varmepumpe-priser

Er en luft til vand-varmepumpe til 150 m2 ideelt?

Hvilken varmepumpe skal du vælge hvis din bolig er 150 m2? I denne guide får du svar på om en luft til vand-varmepumpe til 150 m2, er et optimalt valg. 

Indholdsfortegnelse

Hvis din bolig er 150 m2, kan det sagtens være en god idé at udskifte din nuværende varmekilde med en luft til vand-varmepumpe. Inden du beslutter dig, for at investere i den nye varmekilde til dit hjem, er der et par ting du kan tage med i dine overvejelser. 

Du skal vælge en luft til vand-varmepumpe 150 m2 hvis: 

  • Du ønsker en grønnere energikilde – eksempelvis ideelt hvis du skifter fra olie, gas eller træpillefyr. Her kan du spare helt op til 50% på din varmeregning
  • Du vil have en langsigtet investering – en luft til vand-varmepumpe til 150 m2 vil typisk have tjent sig selv hjem indenfor 10-15 år
luft-til-vand-varmepumpe-150m2

Hvor stor skal min luft til vand-varmepumpe være til 150 m2?

Når du har besluttet dig for at investere i en luft til-vand varmepumpe til din bolig på 150 m2, så melder det næste spørgsmål sig. For hvor stor skal varmepumpen være, for at kunne opvarme et areal på 150 m2 optimalt? 

For at kunne besvare det spørgsmål, er der flere ting som spiller ind. Det er nemlig afgørende, hvor gammel din bolig er og dermed også hvor god isoleringsevne huset har. Jo bedre isolering, jo mindre effekt kan du vælge til varmepumpen. 

 

Få rådgivning inden du investerer i en varmepumpe til 150 kvadratmeter bolig

Det kræver derfor professionel rådgivning, at afgøre præcist hvor stor din luft til vand-varmepumpe bør være til 150 m2. Det er afgørende at du vælger den rigtige størrelse, hvis du skal opnå størst mulige besparelser på varmeregningen.

Du kan få vores samarbejdspartnere til at dimensionere varmepumpen til dit hus på 150 m2 lige her. Når du indhenter tilbud, modtager du 3 gratis og uforpligtende tilbud, så du nemt kan sammenligne priserne på installationen. 

6 kW luft til vand-pumpe passer typisk til et hus på 150 m2

Selvom du skal vejledes af en fagperson omkring størrelsen, er det rart selv at have en fornemmelse af hvor stor en varmepumpe til 150 m2 som er nødvendigt. 

En 6 kW luft til vand-varmepumpe vil i mange tilfælde være tilstrækkeligt til at opvarme 150 m2. Man siger nemlig, at der typisk går 40 W pr. m2 som skal opvarmes. 

 

Eksempel på beregning af varmepumpe størrelse til 150 m2: 

150 x 40 W = 6.000 watt

Her vil der altså være tale om minimumsstørrelsen, for at pumpen kan opvarme boligen optimalt. 

Du kan få dimensioneret din varmepumpe størrelse ved at indhente tilbud her.  

Hvad er luft til vand-varmepumpe 150 m2 priserne?

En væsentlig faktor er naturligvis også prisen. Du skal forvente et prisleje et sted mellem 100.000 – 110.000 kr. Den nøjagtige pris på luft til vandvarmepumpen (150 m2), vil dog være afhængig af den specifikke størrelse på pumpen, og hvem du vælger til at udføre opgaven. 

Du kan med fordel sammenligne luft-til-vand-varmepumpe-150m2 priserne ved at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Passer en luft til vand-varmepumpe også til 140 m2?

En luft til vand-varmepumpe kan være en rigtig god løsning til en bolig på 140 m2. Du kan også overveje en jordvarmepumpe, men så skal du forvente større omkostninger til installationen.

Hvad koster en varmepumpe til 150 m2?

Prisen på en varmepumpe til 150 m2 afhænger af flere ting herunder kvaliteten på den valgte varmepumpe, effekten og hvor du vælger at købe den fra. Du skal forvente et prisleje et sted mellem 100.000 -110.000 inkl. installation.

 

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.