opladning-af-elbil

Opladning af elbil

Indholdsfortegnelse
Pris
4.995 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
5.599 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
5.699 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
5.749 kr.
binding
79 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
5.999 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
8.495 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
9.995 kr.
binding
79 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
13.125 kr.
binding
69 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
2.995 kr.
binding
79 kr./mdr. for elrefusion pris
Opstartsperiode:
Pris
229 kr./mdr.
binding
Elrefusion inkluderet i pris
Opstartsperiode:

Få tilbud på ladeløsninger – gratis og uforpligtende

Udfyld formularen nedenfor og modtag tilbud på forskellige ladeløsninger til din elbil. Det er gratis og uforpligtende at få tilbud og du får mulighed for at spare penge. 

opladning-af-elbil

Som elbilsejer findes der flere forskellige muligheder for opladning af elbilen. Langt de fleste ejere af en elbil oplader bilen hjemme i privaten, men der findes også masser af muligheder for at lade op ved ladestandere i det offentlige rum.

Her får du et overblik over de forskellige muligheder for elbilopladning. 

Find den bedste løsning når du skal oplade din elbil 

Når du vælger at have en elbillader hjemme hos dig selv, så er det nemt at lade bilen op over natten. Der er flere forskellige løsninger til opladning af elbiler derhjemme. Men overordnet bør du tage stilling til, om du ønsker at eje eller leje ladeboksen og om du ønsker en ladeboks med eller uden serviceaftale. 

Hvis du køber en ladeboks uden serviceaftale, så står du selv for at vedligeholde ladeboksen, og du køber strømmen til den almindelige strømpris. Køber eller lejer du derimod din ladeboks med en serviceaftale, betaler du hver måned et beløb for en række serviceydelser, ligesom du kan få refusion for en del af afgiften til strøm.

opladning-af-elbil

Opladning af elbil og plugin hybrid ved offentlige ladestandere

Der skyder hele tiden nye ladestandere op rundt omkring i landet, og både i byrummet og langs de danske motorveje kan du finde offentligt tilgængelige el-ladestandere. Hvordan betaler man for elbilopladning ved en offentlig ladestation, spørger du måske. Det kan du for eksempel gøre gennem et abonnement, via en app eller ved hjælp af andre betalingsmuligheder.

Du kan også få en serviceaftale hos en af de ladeoperatører, som har opstillet offentligt tilgængelige el-ladestandere. Ulempen ved opladning af elbilen på en offentligt tilgængelig ladestander er naturligvis, at du ikke kan være sikker på, at ladestanderen er ledig. Samtidig kan nogle el-ladestandere være lang tid om at lave en opladning af elbilen, og du skal derfor selv have tiden til at gå, mens elbilen lader op.

En anden mulighed er dog at oplade elbilen ved en hurtig-ladestander – så får du opladning af elbilen på kort tid. Med en lynopladning kan du på bare 30 minutter få strøm til cirka 300 kilometer. Opladning af elbilen ved offentligt tilgængelige ladestandere er eksempelvis en oplagt løsning for dig, der bor i lejligheder eller som af andre årsager ikke kan oplade elbilen på egen adresse.

Oplade elbilen ude og hjemme 

Du kan også vælge at kombinere opladning på hjemmeadressen og ved offentligt tilgængelige ladestandere. For rigtig mange ejere af en elbil vil en kombination af opladning på privatadressen og ved offentligt tilgængelige ladestandere være en god løsning. Hvis du indimellem skal køre langt, er det en god idé at kunne oplade elbilen ved offentligt tilgængelige ladestandere på din rute.

Vælg den rigtige ladeløsning for dig, og spar penge

Det kan måske være svært at gennemskue, hvilken af de tre nævnte muligheder, der er den rette for dig. Men bare rolig, vi vil hellere end gerne guide dig nærmere den rigtige løsning. Den bedste elbilopladning er nemlig også en billig opladning af elbil – der kan være mange penge at spare ved at oplade bilen, så det passer til din bopæl og til dit kørselsmønster.

Hvordan vælger du den bedste type opladning af elbil?

Der er ikke nogen fast facitliste for, hvilken lader til elbil eller type af opladning til elbiler der er den bedste. I stedet skal du kortlægge dine egne muligheder og kørselsbehov for at finde frem til en billig opladning af elbil. Der er en række vigtige spørgsmål, du i den forbindelse kan stille dig selv: Har du mulighed for at oplade elbilen hjemme? Skal du køre langt i elbilen? Og vil du eje eller leje din ladeboks?

