Hvorfor er der forskel på elprisen i øst og vest?

Indholdsfortegnelse

Det er ikke alle danskere, som er klar over det, men der er faktisk en forskel i den pris, man betaler for sit elforbrug i Danmark. Prisen afhænger nemlig af, hvor du bor. Generelt siger man, at priserne skærer på hver sin side af Storebælt, så Danmark er gjort op i øst og vest. Det kan være værd at vide noget om, hvis du skal sammenligne priser på strøm.

Derfor er der forskel på elpriser i øst og vest Danmark

Når man snakker om forskellen på elpriserne i øst og vest, snakker man faktisk kun om en forskel på få øre pr. kWh, der bruges i døgnet. Men selvom det virker som en forsvindende lille forskel, kan de få øre pr. kWh påvirke din elregning i det lange løb. 

Forskellen i elprisen kan sammenlignes lidt med boligpriser og kvadratmeterpriser, hvor der også er forskel i prisen alt efter hvor i landet boligen er placeret. Årsagen til forskellen i elprisen i øst og vest skyldes flere ting, blandt andet begrænsninger i kabelnettet, som bruges til at transportere strømmen frem til din bolig. 

 

Man har forsøgt at udligne forskellen på elpriserne i øst og vest

Det er en forskel, som regeringen er bevidst om. Derfor har man også forsøgt at bygge strømforbindelser mellem de østlige og vestlige dele af Danmark. Det har da også været med til at udligne forskellen, selvom den dog stadig kan have en markant effekt.

Elpriserne i øst og vest afhænger af både vindmøller og nabolande

Generelt afhænger elpriserne af, om el bliver genereret af danske vindmøller eller ej. Derfor er vores nabolande noget af det, som har størst indflydelse på elpriserne i de østlige og vestlige dele af Danmark. Bor du vest for Storebælt, vil den strøm, du får, som regel komme fra Tyskland på de dage, hvor der er meget lidt vind i Danmark. Bor du til gengæld øst for Storebælt, vil din strøm ofte komme fra Sverige.

hvorfor-er-der-forskel-paa-elprisen-i-oest-og-vest

 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er elpriserne i øst og vest også forskellige fra andre landes?

Det er ikke kun i det østlige og vestlige Danmark, at priserne er meget forskellige. Det kan de også være landene imellem. Det skyldes blandt andet, at vi i Danmark har ret så høje afgifter på vores strøm og er afhængige af svingende strømkilder, for eksempel el produceret af vindmøller.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.