Hvor meget strøm bruger en PlayStation?

Indholdsfortegnelse

En af de mest populære spillekonsoller at have i hjemmet er en PlayStation. Den har nemlig et væld af forskellige spilmuligheder, og det er derudover muligt at streame film og serier fra den. 

Men hvor meget strøm bruger en PlayStation 4 og en PlayStation 5, og hvad bør du være opmærksom på, når du både spiller og streamer fra dem?

 

PS4 strømforbrug vs. PS5 strømforbrug – hvilken er dyrest?

Selvom den nyeste spillekonsol fra Sony er 5’eren, så er der stadig mange, der anvender en PlayStation 4 til at spille på. 

Sammenlignes de to konsoller på baggrund af en times spil med en elpris på 3,21 kr. pr. kWh, fås følgende resultater:

Hvad_koster_en_playstation_i_strøm
Playstation 4 Playstation 5
Forbrug i watt
150 watt
200 watt
Pris pr. dag
0,5 kr.
0,6 kr.
Pris pr. måned
15 kr.
19 kr.
Pris pr. år
175 kr.
234 kr.
Årligt forbrug i kWh
55 kWh/året
75 kWh/året

Den nye og kraftigere PS5 koster altså mere i strøm end PS4’eren. Det er selvfølgelig ikke overraskende, at PlayStation 5’s strømforbrug er højere, men det vigtigt at tænke over, hvis du vil spare penge på strømmen.

Beregn, hvor meget din PlayStation bruger i strøm

Men hvor meget strøm bruger din PlayStation? Det kan nemlig variere, afhængigt af hvor stor en gamer du er, eller hvor ofte du ser film på den. 

Du kan heldigvis indtaste de nødvendige oplysninger lige her, så du kan blive endnu klogere på din PlayStation 4’s strømforbrug, eller hvor meget strøm din PlayStation 5 bruger.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

Hvor højt er PS5’s og PS4’s standby-strømforbrug?

Hvad en PlayStation 4 koster i strøm er værd at overveje, men det er standbystrømmen også. Mange sætter deres PlayStation i slumretilstand, hvilket ikke slukker den helt, og det koster altså penge i strøm på den lange bane. 

Specielt hvis konsollen stadig har adgang til internet og er koblet til controllere. Standbystrøm på en PS4 ligger på helt op til 8 watt afhængigt af model, hvorimod en PS5’s strømforbrug på standby maksimalt kommer op omkring 5 watt.  

Sådan sparer du på din PlayStations strømforbrug

En PlayStation 4 koster en del i strøm, og det er endnu dyrere med en PlayStation 5. Heldigvis er der måder, hvorpå du kan spare lidt på strømmen. Som udgangspunkt bør du altid slukke helt for elforbruget til PlayStationen. Ellers fortsætter konsollen med at anvende strøm, hvilket du kommer til at betale for i sidste ende. 

Du kan også ændre på, hvor meget strøm en PlayStation bruger ved at pille controlleren ud af opladningen. Strømforbruget på PS4 og PS5 stiger nemlig under opladningen. Så hvor meget strøm en PlayStation bruger afhænger en hel del af dine spillevaner, og hvor god du er til at slukke helt for den.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm bruger en PS4?

En PlayStation 4 bruger 150 watt, når den er tændt. Strømforbruget på en PlayStation 4 på standby ligger på omkring 6-8 watt.

Hvor meget strøm bruger en PlayStation 5?

En PS5 har et strømforbrug på 200 watt. Det bliver til ca. 75 kWh om året, hvis du bruger konsollen i gennemsnit 1 time om dagen.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.