Herunder gennemgår vi, hvornår de enkelte muligheder for opladning af elbil bedst kan betale sig, så det bliver nemt og overskueligt for dig at træffe den helt rigtige beslutning.

Opladning af elbil via ladeboks med serviceaftale

Hvis du får en ladeboks installeret hjemme i privaten, kan du enten leje eller eje ladeboksen. Uanset hvilken af de to muligheder, du vælger, så kan du vælge at have en serviceaftale til ladeboksen. Der findes flere forskellige ladeoperatører, som sælger eller udlejer ladebokse, og det er den enkelte ladeoperatør, som du kan oprette en serviceaftale hos.

En lader til elbil eller en ladeboks med en serviceaftale betyder, at din ladeoperatør har ansvaret for at servicere og vedligeholde ladeboksen. Det er en stor fordel for dig, der gerne vil være fri for bekymringer omkring din ladeboks, og som bare vil nyde at din elbil lader op uden problemer. Med en serviceaftale kommer også den fordel, at du kan få refusion for dine udgifter til strøm til elbilen.

Der kan være mange penge at spare ved at undersøge, hvilke ladeoperatører der giver den største refusion. Der er nemlig forskel på refusionsprisen hos operatørerne. Det koster gennemsnitligt mellem 70 og 100 kroner om måneden at få en serviceaftale på din ladeboks – men så er du også fri for at bekymre dig om teknik, men kan læne dig tilbage og se, at din bil lader op.

Opladning af elbil med en ladeboks uden serviceaftale

Opladning af elbil med en ladeboks uden serviceaftale kan også være den bedste løsning for nogle. Det er især en god mulighed for bilister som:

1. Kører meget lidt i elbilen

Hvis din elbil bliver brugt til få og korte ture, så vil den refusion af elafgiften, som serviceaftalen garanterer dig, være begrænset. Derfor kan det ikke altid betale sig at bruge 70-100 kroner om måneden på en serviceaftale, hvis din elbil alligevel ikke skal oplades særlig tit og ikke forbruger meget strøm.

2. Hvis du har solceller i dit hus

Du kan ikke modtage refusion for din elafgift til opladning af elbilen, hvis du har solceller på dit hus. Til gengæld har du andre gode muligheder for opladning af elbil med solceller. Du kan nemlig udnytte solenergien optimalt ved at sætte elbilen til opladning, når solen skinner.

Abonnement på lader til elbil

Hvis du har behov for at køre langt og ofte i din elbil, så har du sikkert brug for en ladeløsning, hvor du ofte kan tilgå en oplader til bil. Med opladning på abonnement skal du betale en fast månedlig pris for at kunne oplade elbilen både ude og hjemme. Du vil få installeret en ladeboks hjemme hos dig selv, samtidig med at du kan bruge operatørens udbud af offentlige ladestandere.

Der er ofte omkostninger forbundet med opstarten, som ligger i et vidt spænd mellem 0-10.000 kroner. Det er naturligvis altid en god idé at læse betingelserne grundigt igennem, så du ved, hvad du får for pengene. Ved nogle bilkøb er bilen inklusive et abonnement, men hvis du skal tegne et abonnement, er det en god idé at indhente flere forskellige tilbud og finde det, der passer dig bedst.

Opladning af elbil ved offentlige ladestandere

Hvis du ikke har mulighed for at have en lader til bil på din egen adresse, så kan du i stedet oplade din elbil udelukkende ved de offentlige ladestandere. Der findes flere forskellige, smarte apps, som kan hjælpe dig med at finde frem til den nærmeste ladestation. Du kan for eksempel se, hvad strømmen i den enkelte ladestation koster, eller om ladestanderen er ledig, så du ikke kører forgæves.

Hvor lang tid tager opladning af elbil, spørger du måske dig selv. For det har selvfølgelig også stor betydning, hvis elbilen ikke oplades derhjemme. Det kan tage mellem 1-10 timer at oplade din elbil helt. De offentligt tilgængelige ladestandere er dog oftest de hurtigste, så du kan få en OK opladning af elbil på omkring en time.

Kan jeg finde gratis opladning af elbil?

Langt de fleste ladestationer til elbiler koster penge at bruge. Strøm er en forbrugsvare på samme måde som benzin og diesel, og derfor koster det også penge at lave en opladning af elbil. Det kan aldrig udelukkes, at der findes nogle få offentlige ladestandere med gratis opladning af elbil, men det hører til sjældenhederne. I stedet for at jagte en gratis opladning, så brug hellere energien på at søge efter ladestandere med de bedste strømpriser.

Hvilken løsning er den billigste?

