Facadeisolering
Der kan være gode besparelser at hente, hvis du facadeisolerer din bolig. Udfyld formularen herunder og bliv kontakt med tre priser på udvendig isolering. Det er gratis og uforpligtende.
Overvejer du, om det er ved at være på tide at få efterisoleret facaden på dit hus? Læs med i dette indlæg, hvor vi gennemgår de mange overvejelser, du skal gøre dig, når du vil have facadeisoleret din bolig.
Sådan kommer du nemt igang med facade isolering
Er du på udkig efter billig facadeisolering? Så er det oftest en stor fordel at indhente tilbud fra flere forskellige leverandører. På den måde kan du nemt sammenligne forskellige tilbud og vælge den billigste facadeisolering udført af professionelle isolatører.
Ved blot at klikke på den grønne knap øverst på siden kan du nemt og hurtigt starte din bestilling af tre uforpligtende tilbud på facadeisolering til netop din bolig.
Jo mere præcist og detaljeret du kan beskrive dine behov, jo mere nøjagtige og relevante tilbud vil du modtage til sidst.
Start din bestilling nu og find den bedste pris på udvendig isolering til dit hjem.
Hvad er facadeisolering og hvornår giver det mening?
Normalt tænker man på efterisolering som en proces, hvor man blæser papir eller mineraluld ind på lofter og i hulrum. Men med en facadeisolering kan man i stedet tilføje isolering direkte på husets facade. Det svarer til at give dit hus en varm uldsweater på en kold vinterdag.
En facadeisolering har mange fordele frem for traditionel indvendig efterisolering. For det første slipper man for kuldebroer, da isoleringen er placeret på ydersiden af husets vægge. Dette betyder også, at man ikke optager plads indendørs, som man gør ved indvendig efterisolering. Faktisk kan man få flere kvadratmeter på papiret ved at vælge en facadeisolering.
En anden fordel ved facadeisolering er, at man ikke behøver at flytte på installationer som radiatorer, stuk, kontakter og lignende. Da man ikke skal bekymre sig om at placere isoleringen indendørs, kan man også undgå at skulle flytte rundt på disse installationer.
Det eneste, man skal være opmærksom på, er æstetikken ved en facadeisolering. Det kan være, at man skal overveje, hvordan ens hus vil se ud med den ekstra isolering på ydersiden. Man skal også tage højde for, om udhænget på taget måske bliver for kort, når væggene bliver tykkere.
Facadeisolering kan udføres på to forskellige måder:
- Enten ved at sætte et skelet på ydersiden af huset og fylde det med isolering
- Ved at pudse huset op med hårde isoleringsbatts skruet ind i den umalede mur
Begge metoder kan give flotte resultater og øge energieffektiviteten i dit hjem.
Fordelene ved facadeisolering
Facadeisolering er en meget effektiv måde at energioptimere din bolig på, som giver flere fordele:
- mindsker kuldebroer og kuldetræk fra kolde ydervægge
- kan styrke ydermurens modstandsdygtighed over for vind og vejr
- reducerer din varmeregning betydeligt
- investeringen tjener sig hjem på sigt
- bedre, behageligere og sundere indeklima
- mere energivenlig bolig
- støjdæmpende effekt
Typisk er det sådan, at ældre huse fra 1970’erne og tilbage opnår den største gevinst ved at få efterisoleret facaden på huset. Hvis dit hus er fra før 1984, kan du bestille et gratis energitjek lige her.
En anden fordel er, at facadeisoleringen kommer i mange prislejer, så du selv kan være med til at justere på, hvor meget du vil investere. Facadeisolering gives i pris pr. m2, som dermed er den mest overskuelige måde at opgøre prisen på. Lad os se på et priseksempel.
Facadeisolerings priseksempel – priser på facadeisolering:
Udvendige isoleringsmåtter: fra 2.200 kr. pr. m2.
Facadeisolering med puds: fra 450 kr. pr. m2.
Facadebeklædning, isolering og træskelet: fra 1.200 kr. pr. m2.
