Et hybrid solcelleanlæg med batteri, giver dig mulighed for at gemme noget af den energi som produceres i dagtimerne. Det betyder at dine solceller også virker, på tidspunkter hvor der ikke er sollys, som eksempelvis om natten.
Dette er medvirkende til, at du kan reducere dit elkøb hos elselskaberne og spare penge på din månedlige elregning. Et hybrid solcelleanlæg er typisk også en bedre investering, end et traditionel solcelleanlæg uden batteri.
Markedet for solcelleanlæg med batteri er i rivende udvikling, både i forhold til efterspørgsel, men også rent teknologisk hvor teknologien bag, de seneste par år er blevet væsentligt bedre.
Har du længe overvejet at investere i et solcelleanlæg med batterilager, så kunne det rette tidspunkt være netop nu at gøre noget ved det. Bliv klogere i denne guide, som giver dig den vigtigste viden om solcelleanlæg med batteri. Du kan få gratis og uforpligtende rådgivning, samt tilbud på hybride solceller lige her.
Hvordan fungerer et hybrid solcelleanlæg?
Det væsentlige ved et solcelleanlæg med batteri, er at det giver dig mulighed for at lagre energien til et senere tidspunkt. På den måde har du altså mulighed for at gemme strømmen, til tidspunkter hvor solen ikke skinner. Hybridanlægget kan være tilkoblet to typer af batterier:
- Gel-batterier
- Litium-batterier
Hybridanlæggets batteri har indflydelse på flere ting. Herunder både batteriets holdbarhed, altså hvor ofte skal det udskiftes, men også den samlede pris for hybridanlægget. Det vil vi komme mere ind på senere.
Sådan virker et solcelleanlæg med batteri
Hybride solcelleanlæg er et oplagt valg for dig, som ønsker at sikre en effektiv energiproduktion og som ønsker at være så selvforsynende som muligt. I nedenstående grafik, kan du få overblik over hvordan et hybridanlæg virker.
Klik på billedet for for at afspille videoen
- I dagstimerne producerer hybridanlægget grøn strøm, som bruges til at dække din husstands eget elforbrug.
- Når hybrid solcelleanlægget producerer mere strøm, end din husstand kan aftage begynder batteriet at oplade.
- Efter batteriet er fuldt opladt, vil den overskydende strøm kunne sælges til elnettet.
- I løbet af dagen og aftenen bruges strømmen fra det opladede batteri til at forsyne boligen med grøn strøm.
- Når hybrid anlæggets batteri løber tør for strøm, vil der automatisk suppleres med strøm fra elnettet.
Følg hybridanlæggets strømproduktion på den indbyggede computer
Hybridanlægget er født med en indbygget computer, som gør det muligt for dig, at følge med i hvor meget strøm, der bliver produceret. Derudover kan du også se hvor meget strøm, batteriet har lageret og dermed estimere, hvor stor en del af dit forbrug hybrid-solcellerne kan dække.
På den måde har du hele tiden et godt overblik over, hvor meget af dit forbrug, som dækkes og hvor meget strøm du har, før det er nødvendigt at supplere med strøm fra elnettet.
Derfor skal du vælge et hybrid solcelleanlæg
Der er mange gode grunde til at vælge et hybrid solcelleanlæg. Både fordi det giver dig en økonomisk gevinst, men også fordi du investerer i en grønnere og mere bæredygtig energikilde. Står du overfor at skulle investere i hybride solceller, kan du med fordel vælge et net-tilsluttet solcelleanlæg med batteri. Dette vil give dig mulighed for at sælge den overskydende strøm, som du ikke selv kan aftage, samtidig med at du også gør andres strøm mere grøn og bæredygtig.
Sammenligner man hybride solceller med et traditionelt solcelleanlæg, vil det ifølge Viva-energi være muligt at forbedre totaløkonomien på helt op til 60 %. Anlægget vil stort set kunne gøre dig, uafhængig af at skulle købe strøm fra elselskaberne i sommerhalvåret.
