Varmepumpe test – find den bedste varmepumpe her

Indholdsfortegnelse

Vi har samlet vores allerbedste tips og tricks til, hvad du skal være på udkig efter, når det kommer til en varmepumpe af typen luft-til-vand

Test viser nemlig, at det ikke er ligegyldigt, hvilken model du vælger, og at du i stedet bør sætte dig ind i, hvad din husstand har af konkrete behov. 

I guiden kommer vi ikke ind på specifikke modeller, men giver dig i stedet de værktøjer, du har brug for, når du skal vælge din grønne opvarmningsløsning.

Varmepumpetest – tænk dig godt om

Her på siden har vi bl.a. taget udgangspunkt i Energistyrelsens varmepumpeliste, varmepumpetest fra Tænk og test af varmepumper fra Teknologisk Institut for at hjælpe dig med at finde den bedste varmepumpe. 

Det kan altid være en god idé at se på, hvilken varmepumpe der er bedst i test i 2022, men i sidste ende vil en bedst i test-varmepumpe kun være relevant for dig, hvis den lever op til de krav, som din husstand har. 

Det kunne fx være en varmepumpe med to indedele, som i test kan levere det energibehov, du har. At den har to indedele betyder, at varmepumpen ud over den ydre del placeres i to rum i huset og således kan levere varme to steder på samme tid.

varmepumpe-test

Det kan også være, du er interesseret i en varmepumpe uden udedel. Her viser test, bl.a. varmepumpetest fra Teknologisk Institut, at en varmepumpe uden udedel kan bruges i alle slags bygninger. Disse modeller fungerer egentlig ligesom modellerne med udedel, men de har den fordel, at du selv må installere dem. Det må du ikke, hvis varmepumpen har en udedel, hvor du skal have en autoriseret installatør til at montere og installere. Dog har modellerne uden udedel ikke helt samme kapacitet som modellerne med.

Luft-til-vand-varmepumpetest – placer den rigtigt

Når du skal vælge den rigtige luft-til-vand-varmepumpe fra en test, er der flere parametre, som er vigtige at holde sig for øje. For det første er der naturligvis installationsprisen, som afhænger af den enkelte model, og hvor i din bolig den skal monteres. 

Derudover skal du tænke på de omkostninger, der er ved at bruge varmepumpen. Typisk regner man med den energieffekt, der er på en periode på et år. Hvor effektiv er varmepumpen? Dette regnes med den såkaldte SCOP-værdi, som står for seasonal coefficient of performance. Det betyder, at jo højere en SCOP-værdi en varmepumpe har, desto mere energieffektiv er den set over et år.

Når du placerer din varmepumpe, skal du desuden finde et sted i dit hjem, hvor evt. støj fra teknologien ikke er til gene. Den bedste luft-til-vand-varmepumpe er bedst i test, når den ikke generer dig, når du eksempelvis sover. Hvis du for eksempel vælger en varmepumpe som gulvmodel, viser tests, at de mange gange kan placeres i stueområder, hvor eventuel støj er til mindre gene, end hvis den er placeret ved et soveværelse. Sidst og muligvis mindst er der det æstetiske perspektiv. 

Varmepumper er ikke nødvendigvis det kønneste at kigge på, så hvis synet af den er et irritationselement, bør den placeres, hvor den skæmmer mindst – dog stadig med øje for højst mulig SCOP-værdi og lavest mulige støjgener.

Test af varmepumpe – spørg en fagmand til råds

Uanset hvilken varmepumpe du er interesseret i, vil det altid være en god idé at lade dig guide af en professionel. På den måde kan du nemlig bedst navigere i test af varmepumpe af typen luft-til-vand. Det vil give dig det bedste overblik over de mange modeller, som markedet efterhånden kan byde på. Du kan også besøge Energistyrelsens hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om eksempelvis energimærkninger på de forskellige modeller fra blandt andet Kronoterm og Viessmann.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste varmepumpe?

Den bedste varmepumpe, uanset test, er den model, der mest effektivt klarer din husstands behov for opvarmning til den lavest mulige pris, og som ikke generer med sin lyd. Gå derfor efter en model med høj SCOP-værdi og lavt støjniveau.

Hvilke varmepumper er bedst i test?

Generelt er der to parametre, som en varmepumpe skal leve op til, når den bliver testet. Den skal have den højeste SCOP-værdi og være så lydsvag som muligt. Hvilken model, der er bedst i dit tilfælde, handler om din husstands specifikke behov for opvarmning.

 

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.