Effektive metoder til facadeisolering
Isolering af ydervæggene på din bolig kan gøres ud fra tre forskellige metoder:
- Udvendig facadeisolering
- Indvendig facadeisolering
- Hulmursisolering
Ved alle de forskellige metoder til at efterisolere ydervæggen kan der lægges forskellige tykkelser på:
- Facadeisolering 25 mm
- Facadeisolering 30 mm
- Facadeisolering 50 mm
- Facadeisolering 100 mm
- Facadeisolering 200 mm
Kontakt en isolatør, og find ud af, hvilken type facadeisolering tykkelse der passer bedst til netop dit hus.
De 3 typer facadeisolering
- Udvendig facadeisolering er den mest effektive måde at energioptimere din bolig på i forbindelse med efterisolering af ydervægge. Ved efterisolering ydervæg lægges der et ekstra lag beskyttelse på huset, som har en lang række fordele, eksempelvis at dit hus får nyt udseende, og at det er meget effektivt mod kuldebroer. Udvendig facadeisolering udføres eksempelvis med Paroc facadeisolering/Skalflex facadeisolering.
Udvendig isolering af hus er i pris den dyreste metode, men det er også den facadeisolering, som giver den største besparelse på din varmeregning, idet den typisk er cirka 30 % mere effektiv end indvendig isolering og kan give en besparelse på mellem 5.000-8.000 kroner årligt på varmeforbruget. Udvendig facadeisolering priser i kvm ligger mellem 1.300-2.500 kroner.
2. Indvendig facadeisolering gøres ved at påsætte facade isoleringen på indersiden af væggen, hvorved du mister nogle få kvadratmeter. Det er en mindre effektiv metode end udvendig isolering, men indvendig facadeisolering er også mere overskueligt økonomisk set. Her er der facadeisolering priser pr. m2 på mellem 750-1.400 kroner. Indvendig isolering har den fordel, at det kan udføres i tilfælde, hvor udvendig isolering ikke er mulig, og så behøver man ikke efterisolere hele huset på én gang.
3. Hulmursisolering foregår ved, at isolatøren blæser facadeisoleringen ind i hulmuren på huset. Det er en forholdsvis billig metode, som ikke ændrer på udseendet af dit hus, og som er relativt nem at udføre. Prisen pr. kvadratmeter ved hulmursisolering ligger omkring 225-550 kr. Hulmursisolering kan for eksempel gøres med papiruld, flamingo eller rockwool facadeisolering.
Det skal du være opmærksom på, før du får lavet udvendig isolering
Der er nogle vigtige opgaver, du skal have tjek på, når du skal have facadeisoleret dit hus. Der er nemlig lidt forskellige regler, der træder i kraft. Dem skal du have styr på, så du ikke risikerer at skulle pille det hele ned igen.
Husk at:
- søge om byggetilladelse til efterisolering, hvis det er nødvendigt. Kontakt teknisk forvaltning i din kommune. Det er eksempelvis
nødvendigt, hvis du får udvendig isolering af dit hus over 25 cm. Så betragtes efterisoleringen nemlig som en udvidelse af etagearealet, hvilket påvirker din bebyggelsesprocent. - søge dispensation hos kommunen, hvis din bygning ligger inden for 2,5 m fra naboskel.
- indberette til BBR, at du har fået efterisoleret din bolig – med henblik på at registrere efterisoleringen som en udvidelse af boligens areal.
- kontakte dit forsikringsselskab der, hvor du har husforsikring. Der kan være regler, du skal være opmærksom på, hvis det for eksempel går galt i forbindelse med isoleringen, eller facadeisoleringen viser sig at være udført forkert.
- overveje, om du i samme ombæring skal efterisolere loftet, hvorigennem det største varmetab ofte foregår.
FAQ – ofte stillede spørgsmål
Hvad koster facadeisolering pr m2?
Facadeisolering pris pr. m2 varierer meget. Det letteste er at regne facadeisolering som pris pr. m2 og så gange det op med antallet af kvadratmeter i dit hus. Det kan være relativt indviklet at finde ud af selv, hvad din pris er, da prisen afhænger af mange faktorer såsom:- typen af isolering, du vælger
- hvor meget isolering du har nu
- hvor meget isolering der skal lægges på
- om du vælger hulmursisolering, indvendig isolering eller udvendig isolering
- hvilken isolatør du vælger.