solenergi

6 kW solcelleanlæg – Priser, tilbud & produktion

Overvejer du at investere i et 6 kW solcelleanlæg? Vi har samlet alt den nødvendige viden om solceller med 6 kW lige her. Du kan gratis og uforpligtende for 3 tilbud på solceller til dit hjem. 

Indholdsfortegnelse

Alt du skal vide om 6 kW solcelleanlæg

Hvis du gerne vil gøre en personlig indsats for at gøre din elregning mindre med et klimavenligt tiltag, kan det være en god idé at investere i et solcelleanlæg 6 kW. 

Et 6 kW solcelleanlæg kan forsyne din bolig med en betydelig mængde elektricitet, og du behøver derfor ikke være nær så afhængig af at købe strøm fra elselskaberne.

6 kw solcelleanlæg

Hvad er et 6 kW solcelleanlæg? 

Det sker ofte at man forveksler solcelleanlæg med et solvarme anlæg. Men der er en væsentlig forskel når man taler om disse to anlæg. Et solcelleanlæg laver strøm, hvorimod et solvarmeanlæg leverer varme til din bolig. 

Solceller med 6 kW virker ved at opfange solens energi, og omdanne den til elektricitet. Gennem sol-modulerne opfanges energien, og sammen med en inverter skabes der strøm som kan forssyne din bolig.

Cirka 20% af den energi som solcellerne opfanger omdannes til strøm. 

 

Der findes to typer af 6kW-solcelleanlæg: 

  • Net-tilsluttet
  • Stand-alone 

Det nettilsluttede anlæg er det hyppigst anvendte i Danmark. Som navnet antyder, kan det tilsluttes det offentlige elnetværk, og dermed vil din overskudsproduktion af strøm, blive ledt videre ud i elnettet. Du har faktisk mulighed for at sælge strømmen og tjene penge på dit solcelleanlæg med 6 kW. 

Et stand-alone anlæg kan modsat overstående, ikke tilsluttes elnettet, og du kan derfor heller ikke sælge strømmen til andre. Et stand-alone anlæg egner sig bedst til små huse, eller hvis du har et ønske om solceller i din kolonihave

hvad koster et 6kW solcelleanlæg?

Hvad koster et 6 kW solcelleanlæg?

Der kan være betydelig forskel på prisen for et 6 kW solcelleanlæg.

Som med mange andre produkter afhænger det i høj grad af, hvilket mærke du køber, hvilket også typisk hænger sammen med graden af kvalitet. Alt sammen ting som har indflydelse på din solcelleanlæg 6 kw-pris. 

 

Det koster et solcelleanlæg 6 kW: 

  • Typisk skal du regne med en endelig pris, der ligger et sted mellem 70.000 og 100.000 kr. – hvilket også dækker monteringen af solcelleanlægget.

Desuden vil der også være andre faktorer på spil, når du skal finde den endelige 6 kW solcelleanlægspris. Det er f.eks. afhængigt af: 

  • Hvor dit 6 kW solcelleanlæg skal installeres – på jorden eller taget og i så fald, hvordan det bliver sat på taget.
  • Antallet af personer i husstanden kan også have en betydning for prisen i sidste ende.
  • Hvorvidt om du ønsker et batteri til dit 6-kW solcelleanlæg – sådan du kan gemme strømmen.

→ Hvor meget strøm kan et 6 kw solcelleanlæg producere?

Den årlige produktion for et 6 kW solcelleanlæg vil typisk være et sted mellem 5.800 og 6.000 kWh. En gennemsnitlig familie med to voksne og to børn har cirka et årligt forbrug på 4.000-5.000 kWh om året. 

Det betyder, at der med en solcelle 6 kw-produktion er rig mulighed for at sælge videre af den ekstra energi, der bliver produceret. 

Som udgangspunkt kan et solcelleanlæg med 6kW altså fint dække en gennemsnitsfamilies forbrug. Du bør dog være opmærksom på, at du formentlig er nødt til at supplere med strøm fra det offentlige elnet, i de timer hvor solen ikke er på himlen.

Betaler det sig at investere i et 6 kW solcelleanlæg?

Hvis du går med tankerne om at få et 6 kW solcelleanlæg, er du naturligvis også interesseret i at vide om det betaler sig, og ikke mindst hvornår investeringen er tjent hjem igen.

Du bør dog tage højde for, at din tilbagebetalingstid afhænger af flere variabler, b.la.: 

  • Hvad du betaler pr. kWh ved dit elselskab – er elprisen høj, vil solcellerne hurtigere tjene sig hjem. 
  • Hvor stor en andel af strømmen du kan sælge og til hvilken pris 
  • Hvor meget strøm du er nødt til at købe fra elnettet

Hvornår har prisen for dit solcelleanlæg 6 kW tjent sig hjem?

Hvornår et 6 kW solcelleanlæg har tjent sig selv hjem, afhænger af forskellige faktorer. Har man et årligt elforbrug på 6.000 kWh, skal man forvente der går ca. 10 år

Med overstående viden in mente, så lad os tage et simpelt eksempel på hvor længe der går, før solcellerne har tjent sig hjem igen. 

