Varmepumpe sommerhus - Alt du skal vide om varmepumper i sommerhuset

Drømmer du om besparelser på dit sommerhus’ elregning og effektiv opvarmning i de kolde vintermåneder? Så bør du lige læse med her. Du kan nemlig blive en del af de mange danskere, der vælger at anvende varmepumper til sommerhuset, da det giver utrolig mange fordele. Her på siden kan du indhente tre tilbud helt gratis og uforpligtende, der gør hele processen med at finde den rette varmepumpe til dit sommerhus endnu nemmere.

Derfor skal du vælge en varmepumpe til sommerhuset

Der er mange gode grunde til at bruge varmepumper til opvarmning af sommerhus om vinteren og nedkøling af sommerhuset om sommeren. De er nemlig både nemme at installere og bruge, og du kan have varmepumpen til at opvarme sommerhuset hele året rundt, samtidig med at du tænker på miljøet. 

 

Spar penge med en varmepumpe i sommerhuset

En af de største årsager til at lave skiftet til luft-til-vand- eller luft-til-luft-varmepumpe til dit sommerhus er de mange penge, du kan spare hvert år. Derudover har du mulighed for at gøre brug af fjernstyring af varmepumpen til sommerhuset, så du kan let kan slukke for varmen, når sommerhuset står frit, og tænde for varmen, når der er besøgende. 

Det giver altså flere muligheder med en varmepumpe til sommerhuset. Klik derfor på knappen her på siden, så du kan få de tre gode tilbud allerede i dag.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge til mit sommerhus?

Der findes flere forskellige muligheder, når det kommer til valg af varmepumpe til dit sommerhus. I alt findes der tre effektive løsninger, som du kan gøre brug af. 

 

Luft-til-luft-varmepumpe til sommerhus

En varmepumpe med luft-til-luft til sommerhuset er at foretrække, hvis du har et lidt mindre sommerhus eller et i mellemstørrelse. Årsagen til det er, at varmepumpen spreder den varme luft i sommerhuset, hvilket kan være svært at få ud i alle rum, hvis sommerhuset er meget stort.

Placering af varmepumpen i sommerhuset har derfor stor betydning, og for et større sommerhus skal der muligvis bruges flere luft-til-luft-varmepumper for at opnå det bedste resultat. Fordelen er til gengæld, at de er billigere at anskaffe.

Luft til luft-varmepumper vil være velegnet til sommerhuse på nedenstående m2:

  • luft til luft varmepumpe 70 m2
  • luft til luft varmepumpe 40m2
  • luft til luft varmepumpe 20 m2

Det er vigtigt at du anskaffer den rigtige størrelse på varmepumpen til sommerhuset, da du ellers risikere ikke at få det optimale ud af investeringen. Ved at indhente et uforpligtende tilbud, kan du få dimensioneret den helt rigtige størrelse til dit sommerhus’ antal kvadratmeter. 

Luft-til-vand-varmepumpe til sommerhus

Luft-til-vand-varmepumpe til sommerhuset er en bedre løsning, hvis du har et større sommerhus. Denne type varmepumpe kræver radiatorer på vand eller gulvvarme for at varme hele sommerhuset op. Denne type er dog dyrere at anskaffe men mere effektiv og kan samtidig også opvarme brugsvandet i sommerhuset.

Jordvarme (væske-til-vand-varmepumpe) til sommerhus

Den sidste løsning er jordvarme til sommerhuset. Dette er den dyreste af de tre løsninger og egner sig bedst til luksussommerhuse med spa og pool. Jordvarme kræver også radiatorer eller gulvvarme, men du skal samtidig også have gravet jordslanger ned udenfor. Det er en utrolig effektiv opvarmningsmetode, der med fordel kan kombineres med solvarme, så du kan slukke for varmepumpen om vinteren, og dermed spare flere penge.

Sådan finder du den bedste pris på en varmepumpe til sommerhuset

Lige meget, hvilken varmepumpe til sommerhus du drømmer om at få, så kan du her på siden klikke på knappen og få tilsendt tre uforpligtende tilbud helt gratis. De kommer fra vores dygtige samarbejdspartnere, så du med sikkerhed får de bedste løsninger og bedste tilbud i branchen.

 

Kan det betale sig med en varmepumpe til sommerhus? 

Så hvad koster det at opvarme et sommerhus med varmepumpe? Der er flere faktorer, der spiller ind. Men varmepumper anses for at være en af de billigste opvarmningsmetoder, du kan få. Du kan spare en hel del elforbrug med varmepumpe til dit sommerhus. Specielt hvis du anvender varmepumperne hele året rundt.

Husk, du kan få reduceret elafgift, hvis du har varmepumpe i sommerhus

Udover tilskud til varmepumpe i sommerhus kan du også få reduceret elafgift ved at have en varmepumpe installeret. Hvis du har en varmepumpe i sommerhuset med forbrug på mere end 4.000 kWh om året, kan du få nedsat elafgift på din elregning. Du skal bare kontakte dit elselskab med de rette papirer fra kommunen, og dette kan du læse mere om i vores guide om reduceret elafgift til sommerhuset.

Må man selv installere en varmepumpe i sommerhuset?

Nej, du må ikke selv installere en varmepumpe i dit sommerhus. Det er vigtigt, at varmepumper håndteres af professionelle installatører, der er VE-godkendte, idet varmepumper indeholder kølervæske, hvilket kan lave store skader, hvis varmepumpen ikke er håndteret korrekt. Klik her på siden, og få fat i tre gode tilbud med VE-godkendte installatører, så er du sikker på, at din varmepumpe til sommerhuset er installeret helt efter bogen.

 

En varmepumpe er ideel til opvarmning af sommerhus om vinteren 

Kan en varmepumpe holde sommerhuset frostfrit over vinteren? Uden problemer! Varmepumper er meget effektive og er en ideel løsning til sommerhuse både til anvendelse om vinteren og sommeren. Og hvad koster det at holde et sommerhus frostfrit med varmepumpe? Det kommer selvfølgelig an på størrelsen af sommerhuset, men det vil med garanti være en billigere løsning end andre alternativer.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor stor varmepumpe til sommerhus?

Det afhænger meget af dit energiforbrug og størrelsen på dit sommerhus. Brug formlen kWh/m2 x størrelsen af sommerhuset som en god indikator for størrelsen af varmepumpen.

Kan man få tilskud til varmepumpe i sommerhus?

Ja, reglerne for tilskud til varmepumpe i 2021 i sommerhus er stadig gældende i dag. Du skal bare huske at ansøge om dit varmepumpe i sommerhus-tilskud.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.