Hvor mange kwh bruger en opvaskemaskine?

Indholdsfortegnelse

Kunne du tænke dig at få svar på spørgsmålet: ’Hvad koster en vask i opvaskemaskine?’, og er du interesseret i at vide, hvor meget det koster at gøre bestik og tallerkener rene, hver gang du bruger din opvaskemaskine? 

Læser du videre, vil vi forsøge at gøre dig klogere, så du kan få et overblik over, hvad du skal budgettere med, og hvad din opvaskemaskine kræver og koster i elektricitet.

Hvor_meget_bruger_en_opvaskemaskine_i_strøm

Hvad bruger en opvaskemaskine i strøm?

Generelt er det forskelligt, hvad en opvaskemaskine præcis kræver i strøm, men der er dog faktorer, du altid kan regne med, når du vil finde frem til den nøjagtige pris. Hvor hyppigt bruger du din opvaskemaskine, og hvilket vaskeprogram bruger du mest? Hvor ny er modellen, og hvilket energimærke har maskinen? 

Jo bedre energimærke din opvaskemaskine har, desto lavere strømforbrug har den. Opvaskemaskinens kWh-forbrug er nemlig også en faktor for din udgift og til at finde ud af, hvad en vask i din opvaskemaskine koster.

Endeligt afgør din elpris også, hvad det koster at tage en vask i opvaskemaskinen; har du fx en variabel elpris, hvor prisen for elektricitet ændrer sig fra time til time, vil det være forskelligt, om du benytter din opvaskemaskine uden for spidsbelastningsperioderne.

Beregn, hvor meget din opvaskemaskine bruger i strøm

Ved at bruge vores beregner kan du få svar på, hvad det koster at bruge en opvaskemaskine pr. vask, og hvad samfundets generelle prisstigninger i elpriser koster dig, når du har din maskine kørende. 

Du kan også have fordel af at bruge vores beregner for at få svar på, hvad forskellen er mellem to energimærker, hvis du går med tanker om at udskifte din ældre opvaskemaskine med en ny model.

Bruger du vores beregner, kan du altså blandt andet få svar på, hvor meget strøm du kan forvente at bruge ved en enkelt vask/pr. gang, du bruger opvaskemaskinen, og hvor meget strøm det koster at tage en vask i opvaskemaskinen.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

Hvor mange kilowatt bruger en opvaskemaskine?

Som nævnt kommer det præcise tal an på, hvor meget du giver pr. kWh, og hvilken energimærkning din opvaskemaskine har. Du kan godt forvente, at jo bedre energimærkning, desto bedre effektivitet og derfor lavere kWh-omkostning. 

Det kan godt være fristende at droppe brug af opvaskemaskinen på grund af de høje elpriser, men vidste du, at ifølge Forbrugerrådet Tænk sparer man med nye maskiner mange liter vand i forhold til at vaske op i hånden? Fylder du derfor din opvaskemaskine helt op og vasker på de billigste tidspunkter af døgnet, er der ofte penge at spare ved opvask sammenlignet med det manuelle arbejde.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad koster det at køre en opvaskemaskine?

Hvad det koster at tage en vask i opvaskemaskinen, afhænger af flere faktorer såsom elpris, hvor ofte du bruger maskinen, vaskeprogrammet og energimærkning/kWh-forbrug. Brug derfor beregneren herover for at komme frem til et mere nøjagtigt tal.

 

Hvad er elforbruget i min opvaskemaskine?

Elforbruget i din opvaskemaskine hænger sammen med energimærkningen på din maskine samt den aktuelle elpris. Har du en variabel elpris, kan elforbruget svinge fra time til time, ligesom energimærkningen er afgørende for forbruget; jo bedre mærkning, desto lavere forbrug.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.