Spotpris el – Få overblik over el-aftaler som følger markedsprisen på el

Sammenlign elselskaber og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

10.000+

Mdl. brugere

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere
Priserne er senest opdateret: 21. oktober 2024

Sammenlign variable-spotpriser her

Sammenlign el-aftaler som følger markedsprisen og som har en spotpris på el her. Du kan også se hvad spotprisen er på el i vores graf nedenfor. 

Sådan rangerer vi på FindEnergi.dk

Den generelle rangering af produkter er baseret på den aktuelle elpris, mens de fremhævede udbydere øverst, er baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af eludbyder. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser og andet. Derudover er de også påvirket af kommissionssatsen.

Indholdsfortegnelse

Følg spotprisen på el her

Kilde: Energidata service (dagsprisen) & Nordpool.com (historiske priser)

Priserne vises i kr./kWh inkl. moms

Derfor bør du gå efter spotpriser på el

Den såkaldte spotpris, som rigtig mange danskere er på udkig efter til deres elregning, er faktisk inden for rækkevidde. Det handler bare om at finde det rette sted, der tilbyder en markedspris på el.

Hvis du får lavet en sådan aftale, har du mulighed for at tilpasse dit elforbrug og gå efter de billige og aktuelle spotpriser på el, ved at bruge strømmen når den er billigst.

spotpris el

Hold øje med dine el spotpriser

Hvis du får lavet en god flexaftale med dit elselskab, kan du begynde at overvåge dit elforbrug og senere danne dig et overblik over, hvor meget el du bruger, og hvornår du bruger det. Det kan give dig et indblik i, hvordan dine udgifter til strøm fordeler sig – for en spotpris på el er timeafregnet. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvornår på dagen det bedst kan betale sig for dig at tænde for de store apparater, som sluger mere strøm end andre. Hvis du har en elbil, der skal lades op, er det for eksempel bedst at gøre det om natten, fordi strøm er betydeligt billigere om natten.

 

Sådan kan du se en aktuel spotpris på el

Du kan finde en el-aftale som har en såkaldt spotpris på el her. Fælles for dem alle er, at timesatserne er udregnet efter en aktuel spotpris på el fra Nord Pool. På den måde koster den rene el det samme overalt i en aftalt flexløsning, mens resten af prisen afhænger af afgifter, bindingsaftaler og abonnementer.

Elaftale med en variabel elpris

På Findenergi finder du et stort udvalg af elaftaler med variabel elpris, herunder produkter fra mere end 15 forskellige elselskaber. 

En elaftale med variabel pris vil følge markedsprisen på el, hvilket betyder, at prisen på din aftale vil svinge i takt med markedet. Dette kan både medføre, at din månedlige udgift falder eller stiger, afhængigt af den aktuelle markedspris.

 

Fordele ved variable elpriser

En af fordelene ved en elaftale med variabel pris er, at du kan spare penge, når elprisen er lav. Hvis du er opmærksom på markedsprisen og følger med i udviklingen, kan du tilpasse dit elforbrug til perioder med lave priser og derved spare penge på din elregning. Over tid vil en elaftale med variabel pris ofte give den laveste pris, hvis du er i stand til at udnytte de lave priser på markedet.

 

Ulemper ved en variabel elpris

Dog skal det også nævnes, at en elaftale med variabel pris indebærer en vis risiko. Det er nemlig muligt, at prisen på din strøm vil være høj i perioder, hvilket kan medføre en højere månedlig udgift for dig. Derfor er det vigtigt at overveje, om du er villig til at tage den risiko, eller om du foretrækker en elaftale med fast pris, hvor du ved, hvad din månedlige udgift vil være. På Elberegner finder du en guide, der kan hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning, hvis du er i tvivl om, hvilken type elaftale du skal vælge.

Spot forskellen på spotpriser el

Hvis du danner dig et overblik over dit elforbrug, vil du hurtigt blive i stand til at indrette din hverdag efter priser på el i løbet af dagen. Det er en klar fordel med spotpriser på el, fordi elpriserne skifter, og det kan du vende det til din personlige fordel. 

Du kan for eksempel hurtigt gøre det til en vane at vaske dit tøj om aftenen, da strømmen her er billigere end eksempelvis om formiddagen på din fridag. Den slags små ændringer i hverdagen bliver du opmærksom på, når du først er opmærksom på spotpriser på el.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Kan alle drage fordel af markedspriser på el?

Alle, der har en flexaftale med deres elselskab, kan drage fordel af at beregne deres elforbrug time for time. Alt efter hvilket elselskab, du er koblet på, kan der være andre detaljer, du skal sætte dig ind i for at kunne drage nytte af de variable markedspriser på el.

Hvordan kan jeg se og udregne en spotpris på el?

Det er elselskaberne, der udregner spotpriserne på el for dig. De tager udgangspunkt i en aktuel spotpris fra Nord Pool, som dækker hele landet. På den måde sikrer man en fast lav pris for alle i hele landet, og derudover er det kun afgifter, der kan have indflydelse på din regning.

Har du set vores liste med:

bedste-elselskaber-ikon

De bedste elselskaber →

Vi har testet en lang række elselskaber, så du kan vælge det bedste til dine præferencer

billigste-elselskaber-ikon

De billigste elselskaber →

En samlet liste over de elselskaber, som vi oplever er de billigste over tid

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

FE-time-for-time
QR-PlayStore.png

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.