-til-vand-varmepumpe inkluderer følgende:

  • Kontrol af kompressor og tilhørende tilslutninger
  • Beskadigelse og lækager ved kølemiddelsrør
  • Rensning af snavssamler og fordamper inkl. flowjusteringer 
  • Kontrol af vandtryk og trykekspansionsbeholder
  • Tjek af varmtvandsbeholder

Disse punkter vil dog ændres, hvis du har en anden type varmepumpe, og du bør derfor altid kontakte en certificeret fagmand for at finde ud, hvad dit eftersyn kommer til at indeholde.

Hvad er en god pris på det lovpligtige varmepumpe eftersyn? 

Prisen for service på varmepumpe varierer fra udbyder til udbyder og kan også svinge, afhængigt af hvilken serviceaftale du allerede har. En god pris på et varmepumpeeftersyn vil typisk ligge omkring 2.000 kr. Det er vigtigt med et eftersyn og reparation af din varmepumpe for sikkerhedens skyld, men også for at den fungerer effektivt og optimalt. 

Du kan få beregnet din nøjagtige pris, på et varmepumpe eftersyn ved at indhente tilbud her.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Er eftersyn af varmepumper lovpligtigt?

Ja, en gang om året skal du have kontrol og service af din varmepumpe. Det skal gøres af en certificeret fagperson.

Hvordan finder man den bedste pris på en varmepumpeservice?

Det letteste er at kontakte forskellige varmepumpeforhandlere og sammenligne mulighederne. Du kan altid starte med det sted, hvor du købte din varmepumpe.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.