Hvad koster standbystrøm? Sådan sænker du standby forbruget

En af de strømslugere, som mange personer ikke er klar over, er faktisk den standbystrøm, der stadig kører, når nogle af dine apparater ikke er slukket helt. Ved at tænke over at få slukket disse apparater, når de ikke længere bruges, kan du altså spare flere penge på din elregning. 

Bliv endnu klogere på, hvad standbystrøm koster, og hvad du kan gøre for at spare penge på netop dette her hos os.

Hvad er standbystrøm?

Standbystrøm er den strøm, der stadig bruges af dine apparater, når de står på standby og altså ikke er slukket. Det kan være alt fra din PlayStation eller computer, der står i dvale, til det lys, der står tændt på TV’et og andre elektroniske apparater. 

Når disse apparater ikke er slukket, koster det dig penge på strømmen. Det er derfor en god idé at tænke over, hvilke apparater du har i hjemmet, som du måske glemmer at slukke helt i hverdagen. Det har nemlig betydning for, hvor meget du betaler i strøm. 

saandag-saenker-du-standbyforbruget

Sluk for standbystrøm og andre sparetips 

Det bedste og mest effektive trick til at spare på standbystrøm er simpelthen at slukke helt for disse apparater. Det kan lettere gøres med blandt andet stikdåser, der har en tænd-og-sluk-knap, så du slukker helt for strømmen til alle apparaterne. Disse kaldes typisk for elspareskinner. Du kan også få elspareskinner, der er tidsindstillet, så du kan sætte præcise klokkeslæt på, hvornår strømmen skal slukke.

Et andet godt trick er at anvende Smart Home-produkter. Idéen med Smart Home-produkter er nemlig at gøre hverdagen lettere og samtidig sørge for, at du anvender mindre strøm. Der findes masser af muligheder, så det er bare at undersøge produkter på de steder i hjemmet, hvor du gerne vil spare lidt ekstra.

Hvad koster standbystrøm?

Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvad standbystrøm koster. Det afhænger nemlig af antal produkter, du har, der anvender ”dvale-” og ”slumretilstande”. Det siges dog, at en typisk familie i Danmark betaler omkring 800 kroner om året på standbystrøm. Det er altså penge, du kan undgå at betale og bruge på noget andet ved at være mere opmærksom på disse apparater. 

Hvis du er i tvivl om, hvor meget du rent faktisk betaler for standbystrøm, kan du klikke på knappen lige her og beregne dit standbyforbrug. Ved at bruge vores standbystrøm-beregner kan du blive meget klogere på, hvor dine penge forsvinder hen, og dermed lettere få forståelse for, hvad du kan gøre endnu bedre, når det kommer til dine elforbrugsvaner. 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor højt standbyforbrug har en almindelig familie?

En danske familie bruger i gennemsnit 800 kr. om året på standbystrøm. Det er derfor nemme penge at spare, hvis du er opmærksom på at få slukket disse apparater, når de ikke længere er i brug.

Hvad kan jeg spare på at slukke for standbystrømmen?

Det kommer meget an på, hvor mange elapparater du har, som går i dvale eller slumrer. Tænk over at slukke fjernsynet helt, og sørg for, at din computer ikke går i dvale. Så kan du spare flere hundrede kroner om året.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.