Meld flytning til dit elselskab – Step for step guide

Indholdsfortegnelse

Når du flytter i nyt hus eller lejlighed, er der en del, du skal have styr på. Det er for eksempel flytning af el. Det er nemlig den, der fraflytter adressen, som har ansvaret for at melde flytning til elselskabet. 

Bare rolig, i denne guide får du svar på alle de spørgsmål, som du måtte have i forbindelse med flytning af el. 

Det behøver ikke at være svært at melde flytning til dit elselskab

Det er hverken svært eller tidskrævende at afmelde el ved flytning, eller tilmelde el for den sags skyld. Alligevel er det noget som mange finder uoverskueligt. 

I forbindelse med flytning og el, er der nogle vigtige deadlines, som du bør overholde og være opmærksom på, for at undgå at betale for en andens strømforbrug

Afmeld el ved flytning

Så snart du flytter fra din gamle bolig, skal du selvfølgelig ikke betale for den el, der bruges på adressen. Derfor er det vigtigt, at du får afmeldt el ved flytningen. 

Hvornår skal man melde flytning?

Når du skal fraflytte din bolig kan du tidligst melde flytning 2 måneder før du flytter ud, og senest 10 dage før du fraflytter adressen. Ellers risikerer du at hæfte for den nye beboers forbrug.

Husk aflæsning af elmåler ved flytning

Det kan være en god idé at aflæse sin elmåler i forbindelse med flytning, blot for at sikre sig at de tal du modtager på din slutopgørelse stemmer overens med det forbrug du noterer ved fraflytningen. Det skal du gøre den sidste dag, du bor på adressen. I mange tilfælde gør elselskabet det selv gennem fjernaflæsning.

Derudover skal du huske at oplyse din nye adresse til elselskabet og den dato, hvor du flytter. Senest 6 uger efter din indflytning til den nye adresse, vil du modtage en slutopgørelse over dit elforbrug på din gamle adresse. Hvis du ikke modtager noget, så kontakt dit elselskab.

Du bør dog altid tjekke elselskabets hjemmeside, for de præcise regler ift. at afmelde el ved flytning.

Tilmeld el ved flytning

Du behøver ikke nødvendigvis at vælge det samme elselskab som før, når du flytter ind i en ny bolig. Det kan derimod være fordelagtigt at undersøge markedet for gode tilbud og elpriser, når du er i gang med tilmelding af el efter flytning. Når du skal tilmelde el på en ny adresse, skal dette gøres senest på dagen hvor du overtager boligen. På samme måde som ved fraflytning, kan det være en god idé at aflæse måleren på den nye adresse.

Ovenstående deadlines kan afvige fra elselskab til elselskab. Du kan altid tjekke hvad der gælder netop for dig, på dit elselskabs hjemmeside.

Vælg det elselskab du skal tilmelde el til ved flytning

Brug vores beregner til at finde frem til, hvilket elselskab du skal tilmeldes i forbindelse med flytning.

Huskeliste ved flytning – følg disse steps for at afmelde og tilmelde el

  1. Meld flytning mellem 2 måneder og 10 hverdage før din udflytning 
  2. Aflæs din elmåler – både på din gamle og din nye bopæl og underret dit elselskab (ikke nødvendigt, hvis elselskabet bruger fjernaflæsning)
  3. Tilmeld din nye adresse hos dit nye elselskab senest på indflytningsdatoen. 
  4. Sikr dig at du modtager din slutopgørelse senest 6 uger efter udflytning – ellers kontakt dit elselskab

Hvorfor er min elregning højere efter jeg er flyttet?

Det er normalt at opleve at ens elregning ændrer sig i forbindelse med flytning af el, selvom man ikke har ændret sine forbrugsmønstre. Det er der en god forklaring på. Det skyldes nemlig, at dit forventede forbrug beregnes ud fra de tidligere beboeres elforbrug, for de forgangne år. Der er dog ingen grund til panik – du kommer aldrig til at betale for mere strøm end du bruger.

Når strømmen bliver opgjort efter et år, vil du enten få penge tilbage eller blive opkrævet yderligere, end det a-conto beløb du først betalte. Det afhænger af hvor stort eller småt dit strømforbrug er ift. de tidligere beboere.

Hvis du på forhånd ved at dit strømforbrug ikke stemmer overens med a conto beløbet, kan du kontakte dit elselskab og anmode om at få korrigeret a conto beløbet. Elselskabet er dog ikke forpligtet til at rette det, men de gør det gerne i mange tilfælde.

Hvad betyder a conto?

A conto betyder, at noget er delvist betalt, men senere skal følges op at enten en ekstrabetaling eller en tilbagebetaling. Hvorvidt du skal af med eller modtage penge afhænger af, om a-conto betalingen har været for stor eller lille i forhold til den endelige opgørelse.

Glemt at tilmelde el ved flytning?

Har du glemt at tilmelde el på din nye adresse inden din indflytningsdato, skal du ikke være bange for at stå uden strøm.

Hvis du ikke selv aktivt vælger et elselskab ved indflytning, vil du blot modtage strøm fra det elselskab, som har leveringspligten på adressen. Ulempen ved dette, er at du ikke selv har indflydelse på din el-aftale, og derfor ikke nødvendigvis har den bedste. 

Der kan være mange penge at spare ved at sætte sig ind i elpriserne, så derfor anbefaler vi altid, at undersøge elpriserne så du kan få den bedste aftale.

 

 FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er det nødvendigt at melde flytning til dit elselskab?

Det kan koste mange penge, hvis du glemmer at melde flytning til dit elselskab, da du kan komme til at betale for andres strøm. Derfor er det vigtigt, at du melder din flytning. Det er nemlig altid den person, som flytter væk fra en adresse, der skal melde flytningen til elselskabet.

Hvad gør du, hvis du har glemt at aflæse din elmåler, når du afmelder el ved flytning?

Hvis det skulle ske, at du glemmer at få aflæst din elmåler, skal du være opmærksom på, at du vil blive opkrævet et beløb for, at elselskabet tager ud og gør det for dig. Det er derfor vigtigt, at du husker at aflæse elmåleren. Det er nemlig trælse penge at skulle af med.

Hvor skal man melde flytning?

Man skal melde udflytning til sit nuværende elselskab seneste 10 hverdage for udflytning, og melde indflytning senest på indflytningsdagen.

Hvad skal jeg huske når jeg flytter?

Du skal huske at melde din flytning til dit elselskab, så du ikke ender med at betale for de nye beboeres el. Lige så vel skal du huske at tilmelde el i din nye bolig.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.