Hvad koster en LED-pære i strøm?

Indholdsfortegnelse

Det er meget normalt, at en del af elregningen går til belysningen i huset. Men hvor meget koster det at have en LED-pære tændt? Og er der egentlig forskel på en LED-pæres strømforbrug og almindelige halogenpærer? Du kan få svar på disse spørgsmål og blive klogere på, hvorfor LED-pærer bliver mere og mere populære.

 

Spar nemme penge ved at bruge LED-pærer

Lys er en naturlig del at have fokus på i sit hjem, og når solen ikke er fremme, har vi brug elektronisk belysning for at kunne se noget. Derfor udvikles der hele tiden nye pærer, der giver bedre og mere effektiv belysning, som samtidig også sparer dig penge.

En LED-pæres forbrug er nemlig noget af det laveste elforbrug, du kan få i en lyspære. Specielt hvis du anvender LED-pærer A++. Hvis du ikke har brugt LED-pærer i din belysning før, vil du opdage, at lyset er en smule anderledes end, hvad du er vant til. Men skiftet til LED-pærer kan altså gøre en forskel på din elregning. 

hvor_meget_bruger_en_ledpaerer_i_stroem

Beregn, hvor meget din belysning bruger i strøm

Vil du gerne vide, hvad din belysning kommer til at koste derhjemme? Så kan du ved hjælp af vores beregner nemt få et overblik over dit elforbrug, og hvad det kommer til at koste dig om dagen, pr. måned og om året. Du vil hurtigt opdage, at med et LED-lysstrømforbrug vil prisen på din belysning falde en del. 

FindEnergi

Beregn dine el-apparaters strøm-omkostninger

Hvad koster en LED-pære i timen vs. en halogenpære?

Men hvor meget strøm bruger en LED-pære, og hvad koster en LED-pære i strøm sammenlignet med andre muligheder? LED-pærers energiforbrug ligger på 7 watt, og en halogenpære bruger 30 watt. Det er lidt over fire gange så højt et elforbrug. 

Med en elpris på 3,21 vil en LED-pære koste ca. 2 øre i timen. Har du mange pærer tændt i hjemmet, kan det i sidste ende have ret stor betydning for din strømregning.

Det er en betydelig forskel, når der kigges på forbruget over et helt år. En glødepære bruger helt op til 40 watt. Der er derfor god grund til at se på, hvad en LED-pære koster i strøm, så du kan få skiftet de gamle pærer ud hurtigst muligt. 

Hvad koster en lyskæde i strøm?

Er du ved at pynte op til jul og har tænkt over, hvor meget strøm en lyskæde bruger, og hvad det koster at have en lyskæde tændt i julemånederne? Afhængigt at hvilke pærer kæden består af, så vil prisen også ændre sig. 

En lyskæde med halogen- eller glødepærer koster ca. 150 kroner at have tændt uafbrudt over tre måneder. En LED-lyskædes strømforbrug er væsentligt lavere og vil kun koste omkring 20 kroner for tre måneder.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget strøm bruger en LED-lyskæde?

En LED-lyskæde forbruger meget lidt strøm. Faktisk skal du betale omkring 7,5 gange mere for forbruget på en halogenlyskæde.

Hvad koster en pære i timen?

Det koster ca. 0,02 kr. i timen at have en LED-pære tændt. Prisen afhænger naturligvis af elpriserne og vil kun blive dyrere, hvis du anvender halogen-, spare- og glødepærer.

Vil du have endnu flere sparetips til din elregning?

Tilmeld dig vores liste herunder, og modtag gode spareråd direkte i din indbakke.

sparetips
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.