Her kan du se to eksempler på den bedste løsning for to typer af bilister:

  1. Du kører omkring 20.000 km om året og har mest behov for at lade hjemme.
    Det er umiddelbart billigst og derfor bedst for dig at oplade elbilen med det såkaldte mormorkabel, som medfølger, når du køber bilen. I længden vil det dog ikke være den bedste løsning, fordi det tager lang tid at oplade bilen, og det heller ikke er den sikreste metode til opladning. Du kan i stedet leje en ladestation til brug derhjemme.
  2. Du kører over 30.000 kilometer om året. Når du kører meget, så begynder det at kunne svare sig med et abonnement på opladning af elbilen. Det er også den bedste løsning, hvis du ofte kører lange stræk i din elbil og har behov for at lade op undervejs.

Hvis du har brug for flere råd, så kan du hos FDMs side “Opladning af elbil” se endnu flere gode råd til at få billig strøm til elbilen.

Skift elselskab, og spar penge på opladning af elbil

Hvis du oplader din bil derhjemme, så har strømprisen naturligvis stor betydning for, hvad det koster dig at oplade elbilen. Uanset om du får refusion af din elafgift eller ej, så bruger dit ladeapparat til bil kWh, som du skal betale for ved opladning af elbil.

Undersøg derfor, hvad du betaler for kWh ved dit elselskab. Der kan være op til en krones forskel per kWh hos de enkelte elselskaber. Hvor mange kWh bruges til opladning af elbil, tænker du måske. En elbil kører typisk cirka fem kilometer per kWh. Det bliver hurtigt til mange kWh om året på elopladning og derfor også rigtig mange sparede penge, hvis du vælger det billigste elselskab. Du kan nemt sammenligne elpriser, så du får de bedste og billigste elselskaber at vælge mellem.

Få den billigste opladning af elbil

Overordnet set får du den bedste og billigste opladning af elbil, hvis du vælger en løsning, der passer godt til dit kørselsbehov og samtidig vælger den rigtige elaftale til elbilen. Du skal tage stilling til, om du vil oplade bilen derhjemme, ved offentlige ladestandere eller som en kombi af de to løsninger.

Hvis du oplader bilen derhjemme, så skal du også finde ud af, om du skal bruge elbilen så lidt, at din lader til bil skal være bilens ”mormorstik,” eller om du skal have installeret en ladeboks til opladning af elbil derhjemme. Det er også en rigtig god idé at kigge kritisk på dit elselskab og finde ud af, om du kan få en bedre elpris hos et andet selskab.

Sidst men ikke mindst så skal du tænke dig godt om, før du køber et abonnement til elopladning. Som tommelfingerregel skal du køre rigtig mange kilometer om året, før det kan betale sig for dig at købe et abonnement til elopladning på farten.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad er en ladeløsning?

Din elbil skal lades op, og der er flere forskellige måder at gøre det på. En ladeløsning er den løsning, som du vælger at bruge for at oplade bilen. Det kan for eksempel være opladning derhjemme med en ladeboks eller opladning ved offentligt tilgængelige ladestationer.

Hvilken elbillader skal jeg vælge?

Du skal vælge den elbillader som giver bedst mening i forhold til dit kørselsbehov, din bopæl og din type af elbil. Det kan variere meget fra person til person, hvilken ladeløsning der er den bedste.

Hvordan får jeg billigere strøm til min elbil?

Den bedste måde til at få billig strøm til din elbil er at tjekke strømpriserne. Hvis du oplader din bil derhjemme, så kan du undersøge, om der er andre elselskaber, som tilbyder lavere elpriser end dit nuværende elselskab. Oplader du elbilen ude, så tjek altid strømprisen, inden du begynder opladningen.

Vil du have et uforpligtende tilbud på en ladestander?

Tilmeld dig nedenfor og modtag et gratis og uforpligtende tilbud på en ladeløsning til din elbil

Findenergi.dk er en annonceside

På Findenergi.dk finder du guides, artikler, sammenligninger, tips og tricks osv. til alt hvad der rører sig inden for energioptimering i hjemmet. For at vi kan blive ved med at gøre dette, modtager vi provision fra de hjemmesider og services der henvises til.

Vores sammenligninger afspejler ikke nødvendigvis det fulde marked, og rækkefølgen af produkter kan være påvirket af provisionssatsen.

Vi vælger dog selv hvem vi samarbejder med, og vores indhold baseres altid på grundig research, således at du kan træffe den mest optimale beslutning vedrørende din energioptimering.

Findenergi er udelukkende et sammenligningssite og skal ikke betragtes som udbyder.