Hvor meget strøm bruger en Airfryer?

Indholdsfortegnelse

Har du også fået øjnene op for de supersmarte, små ovne, som også kaldes airfryers? De er nemlig blevet mere og mere populære, og det er der flere grunde til. Men hvor meget strøm bruger en airfryer, og er de smarte apparater mere energieffektive end en alminlig ovn? Det giver vi dig svaret på lige her.

 

Airfryer vs. ovn – hvilken bør du vælge?

En ovn er god at have, hvis du ofte laver mad til mange mennesker. Den har nemlig en betydelig større kapacitet, men har måske sværere ved at fordele varmen lige så godt som en airfryer. 

En airfryer fylder dog betydelig mindre og bliver samtidig meget hurtigere varm end en almindelig ovn, hvilket har betydning for tiden på madlavning, og hvor energieffektiv airfryeren rent faktisk er.

Hvad_koster_en_airfryer_i_strøm

Beregn din airfryers strømforbrug 

Hvis du gerne vil vide, hvor meget strøm en airfryer bruger, kan du beregne strømforbruget med vores beregner. Du kan også altid tjekke beskrivelsen på de forskellige produkter, så du er sikker på at vælge en airfryer med lavt strømforbrug.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

Strømforbrug ved airfryer vs. ovn – hvad er billigst?

En airfryers watteffekt ligger på mellem 1.400 til 2.100 watt, hvorimod en ovn vil ligge på omkring 1.500 til 2.000 watt i timen. Dog tager det meget længere tid for en ovn at blive varm. En almindelig ovn vil derfor i mange tilfælde bruge næsten det dobbelte i kWh for at lave en frokost. Vil du derfor have den billigste løsning, bør du vælge en airfryer.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Bruger en airfryer meget i strøm?

Nej, en airfryer er faktisk ret billig i strøm. Airfryeren skal kun bruge omkring den halve strøm af, hvad en ovn typisk skal.

Er en airfryer billigere i strøm end en ovn?

Ja, en airfryers strømforbrug er væsentligt mindre end en ovn, men typisk lidt højere end ved at bruge en gryde på komfuret. Dog er airfryeren meget mere effektiv tidsmæssigt.

 

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.