Lad os antage din husstand har et årligt elforbrug på 6.000 kWh om året. Den samlede elregning lyder på 10.000 kr./året. Dette vil betyde at familiens solcelleanlæg med 6 kW, har tjent sig selv hjem igen efter 10 år. 

Hvis du er i tvivl om solceller betaler sig for dig og din bolig, så kan du få gratis rådgivning hos vores samarbejdspartner her

Skal du vælge solceller med 6 kW?

Nu burde du være nogenlunde klar over, om et solcelleanlæg med 6 kW, er det rette valg for dig og din husstand. For at gøre det overskueligt for dig, kan du nemt danne dig et overblik i nedenstående tabel. 

Her har vi opsummeret hvor stort et elforbrug anlægget cirka kan dække, og hvad det koster at få et 6 kW solcelleanlæg. 

Solcelle størrelse Pris for solceller Årlig produktion i kWh Tilbagebetalingstid*
6 kW
70.000 - 100.000 kr.
5.800 - 6.000 kWh.
ca. 10 år. *

*Med udgangspunkt i overstående eksempel om solceller med 6 kW. 

Opfang solenergi med et 6 kW solcelleanlæg på taget

Et solcelleanlæg med 6 kW solceller vil oftest blive installeret på dit tag for at opfange så meget sollys som muligt. Det er den bedste måde for dig at udnytte et 6 kW solcelleanlægs areal. Dit solcelleanlæg bliver installeret med en solcelle-inverter 6 kw, og vælger du solceller med batteri 6 kw kan disse forsyne din bolig med overraskende store mængder af dit strømforbrug.

Helt præcist bør du forvente at et 6 kW-solcelleanlæg kan dække et årligt kW-forbrug på et sted mellem 5.800 – 6.000 kW.

Hvor meget fylder et 6 kw-solcelleanlæg?

Der kan være stor forskel på hvor meget et 6 kW solcelleanlæg fylder på taget. Nedenstående er et estimat på, hvor meget anlægget cirka fylder i m2

  • 6 kw solcelleanlæg m2: Cirka 15 – 40 m2 

Hvis du vil vide præcist hvor meget, 6 kw-solceller kommer til at fylde på dit tag, bør du indhente et tilbud. Herefter vil du få beregnet anlæggets kvadratmeter. 

Fordele ved at have et 6 kW solcelleanlæg

Der er selvfølgelig betydelige økonomiske fordele ved at investere i et solcelleanlæg til trods for den store engangsudgift i første omgang. Desuden er det et klart miljøvenligt tiltag, som du er med til at påvirke til det bedre. Hvis elpriserne forsætter med at stige, vil din investering i et 6 kW solcelleanlæg tjene sig hjem hurtigere, end du regner med.

Til sammenligning med andre størrelser af solcelleanlæg kan du med en 6 kW-størrelse se frem til, at den har en noget længere levetid end andre størrelser. Alt efter antal personer i husstanden er der også større mulighed for, at du vil have overskydende el, som du kan sælge videre af såfremt du vælger et net-tilsluttet anlæg.

Alt efter hvilket mærke du ender med at vælge, kan du også se frem til, at når solcelleanlægget når op i 6 kW-størrelsen, larmer de ikke nær så meget, som andre størrelser måske vil gøre.

6 kw solcelleanlæg med batteri

Det er muligt at købe sit 6 kW-solcelleanlæg med et tilhørende batteri. Køber du et solcelle 6 kW-batteri, vil du kunne opnå en endnu større strømproduktion til dit elforbrug. 

 

Hvad koster et 6 kW solcelleanlæg med batteri?

Et 6-kW solcelleanlæg med batteri koster alt fra 65.000 – 100.000 kr. inkl. montering. Den endelige pris er dog påvirket af mange faktorer. Blandt andet størrelsen på batteriet, men også kompleksiteten af installationen og hvilken leverandør du vælger. 

Du kan bestille 3 uforpligtende tilbud på 6-kW solcelleanlæg ved at indhente tilbud her. På den måde sikre du dig, at du får den bedste pris på 6 kW-solceller.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder 6 kW solcelleanlæg?

At der står ‘6 kW’ foran, beskriver hvor mange kW solcelleanlægget er i stand til at producere i timen. Et 6 kW-solcelleanlæg kan altså cirka producere 6 kWh i timen.

Hvad får jeg ud af et 6 kW solcelleanlæg?

Alt efter din husstand kan du se frem til at få dækket størstedelen af dit elforbrug med 6 kW solceller. Hvis I har et mindre forbrug end planlagt, kan I ovenikøbet også sælge jeres overskydende el videre.

Hvor meget strøm producerer et 6 kW solcelleanlæg om året?

Et solcelleanlæg med 6 kW vil på årsbasis producere et sted mellem 5.800 og 6.000 kWh. I langt de fleste tilfælde vil det være mere end rigeligt til at dække husbehovet for en gennemsnitlig familie med to voksne og to børn.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.