Hvor meget strøm bruger en telefonoplader?

Indholdsfortegnelse

Hvor ofte oplader du din telefon? Lader du telefonopladeren sidde i stikket, efter opladningen er færdig? Det har alt sammen indflydelse på, hvor meget strøm din telefonoplader bruger, og i sidste ende hvad du kommer til at betale.

 

Din telefonopladers strømforbrug – sluk opladeren, og spar penge

Det er lidt forskel på, hvor meget strøm en oplader bruger. Det kommer nemlig lidt an på, hvor ny din telefonoplader er. Efter 2020 er der kommet nye regler omkring, hvor meget en oplader må bruge i strøm, når den bliver siddende i stikkontakten. 

Her bruger stikket faktisk kun ca. 5 kroner årligt, hvor de ældre modeller brugte 14 kr., og endnu ældre modeller brugte 24 kr. årligt ved en elpris på 5,68. 

Er der flere opladere i hjemmet, kan du spare penge ved at tage din 20W-oplader og 5W-oplader ud, når den ikke sidder i telefonen mere.

hvad_koster_en_telefonplader_i_strøm

Hvor stort er en mobilopladers strømforbrug i døgnet?

En telefonoplader bruger meget lidt strøm i døgnet. Lader du telefonopladeren sidde i stikket, bruger de nye modeller kun omkring 2,30 watt i døgnet. Det lyder ikke af meget, men det kan stadig være en god idé at tage stikket ud, så den ikke bruger standby-strøm

Der er nemlig også nogle sikkerhedsmæssige årsager, der gør, at du altid bør tage stikket ud af stikkontakten, når du ikke oplader telefonen mere. Du kan derudover holde øje med strømmen ved at anvende gode energimålere på strømstikket.

 

Beregn, hvor meget din oplader til mobilen bruger i strøm

Du kan blive endnu klogere på, hvor meget du kommer til at bruge i strøm, når du oplader din Android eller iPhone. Indtast dine oplysninger i vores beregner, og så viser vi dig, præcis hvor stort et strømforbrug du kommer til at have på din opladning.

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm bruger en mobiloplader?

En Android- og iPhoneopladers strømforbrug er meget lavt. Det er kun ganske få watt, der anvendes i døgnet, hvis du lader den sidde i stikkontakten.

Er en lynopladers strømforbrug større?

Nej, lynopladere forbruger stort set det samme i strøm som almindelige telefonopladere. Alle telefonopladere efter 2020 bruger ca. det samme i strøm.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.