Forside > Spar energi i sommerhuset > Isolering i sommerhus
Isolering i sommerhus
Isolering af sommerhuset er en fornuftig investering, især hvis du bruger det hele året rundt. En god isolering kan nemlig give store fordele. Indhent 3 tilbud og bliv kontaktet hurtigt med priser.
Bruger du også dit sommerhus om vinteren? Eller er sommerhuset mest til udlejning i de kolde vintermåneder? Lige meget hvad er det en god idé at få styr på både isoleringen og kravene for isolering af sommerhus på punktfundament og meget mere.
Ellers risikerer du at bruge alt for meget energi på at opvarme sommerhuset, hvilket i sidste ende bliver dyrere for dig. Her på siden kan du indhente tilbud på isolering fra vores samarbejdspartner, og du kan samtidig blive endnu klogere på de mange isoleringskrav til sommerhuse.
Hvad koster sommerhus isolering?
Når det kommer til isolering af sommerhus og efterisolering af sommerhus er der mange muligheder i branchen.
Det handler dog om at finde et professionelt firma, der kan klare opgaven, uden at det bliver alt for dyrt for dig. Det kan du heldigvis få hjælp til, så du er sikker på, at alle kravene bliver opfyldt, og du får den bedst mulige isolering. Så sparer du nemlig flest penge.
Sammenlign priser på isolering af sommerhus
Her på siden hjælper vi dig videre til vores samarbejdspartner. Her får du mulighed for at sammenligne priser på forskellige isoleringsløsninger til dit sommerhus. Du kan med ro i maven få tilsendt tre tilbud helt gratis og uforpligtende og samtidig være helt sikker på, at opgaven bliver udført af topprofessionelle håndværkere.
Ved at sammenligne priserne på isoleringsløsningerne får du overblik over mulighederne. Det skaber en mere transparent branche og gør det lettere for dig at finde den rigtige isolering til sommerhuset.
Det påvirker din pris på sommerhus isolering
Prisen for isolering af sommerhus afhænger af flere forskellige faktorer. Det kan derfor være svært at give et endegyldigt svar på, hvad prisen vil være for dig. Det kan du heldigvis nemt finde ud af ved at indhente tilbud på isolering af sommerhus fra vores samarbejdspartner. Her ved du præcis, hvad du får af isolering, og hvad prisen ender på.
Prisen på isolering i sommerhus kan variere på baggrund af:
- isoleringstypen
- hvor der skal isoleres
- hvor meget isolering, der skal anvendes
- hvor stort dit sommerhus er.
Som du kan se, er der mange elementer, der spiller ind, når du skal finde frem til prisen på isolering af sommerhuset. Det er derfor klart det letteste at indhente tilbud, så du ved, hvad du betaler for og kan sammenligne de mange muligheder.
Hvor er det bedst at starte sin isolering af sommerhus?
Det er som udgangspunkt altid en god idé at isolere sit sommerhus. Det sørger nemlig for, at varmen forbliver i sommerhuset, og at du dermed ikke behøver at bruge unødvendig meget energi på opvarmning. Men hvor skal man egentlig isolere først?
Ofte vil man foretrække at starte med at isolere yder- og indervægge. Det er nemlig her, størstedelen af kulden udefra vil kunne mærkes, så det en god idé at få styr på væggene som det første. Derefter kan du kigge på dampspærre i sommerhuset og få en billig og effektiv loftisolering. Lige meget hvilken type isolering af sommerhus du leder efter, kan du ved at klikke på knappen her på siden få det rette tilbud til dig og dit sommerhus.
Du kan også bestille et gratis energitjek, og få rådgivning om hvor det bedst kan betale sig at starte med at isolere i sommerhuset.
Efterisoler sommerhuset hvis du bruger det året rundt
Hvis du bruger dit sommerhus i løbet af vinteren, er det en god idé at sørge for ordentlig isolering. Cirka 20% af sommerhuse bliver brugt i stor grad om vinteren. Ved at isolere sommerhuset kan du forbedre indeklimaet og undgå fugt- og skimmelskader. Derudover vil god isolering også holde sommerhuset køligt på varme sommerdage.
Loftisolering i sommerhus
Hvis dit loft har en isolering på under 100 mm, kan det ofte være en god investering at opgradere til mindst 250 mm.
Tagisolering i sommerhus
Hvis du har et loft til kip og mindre end 100 mm isolering, så er det en god idé at overveje at opgradere til mindst 250 mm isolering.
Isolering af ydervægge i sommerhus
Hvis du har ydervægge med mindre end 100 mm isolering, kan det være en god investering at øge mængden af isolering til mindst 150 mm.
Hvor meget kan man spare ved at isolere sit sommerhus?
Besparelsen ved at isolere et sommerhus kan variere afhængigt af, hvor meget sommerhuset bliver brugt og i hvilken periode det bruges.
Hvis sommerhuset bliver brugt hele året rundt, kan en ordentlig isolering føre til markante besparelser på varmeregningen og en mere behagelig atmosfære i huset.
Hvis sommerhuset kun bliver brugt i sommerperioden, vil besparelsen ved isolering være mindre mærkbar. Dog kan en ordentlig isolering stadig give en mere behagelig temperatur i huset på varme sommerdage og reducere energiomkostninger til køling. Uanset brugen af sommerhuset, kan en isolering være en god investering i det lange løb og føre til besparelser på energiregningen samt øget komfort og trivsel i huset.
Krav til isolering af sommerhuse
Så hvor meget isolering skal der i væggen i sommerhuset, hvor meget isolering skal der i gulvet i sommerhuset, og hvordan isolerer man i det hele taget et sommerhus? Der kan opstå mange spørgsmål i forbindelse med isolering af sommerhus. Heldigvis kan du ved at indhente tilbud her på siden sammenligne priser på isoleringsløsninger, der opfylder alle isoleringskrav til sommerhus i 2020, som stadig er gældende i dag.
Du slipper derfor helt for selv at skulle finde svar på spørgsmålene, da du får et professionelt firma til at klare opgaven for dig. De står for at beregne de korrekte U-værdier, så dit sommerhus opfylder de rette krav.
Husk der er mange måder, hvorpå du kan spare energi i sommerhuset. Bliv klogere på hvordan her.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvilke isoleringskrav er der til sommerhuse?
Hvis dit sommerhusareal ikke ændrer sig, er der ikke noget bestemt krav. Ved nybyggeri skal der beregnes bestemte U-værdier, som dit sommerhus skal overholde.
Hvor meget isolering skal der være i sommerhus?
Ifølge U-værdiernes krav skal ydervægge og kældervægge med jord have 165 mm isoleringstykkelse. Skillevægge og etageadskillelser skal have omkring 95 mm isoleringstykkelse.