Skal jeg vælge pillefyr eller varmepumpe?

Indholdsfortegnelse

Overvejer du at skifte din nuværende opvarmningsmetode ud med noget andet? Så har du blandt andet mulighed for at vælge mellem pillefyr og varmepumpe. For at gøre valget lidt lettere for dig giver vi dig fordele og ulemper for begge valg, så du kommer ud på den anden side med det helt rigtige valg.

Varmepumpe eller pillefyr – fordele og ulemper

Begge opvarmningsmetoder har deres fordele og ulemper. Hvis du overvejer en varmepumpe, kan du vælge mellem en luft-til-luft-varmepumpe, et jordvarmeanlæg eller luft-til-vand-varmepumpe.

En luft-til-vand-varmepumpe er et meget miljøvenligt valg, og opvarmningen er utrolig let at styre. Derudover kan denne type varmepumpe også opvarme vandet i bygningen. Den er billig og meget effektiv, og så kan den køre hele året rundt. Det er dog en større investering end de andre valg.

varmepumpe-eller-pillefyr

Luft-til-luft-varmepumpen har mange af de samme egenskaber. Den kan dog ikke opvarme vandet i huset og kan have svært ved at opvarme hele huset, hvis du bor i et større hus. Det kan derfor være nødvendigt at have mere end en luft-til-luft-varmepumpe. Denne type er dog billigere og nemmere at montere. 

Et pillefyr er et godt valg, hvis du vil erstatte dit nuværende gas- eller oliefyr. Det er nemlig mere effektivt og bedre for miljøet. Du kan finde pillefyr, der er billigere end de andre valg, men disse er typisk ikke så effektive. Ulempen ved pillefyret er, at du ofte skal fylde piller på, og opvarmningen er påvirket af prisen på pillerne. 

Hvad er bedst – pillefyr eller varmepumpe?

Bør du så vælge en luft-til-luft-varmepumpe, luft-til-vand-varmepumpe eller pillefyr? Den mest populære løsning er en luft-til-vand-varmepumpe. Selvom investeringen er større, er det en meget effektiv løsning, som holder i rigtig mange år, stort set uden nogen form for vedligeholdelse. Det er derfor utrolig nemt, når varmepumpen først er monteret og klar til brug.

Kigger du derudover på opvarmningseffektiviteten, når du skal vælge mellem pillefyr og varmepumpe, vil du opleve store forskelle. En varmepumpe kan levere op mod fem gange mere varme, end hvad den forbruger i strøm, og du slipper for at skulle købe piller hele tiden. Der er derfor en del penge at spare her.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er billigst – pillefyr eller varmepumpe?

Den mest effektive løsning og dermed også den løsning, der vil spare dig penge, er varmepumpen. Det er derfor billigst over længere tid at have en varmepumpe installeret til huset.

 

Bør du vælge en varmepumpe eller pillefyr?

Hvis du vil spare penge på varmeregningen, bør du gå med varmepumpen. Vil du hellere spare lidt på investeringen, er pillefyret også et godt valg. Det mest populære valg er dog varmepumpen.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.