Et solcelleanlæg med batteri har mange fordele
Som du kan læse, er der mange fordele ved at investere i et hybrid solcelleanlæg. For at gøre det overskueligt for dig, vil vi kort opsummere de vigtigste fordele her:
- De hybride solceller gør at du næsten er selvforsynende med grøn strøm i sommerhalvåret
- Du kan reducere dine omkostninger med 60 % gennem hybridanlæggets levetid
- Du kan reducere dit køb af el ved elselskaberne
Vil du høre mere om dine fordele ved at vælge et solcelleanlæg med batteri, og hvor meget du kan spare, anbefaler vi at du indhenter et tilbud lige her.
Solceller med batteri priser
Priserne på et hybrid solcelleanlæg afhænger som tidligere nævnt af flere parametre. Blandt andet hvilken type batteri solcelleanlægget har, og derudover er der også stor forskel på priserne blandt de mange forskellige virksomheder på markedet.
Derfor er det en god idé, at du indhenter et tilbud på prisen på solceller med batteri lige her. På den måde kan du nemt sammenligne priser på hybridanlægget, og få overblik over hvad de forskellige priser inkluderer. Så er du bedst muligt klædt på, når du skal træffe dit valg om hvilket solcelleanlæg med batterilager, du skal vælge.
Er prisen på et hybrid solcelleanlæg højere?
Måske tænker du nu, ‘er et solcelleanlæg med batteri, så dyrere end et traditionelt anlæg?’ Det korte svar er ja. Du bør dog huske på, at selvom investeringen er dyrere på købstidspunktet vil batterilageret gøre, at investeringen hurtigere tjener sig selv hjem.
Den store udvikling på teknologifronten de seneste par år, gør også at priserne på solcelleanlæg med batterier er faldet. Du skal cirka forvente en merpris på et sted mellem 35.000-45.000 kr. sammenlignet med et traditionelt solcelleanlæg.
Dette er typisk inkluderet i prisen på hybride solceller
Når der er tale om solceller og batterier til solceller, vil det altid være individuelt fra bolig til bolig, hvad der er nødvendigt af tiltag for at gennemføre installationen. For at få en skræddersyet løsning, som passer til din bolig, boligens placering og behov, bør du bestille et personligt tilbud. Typisk kan du dog forvente følgende af firmaerne, som sælger og udfører installationen af hybridanlægget:
- Dimensionering og design af hybride solceller
- Montering af anlægget
- Håndtering af nettoafregning og net-tilslutning
Hvilket batteri skal jeg vælge til mit solcelleanlæg?
En anden ting du bør tage stilling til, er at du skal vælge hvilket batteri du skal have til dit solcelleanlæg. Et litium-batteri er væsentligt dyrere, end hvis du vælger et hybridanlæg med et gel-batteri. Det skyldes at levetiden på litium-batteriet er mere en tre gange så lang, og skal ikke skiftes nær så ofte.
Batteri til solcelleanlæg – så længe holder det
Vælger du et gel-batteri skal du forvente at dette skal udskiftes cirka hver 5-6 år. Modsat holder litium-batteriet helt op til 20 år. Derfor kræver et solcelleanlæg med et litium-batteri ikke nær så meget vedligeholdelse, som hvis du vælger gel-batteriet. Prisen er dog også en anden, men ofte er det investeringen værd. Vil du have estimeret prisforskellen på de to typer batterier, bør du indhente et tilbud her.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvad er hybrid solceller?
Et hybrid solcelleanlæg er et solcelleanlæg, som har tilkoblet et batterilager. Når hybrid anlægget producerer mere strøm end der bliver bruges, bliver energien lageret på batteriet. Strømmen kan herefter bruges om aftenen eller på andre tidspunkter, hvor der er behov for strøm.
Kan hybrid solcelleanlæg betale sig?
Et hybrid solcelleanlæg kan typisk godt betale sig, det afhænger dog af størrelsen på dit forbrug og hvor længe du har planer om at blive boende den bolig hvor du får solcelleanlægget med batteri installeret.