solenergi

6 kW solcelleanlæg

Overvejer du et 6 kW solcelleanlæg? Indhent gratis og uforpligtende tilbud på priser nedenfor. 

Indholdsfortegnelse

Hvis du gerne vil gøre en personlig indsats for at gøre din elregning mindre med et klimavenligt tiltag, er der en stærk opfordring herfra til at investere i et solcelleanlæg 6 kW. Et 6 kW solcelleanlæg kan forsyne din bolig med en betydelig mængde elektricitet, og du behøver derfor ikke være nær så afhængig af at købe strøm fra elselskaberne.

Opfang solenergi med et 6 kW solcelleanlæg

Et solcelleanlæg med 6 kW solceller vil oftest blive installeret på dit tag for at opfange så meget sollys som muligt. Det er den bedste måde for dig at udnytte et 6 kW solcelleanlægs areal. Dit solcelleanlæg bliver installeret med en solcelle-inverter 6 kw, og vælger du solceller med batteri 6 kw kan disse forsyne din bolig med overraskende store mængder af dit strømforbrug.

Helt præcist bør du forvente at et 6 kW-solcelleanlæg kan dække et årligt kW-forbrug på et sted mellem 5.800 – 6.000 kW.

Hvad koster et 6 kW solcelleanlæg?

Der kan være betydelig forskel på en pris for et 6 kW solcelleanlæg. Som mange andre produkter afhænger det i høj grad af, hvilket mærke du køber, hvilket også typisk hænger sammen med graden af kvalitet. Alt sammen ting som har indflydelse på din solcelleanlæg 6 kw-pris.

Typisk vil du skulle regne med en endelig pris, der ligger et sted mellem 70.000 og 100.000 kr. – hvilket også dækker monteringen af solcelleanlægget. Desuden vil der også være andre faktorer på spil, når du skal finde den endelige 6 kW solcelleanlægspris. Det er fx afhængigt af, hvor dit 6 kW solcelleanlæg skal installeres – på jorden eller taget og i så fald, hvordan det bliver sat på taget. Antallet af personer i husstanden kan også have en betydning for prisen i sidste ende.

Fordele ved at have et 6 kW solcelleanlæg

Der er selvfølgelig betydelige økonomiske fordele ved at investere i et solcelleanlæg til trods for den store engangsudgift i første omgang. Desuden er det et klart miljøvenligt tiltag, som du er med til at påvirke til det bedre. Hvis elpriserne forsætter med at stige, vil din investering i et 6 kW solcelleanlæg tjene sig hjem hurtigere, end du regner med.

Til sammenligning med andre størrelser af solcelleanlæg kan du med en 6 kW-størrelse se frem til, at den har en noget længere levetid end andre størrelser. Alt efter antal personer i husstanden er der også større mulighed for, at du vil have overskydende el, som du kan sælge videre af såfremt du vælger et net-tilsluttet anlæg.

Alt efter hvilket mærke du ender med at vælge, kan du også se frem til, at når solcelleanlægget når op i 6 kW-størrelsen, larmer de ikke nær så meget, som andre størrelser måske vil gøre.

6 kW solcelleanlæg: årlig produktion for den enkelte familie

Hvis vi antager, at en gennemsnitlig kernefamilie med to voksne og to børn i husstanden forbruger ca. 4.500-5.000 kWh om året, vil et 6 kW solcelleanlægs årlige produktion dække en stor andel af forbruget. En årlig produktion for et 6 kW solcelleanlæg vil nemlig være et sted mellem 5.800 og 6.000 kWh. Det betyder, at der med en solcelle 6 kw-produktion også er rig mulighed for at sælge videre af den ekstra energi, der bliver produceret. Forbruget ændrer sig selvfølgelig gennem årene, men ud fra gennemsnittet er det altså muligt at kunne forsyne hele din husstand med el med et solcelleanlæg på 6 kW.

 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad får jeg ud af et 6 kW solcelleanlæg?

Alt efter din husstand kan du se frem til at få dækket størstedelen af dit elforbrug med 6 kW solceller. Hvis I har et mindre forbrug end planlagt, kan I ovenikøbet også sælge jeres overskydende el videre.

Hvor meget strøm producerer et 6 kW solcelleanlæg om året?

Et solcelleanlæg med 6 kW vil på årsbasis producere et sted mellem 5.800 og 6.000 kWh. I langt de fleste tilfælde vil det være mere end rigeligt til at dække husbehovet for en gennemsnitlig familie med to voksne og to børn.

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.